Tuesday, July 24, 2012

Menu berbuka ramadhan ke- 4

ni le menu yang simple
Oleh kerana semua blog seluruh Malaysia telah betukar menjadi blog kedai makan seperti blog Cik Mat Gebu,maka aku pun gigih jugalah mengupload gambar makanan sebagai pencuci mata yang ngantuk ni.Bila tengok gambo makanan segar balik mata tu.
udang goreng kuniyt

masak lemak labu dan bayam

ikan selar goreng

kuih keria orang malas-dapat idea hebat ni dari blog salam2benua-senang dan takyah bentuk cam kuih telingan hindu tu(peneram)

kari ayam belen semalam

tunggu berbuka jek-cili dan bawang kicap utk lidah pedas

menu sebelumnya

murtabak idaman hati

sweet sour fish


alhamdulillah,dah selamat dalam perut.Hari ni taktau nak masak apa..pening..

Ciri-ciri psiko seorang blogger


Okey,kali ni aku akan blog bout the blogger style.
Ciri-ciri seseorang blogger boleh diobserve melalui posting dan gaya penulisan. Biarpun aku bukan psikoanalisis Sigmon Freud tapi ada beberapa gaya hidup blogger yang boleh kita ketahui melalui postingnya biarpun dia tak reveal kisah hidup sebenar.
(ini pendapat peribadi bukan profesional)

1. Blogger cantik jelita vs blogger rasa diri tak lawa-
Yang ni instantly kita tau bila buka blog dia,header ada foto dia tengah termenung/melihat bulan bintang dan gambo memikiri masa depan. Juga semua produk yang dia guna,dia buat gaya cam dia sebagai model dan post di blog. Contoh jika dia guna produk fisherman friend,dia akan amik gambar dia tengah pegang bungkusan tu dengan muka sweet.
Jadi dia ada keyakinan yang sangat tinggi dan cantik. Gambar dia ada disemua tempat yang dia lawati/travel,gambar ala model, gambar close-up,gambo pura-pura terseliuh kaki dan semua pembaca kagum dengan kecantikan dia. Ini memang blogger cantik jelita. Follower pun ramai dan glamer dik non! siap ada follower tanya baju brand apa yang dipakai dalam post tu? hebat tu..blog is a power tool la kiranya. Blog ni blog aku,suka hati la kan aku nak tepek gambar muka aku yang smoking hot nih. Ko ado?
Blogger rasa diri tak lawa- ok,yang ni dia blog dan posting tapi sangatlah sedikit gambar dia yang disertakan ataupun takde langsung. Sama ada muka diputih/hitamkan atau takde muka langsung. Gambar profile pun letak gambar kucing atau avatar. Yang ni jenis low-profile,aku hanya nak dikenali kerana penulisan aku bukan fizikal siapa aku. Tempat travelling pun takde muka dia,yang ada hanya gambar salji, gambar muzium takpun gambar makcik jual makanan.
Atau ada yang lawa hanya dari sudut tertentu. Jadi semua gambo dia berupa angel yang senget,dgn mulut muncung dan amik dari atas dahi dengan mata terkujat.
Bagaimana pun ada juga blogger seperti aku ni kategori memanglah smoking hot cuma aku tak suka orang kenal. I jenis low-profile..heeeee

2. Blogger yang hidup ala ala datin vs blogger yang biasa-biasa jek-
Bagi kategori datins ni,dia tak kisah posting gambar kat memana, dalam umah dia ke,depan umah dia ke,kat toilet dia ke,dapur ke dan kat mana saja dia makan. Tentulah banyak makan kat fancy restaurant,kat hotel dan amik gambo melancong pun kat London nun. Rumah dia pun kita tengok, wow! Kalo dia upload picture makanan,adalah gambo periuk vision ke, dinnerware dan cutleries pun yang jenama royal albert ko! pastu dalam blog pun dia ada post yg dia biasa dah ke London kecik-kecik lagi. Jadi kita boleh agaklah tahap manakah cara hidup dia? Dan boleh tau juga dia ni pakai branded ke tak,potong rambut pun kat saloon mana, berapa batang pokok duit dia dibelakang laman rumah. Hidup ala ala fairy tales gitu.
Kalo tengok wishlist dia pun-beg LV,kasut Christian Louboutin dan kereta sport/coupe.
Blogger biasa-biasa pula,amik gambo pun kena pilih sudut. Takut terrrnampak lak kekurangan dalam umah dia..(eh,langsir tingkap terkoyak?) .kebanyakan tak upload pun gambar yang personal ni. Dan gambar makanan pun kena tengok juga sebelum upload, takut tetiba terinterframe sudu yang dibeli dikedai dua hengget .guna pinggan pun yang beli kat tesco,giant dan kedai apek. Ada gak blogger yang tak kesah pun bab ni,bantai je guna pinggan sama setiap kali..janji aku nak habaq yang aku ni raijn masak! Sapo la tu..?
Kalo bab makan lak, dia ada gak pi fancy restaurant tapi sebab dapat tajaan ke/jamuan ke baru upload gambar. (cam aku je tu)Wishlist pulak,perfume DKNY, samsung galaxy note atau proton preve' toyota vios.

