Thursday, January 26, 2012

Aqasha..obsesiku gemersik kalbu

Haihhh..demam Gemersik kalbu dah semakin parah bermaharajalela selepas drama Nora Elena.
Dan selepas obses dgn Seth Tan,wanita-waniti obses pula dgn Suffian.Obses takper jgn perasan best sudah.
 (aku tak penah tgk pun drama Nora elena tu).Tapi Gemersik Kalbu ni aku tengok..bukan dari mula-mula tapi dh 5,6 episod.
'terrr'tengok dan tetiba ter'syokk'.Memang best dan meletop la citer ni..tambah lg Heykal Hanifa yang arahkan.
Drama ni best sebab:
1.Hero tak lembik biarpun digoda oleh ex-gf dia.kalau citer lain siap hero rela digoda,kena perangkap dgn watak penggoda dan lembik macam kangkung sampai naik meluat tengok.pehtu bila hero kena perangkap,heroin lari merajuk,haihhhh bosan.Tak reti buat keputusan,teragak dan takde pendirian.Ini macam punya hero boleh jalan...
2.Heroin selamba dan sempoi-takdelah pakai bagai..watak heroin takyah tonjol sgt pakaian n mekap dia.Dh tentu dia heroin,tak perlu distract dgn cacamarba.
3.Heroin marah-marah@meluat pd hero pun rilek jek. takder bebel dan cakap byk.Cukup dgn jelingan penonton dh faham apa tersirat.
4.Drama ni tak byk cakap,tak byk bebel  tp byk gila jelingann.Jelingan Ayu Raudhah,Dian P Ramlee dan yg paling menusuk kalbu tentulah jelingan Aqasha. Masa berlakon ni ntah-ntah mata depa pun dh naik juling.
Byk jelingan takpe jgn byk ckp, fenin!
5.Best sb pelakon yg sesuai,arahan yg best dan skrip yg bagus.Terbitan susur galur Dato Siti pastu mesti selit lagu Siti..

Aku start suka cara pengarahan Heykal Hanifa ni masa drama 'Cinta untuk Ain'.Cerita dia tak meleret-leret..dan gemersik kalbu ni tak memboringkan,takdelah asik stuck kt situasi sama berhari-hari.Aku yg nengok pun jd stuck.tu lum tgk lg citer indon,mau muntah hijau.
Basically,aku rarely tgk drama melayu sebab tak suka cite yg byk org jahat dan sedih gila .Mental aku dah torture kuasa seploh jd nk tgk citer yg happy2  dan light n easy saja.Baru tgk 2,3 minggu ni.
Satu trademark si Heykal yg aku perasan ni,dia kalau wat arahan mesti mamat hero citer tu akan go for extra mile to win heroin tuh.Berkorban apa saja,tebalkan muka,pekakkan telinga dan hidung tak mancung pipi tersorong-sorong.Aku suspek Heykal ni romantik orangnya dan salah seorang pejuang yg memartabatkan bahawasanya lelaki melayu pun setanding romantik dgn hero mat saleh/hindi seperti Jerry Maguire,Edward Cullen,Jack Dawson dan Shah Rukh khan,hohoho.
Camtu la gamaknya dia win hati Faezah Elai kot...ala ala hindustan gitu.pehh,off topik pulak.
Ada ke lelaki melayu camtu yg tunduk pd ego sezero-zero celcius dan bended their knees?
Kalau ada sila calonkan...ada dlm 10%?kalauu ada..syabas beta.

Anyway tahniah pd En Heykal Hanifa,mostly credit goes to Anis Ayuni.
Hopefully penulis novel ini akan dpt royalti sekencang-kencangnya jgn jd cm penulis ombak r*** dah la.
Watak Suffian nih memang tersangat sesuai dgn Aqasha,takpun Que Haidar.Cara dia angkat kening,jelingan mata dan gesturenya itu bikin hati bisa robek.
Adehhh tejatuh hati lak dgn Aqasha dlm drama nih,nakal2 giteww..bad boys is always irresistible ok!!
pastu pandai-pandai la ko tanggung sendirik..







Errr nak komen juga,citer Tentang Dhia tu amat menghampehkan aku.Mula-mula mcm best pastu dah byk 
sgt kejahatan,aku banned terus.pastu citer merapu-rapu buatan org lah,meleret-leret..tak sukeee.Klu nak wat pasal santau baik buat citer hantu,dowhhhh..
Asik-asik sedih,pastu watak baik baiiikk la sgt walau watak jahat punyalah ramai.Tak seimbang lah.
Meluat amat tgk drama yg watak baik tak serik2 membaikkan diri tahap bendul  dan sukarela menghambakan diri pd watak jahat.
sebab tu buat baik berpada-pada....ni aku pesan kat penulis skrip dan pengarah drama melayu.

