baik dok kt gua..anti social behaviour



Rasanya aku ni elok dok bermastautin dalam hutan atau gua...

Can be describe as anti social,loveeee my privacy so much,
:asocial and antisocial are often used interchangeably in colloquial speech, but they are not the same thing; asocial means "avoidant of society" while antisocial means "hostile toward society".

1.Unwilling or unable to associate normally with other people
2.antagonistic, hostile, or unfriendly toward others; menacing
3.Opposed to social order or the principles of society; hostile toward society
I am social season..only during festive season I am social expert...the skills is not to be waste for daily routine.

1.Aku tak suka jawap tepon..tambah lagi num yang aku tak familiar.Kadang-kadang ntah sapa tah  yg try caring pun aku lyn kejap pastu aku dh malas nak jwp tepon dia.Yang aku musykil tu kenapalah bila aku tak jawap tepon dia pulak nak naik angin dengan aku.Marah aku pulak sb tak angkat tepon dan tak layan dia..dh tak pasal2 aku kena dengar nag dia..WTH??.Salah aku juga bagi num hp kt org psiko.Suka hati aku la nak jawap hp ke tak kan?Kadang-kadang (selalunya) aku malas nak jwp tepon,malas nk sembang ntah apa-apa sebab aku byk keja lain atau..aku suka bermalasan sambil tgk Adam Richman atau...Emmanuel Belliveau

2.Aku tak suka jwp msg hp org yang TAK PENTING.Malas aku nk jwp msg berikut:
'sihat?dh mkn?'
Aku selalu ignore jer msg-msg yang aku rasa tak perlu jwb.Dan perangai buruk aku,sekali org tak jwp msg aku aku akan balas dendam dgn tak jwb msg dia sampai aku perlukan dia nanti.

3.Lately aku tak suka nak log in facebook.Dan aku tak suka menwar-warkan aku buat apa kat fb..(ye..ngaku mula-mula dulu obses gak dgn fb tetapi mintak maap skrg ni aku rasa fb patut diharamkan di Malaysia macam kt China.)
Lemas jgk dgn perangai manusia2 di fb yang konon nak tunjuk best.Aduhhhh...hoho aku dah delete akaun aku di fb..fb actually annoying when small thing turn out a disaster.Biarpun kengkawan atau secret admirer tanya (perasan nak mampus) nak add fb..ohoho maaf yer..fb adalah memporakperandakan hidupku dgn tah pape maklumat yg perlu.dan kawan-kawan lama...dulu berlagak kat sekolah dgn kita sebab kita selekeh tetiba jumpa kat fb cam dulu dia best fren.hipokrit,tak ikhlas pun nak kwn.Yg penting takperlu jumpa bf-bf lama yg kita dah



4.Aku tak suka nak bermasyarakat sangat.kaum keluarga tu lain..tp aku tak suka expectation dari org lain.Contoh keluar U mesti keje best.,kete best dan bla..bla..then they look at you,treat you like they did ten years ago..esp from your hometown.Hello,zaman dulu you can mess with me but  if you do now,you better prepare to talk like i never met you.

5.Love my privacy,like to be alone,macam orang gila.Frankly, aku tak suka diganggu bila kt umh.
Believe me when I say-no news is a good news

Selalu kena attend dinner,but..
demi tugas dan tanggungjawap..aku gagahi jua..main problem is..lefthanded would feel awkward on dinner table.setting are design for righthanded.
Ni la masalah orang kidal...nak guna apa benda pun agak susah sebab kebanyakan tool di reka untuk golongan right-handed.Even kerongsang pun aku payah nak guna.

As professor Santiago explains, "a left-handed person has often the feeling of having been born in a wrong world. From scissors to computer keyboards designs, everything is projected for right-handers. The fact that left-handed people are able to adapt quite well to these manual controls that are contrary to their nature, indicates a first interesting fact that it is often overlooked: undoubtedly, there is a difference in motor ability between the dominant and the non-dominant hand, but it is far from being a great difference."

Comments

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group