3. Blogger orang muda vs orang tua-
Yang  kategori orang muda ni ayat memanjang ayat tak eja bagi habis.
Bahasakan diri  dgn term-term yang urban lah. Ayat pun ada shortcut yang menyiksa otak nak alihbahasa. Sekarang jd skunk. Pastu ayat pun ala retis dan kadangkala emosi lebih. Post pula banyak berkaitan cinta,cara menawan hati lelaki, trend terkini tudung dan Justin Bieber. Dah tu blog dia penuh dgn ayat motivasi-I just want to be me, Follw your heart and everything is possible, yada,yada.. kalo yang ada bf/gf lagi nazak- semua aktiviti bersama nak citer A-Z. Camne sambut birthday, dia buat surprise, ayat jiwang karat dan kalo gaduh pun post kat blog.
Blog pun penuh dgn belon,gambar Kpop artis dan bear yang cute.
Blogger orang tua-yang ni pun ayat tak menahan juga. Tajuk topik nampak best tapi bila baca banyak lencongan (berleter la tu). Ada juga blogger berusia yang malas nak tulis banyak-banyak, dia kadang-kadang buat ayat tergantung. Sabar je la. Dan blogger orang berusia yang rasa diri muda lagi punnn ramai..kunun vouge dan ayat retis tak menahan (sedar diri pun ko,elok umur camni buat post cara belajar nahu ke,tajwid ke,solat sunat/tahajud ke). Posting bagi golongan ni selalunya pasal artis,retis dan trend pakaian ala Ibu Halimah mak dara tu..cara tak bagi gemuk, jaga agar laki tak lari etc.
But kebanyakan golongan berusia pertengahan  ni posting selalu pasal family, anak, resepi, melancong dan shopping. Header pun gambo anak-anak..post pun kira penyayang abis.

4. Blogger rajin vs blogger malas-
Yang ni aku amat maklum lagi memahami.
Blogger rajin-satu hari boleh baca 8,9 posting. Posting paling senang, pasal anak. Hari ni anak tumbuh gigi,anak meragam,demam dan kawasan yang sama waktu dengannya. Bagi group ni, blog adalah diari seharian.Jadi semua rasa,emosi,kejadian perlu masukkan  dalam blog. Ko nak baca,baca taknak sudah!Ini belog aku suka hati la aku nak tepek gambo anak aku kuasa sepuluh pun? Yang jenis ni sebulan mau beratus entry dia.
Blogger pemalas- Blog yang kita suka pi baca, bulan depan baru keluar entry baru. Blogger busy la kot?
Alasan-Bukan senang nak menulis tau-ada ke idea nak tulis siap dengan lawak bodo bagai, jenuh nak pikir gak tu.kang lebih-lebih orang nyampah,buat lawak kotor orang kata kubur panggil dok gatai lagi.
Ataupun blogger ni dah berpaling tadah ke fb, twitter takpun dah bersara.
Ada juga blogger merajuk sebab traffic kat blog tak masyuk.(i'm coming soon through the same path)

5. Blogger jiwa bahagia dan blogger jiwa kacau-
Yang jenis jiwa bahagia ni amboii..semua gambo lovey-dovey dgn mr hubby dia tepek. Ceritapasal  tiap pagi dapat ciumulut 40kali pun ada dan jiwa berbunga-bunga. Semua kenangan dari kenal sampai kawin kita boleh baca dalam blog dia. Muka bahagia gitu..semua kesukaan/kebencian suami dia kita tau. Kira ini adalah spesis indahnya damainya keluarga yang bahagia.
.(Atau yang pura-pura bahagia tapi pada luaran saja..oiit jangan speku boleh tak?)
Jiwa kacau- blogger ni selalu post entry kesepian,misteri dan entry tah pape yang only god knows why.
Entry ayat tergantung beserta gambo-gambo jiwang. Jenis ni kadangkala akan post entry lirik lagu jiwang ke,quotes killer-phrases dan gambo pokok mati/orang mati. betapa Sadis dan kejam dunia ni.
Yang ni jenis tak bleh blah. Dendam dalam diam. Bara dalam sekam.Bahaya ooo..