Tuesday, January 24, 2012

Valentino bag



Just bought last month.for wedding occasion.(may off season,buy only when discount up to 70%.who cares though?

Aim for next purchase:
Fold over clutch: a clutch with or without a handle that can be tucked or folded.

Friday, January 20, 2012

sahabat waktu susah..

Banyak jenis kawan..
1.kawan mkn kawan-suka tikam belakang
2.Kawan sekadar tegur hi dan hilang-jenis suka privacy
3.kawan masa enjoy-ada duit call dia teman pi club atau shopping
4.kawan yg merimaskan..letih nk layan!-kuat bebel,byk ckp dan mulut takde brek
5.Kawan yg anggap kita mcm kuli dia..kuli takpe tapi jgn jadi batak dah sb nanti kena makan daging manusia pulak
6.kawan yg manjang poket kosong aka kedekut haji bakhil
7.Kawan yg gunakan duit utk beli kawan..perasan dia bagus
8.follower..ikut dan mengekor mana je kita nak pi.kalau tak inform dia akan buat miss call 4 ribu kali

semakin lama mengobserved and menilai ragam orang dan diri..buat kita selalu berfikir.
Sekarang keadaan sekeliling akan buat kita makin peka, alert..bila usia makin berkurang.
Berkawan jua umpama berkasih..sahabat yg kita suka,dia suka berkawan dgn org lain.yang kita kureng suka, dia yg selalu ada disisi kita.


mungkin kita gembira., happy berkawan dgn geng-geng yg brilliant,smart dan funny.. of coz they are popular.
Dan kita pun rasa syok dapat sertai group kengkawan macam ni..mana taknya pi mana2 ada orang kenal ,berkawan pun enjoy,respectable dan sikap geng ni yg pandai bawa diri.
tapi...percayalah bila kita di timpa kesusahan atau nak minta tolong kita payah nak susahkan mereka.ertikata lain kita takka minta tolong dari mereka.
Kenapa?? geng macam ni selalu ada life mereka sendiri..dan lingkungan kawan2 yg kita tak kenal.dan kita akan malu untuk minta pertolongan dari mereka kerana takut dianggap menyusahkan.dan kita pun tak yakin adakah mereka boleh menolong kita?
Kerana kadang2 sebenarnya bila bersama mereka kita tau realitinya 'mulut takde filter' mereka.akan terkeluar juga sikap sebenar seorang dua yang menyakitkan hati. Sebab?kita takde apa value pun pd mereka. Mungkin..kita hanya menempel dan mereka perlukan kita untuk memudahkan sesuatu projek for their own agenda.

Dan akan ada juga kawan2 yg annoying dlm kumpulan kerja kita. Mungkin mulutnya takde brek,tak smart,dan mrs clumsy.kita pun rasa tak selesa sebab dia suka besar-besarkan some issue. dan kita rasa kita lagi hebat,bijak dari dia..tapi..kawan mcm ni lah yg akan kita cari bila di timpa kesusahan. percaya tak?sb kita tau,dia akan tolong kita, dia perlukan kita untuk sesuatu isu yg dia tak jelas dan dia rakan yg baik but sadly this type of person is.. annoying.. orang seperti ini, dia selalu jd pengikut setia so kita yg take the charge..mudah berkawan sb mudah diajak kesana sini.dia follower...
Dan tak perlu nk cari kawan yg smart,perasan bagus dan popular. Sebab akhirnya yg akan bersama kita disaat susah adalah kawan yg kita selau sisihkan. In the end of the story the  'popular high school girl bunch' is so true .It still occurs in high school and still exist around your own colleague. you still want to be a part of their life no matter how bitch they are .but now Irest my case.

Thursday, January 5, 2012

school holiday activity

 There's no summer camp or else..just plain event.




Welcome 2012

Are we still worry about world's end??

I don't think so..as we're still busy with talboid local issue,workplace task and our routine.
So welcome 2012!!
Day 1 2012 = get motivated by company vision
Day 2 2012 = Attend next planning project
Day 3 2012 = Rushing to manage daughter's school day 1st

Mission on 2012:
1.Money issue-saving as much as I can
2.Manage my routine and career as good as possible
3.Quit think/care bout uncanny habit around and stay away from emo queen
4.Increase my wardrobe/shoes/handbag collection
5.Being a nice person and focus to my career meaning reduce mingle around colleague (its better not too be such a super sweet and too nice person coz sometimes you feel hurt when they really don't need you)
6.Make the rule as I go-when someone seem doesn't even notice you,why should you?I hate when we trying to get along well,trying to be nice to someone but in the end we were the one feel desperate/unappreciated coz she's doesn't bother you and feel so good bout herself (yeah,I try to coz I pity her sit alone or nobody talked to her..sigh)
7.Its better to be unhappy alone than to be unhappy with someone


Gabriel Aubry latest picture 2012

2