6. Blogger mengada vs blogger skema-
Haih,ni untuk blogger yang poyos. Tajuk blog bukan men, macam best .Tapi bila buka  page,kena klik nuffnang dia baru leh enter. Kirim salam la aku nak baca blog orang camni.terus pangkah. Desperate sangatkah sampai camtu sekali nak jana income. Sory beb,biar blog gua takde orang baca bagai,follower takde tapi bila orang nak buat rujukan boleh je amik dari sini tanpa ada halangan.
Pastu ada yang dah berusia tapi mengadanya cam budak remaja. Bahasa cam budak sekolah...caye,pose,ngade you,t'lupe,kite,ade,ape,mane,haih geli ketiak aku. (sedap mulut aku je mengumpat,sape terase minte maef ).
Yang skema pulak,ok bahasa nan indah permai. Tapi yang rasa tak berapa lawak pun dia buat bunyik cam lawak sangat-heheh,kahkahkah,hikhikhik dan heeee  (dah macam bunyi pontianak sundel malam pulak).
Tulis gurau senda sikit pun terus noted 'maaf,sekadar gurauan' ,adoi la.

7. Blogger berlagak vs blogger humble-
Blogger yang jenis nak showing-off ni boleh dibaca melalui penulisan dia. Biar dia try cover pun,keangkuhan tu akan nampak juga. Contoh-asik cerita hari ini pi shopping beli bag Coach la, dan next week I'm in Paris for shooping spree .Ayat pun asik la nak kondem orang, I tak faham betul la dengan manusia begini yang...bla,bla,yada,yada. Pastu cerita why Malaysian behave so annoying? Back in states(US),When I was in states, we used..sambung sendirik. Hoih,berlagak nak mampus.Condemn malaysian konon,ko tu orang mana?
Setakat dok U.S dua tiga tahun itupun sebab ikut parents kerja@study dah poyos. Bila tengok graduation day dia ingatkan dia dari Harvard Uni, Oxford Uni ke..tapi boooo - dari local Uni je pun nak berlagak bagai.
So sick.(ko emo ni pehal?)
Blogger humble-yang ni ramai sebenarnya. Takde berlagak bagai biarpun rumah juta-juta dan ada yang dok oversea nun. Pokok duit ada 400 batang dibelakang rumah .Makan pun kadang-kadang cam orang kampung, takde segan ke nak upload picture gambar resepi ikan kembung. Ayat pun belasah je. Takde nak berlakon  macam kelass bagai.Yang ni sangat menyenangkan dan we love 'em.

1- Blog tetiba di private/open readers only- ni kes kena nak ngumpat sesama jemaah/ngelakkan fitnah/kena serang/takmo orang len tau isu sensasi yg di bincangkan/tetiba jadi glamer dan takmo orang tau sejarah

2-Blog bersawang- tuan tanah tengah dilamun cinta dan dh tak peduli psl blog dh,busy berdating (dulu blog tempat luah perasaan/share story tapi dah ada boypren ni apa kes nak taip blog bagai?taip whatsapps kat chenta hati lagi best!), atau sibuk yakkkmatt takpun menghadapi musibah

3-Page not found- blog dh kena deleted. Tuan tanah dah malas nak teruskan aktif berblogging.Selamat tinggal readers! tulis blog ni penat, income pun tarak!

4-Web filter violation-ada la tu kes kena naya atau kena block,unsecure connection ke apa

Hakikatnya blogger yang kelakar nak mati dalam blog cam Jerry Seinfield mungkin diluar seorang yang pendiam. Atau sombong dan kerek dalam blog tapi sebaliknya bila jumpa. Tak lupa juga dalam picture cun giler tapi diluar, only god knows how and vice versa.

Okeh,setakat tu la kot untuk post kali ni.(bulan posa pun ko mengumpat gak yer?,yep sebab aku surf blog untuk killing times tu  yang buat aku noticed some of the blogger lifestyle./character)


Sunday, July 22, 2012

Hari Pertama Ramadhan tahun ni 1433H

Alhamdulillah..ramadhan hari pertama berlangsung dengan lancar dan tenang.
Kebanyakan dari kita akan ambil peluang ni untuk balik kampung atau kerumah sedara,sahabat untuk meraikan dengan berbuka bersama.Baru ada feel bila berbuka ramai-ramai ni.Sebab,makanan pun banyak!!
Aku,weekend at my sister's home.So this is the menu of the day.

nasi daging
dalca

air asam

mihun soto

jelly fruit cocktail

menu of the day

ribena and some kuih


Resepi popia sardin

Resepi ni aku ambil dari blog Ana Suzana.
Cuma modifiy sikit sebab aku gunakan mini popia skin.

Bahan:
1 paket kulit popia
Inti:
1 tin sardin-yang besar boleh buat dalam 40 biji
1 biji capsicum
1 biji bawang besar-mayang halus
sedikit halia ditumbuk dgn dua ulas bawang putih
1 biji telur-pukul,untuk gamkan kulit popia

Kekdah::

1.Panaskan minyak dan tumis bahan tumbuk.Masukkan capsicumdan bawang hiris.
2.Masukkan sardin dan kacau,hancurkan.Kemudian angkat dan sejukkan.
3.Ambil sehelai kulit popia,letakkan inti sardin dihujung,dan gulung.Gamkan dgn telur tadi.
4.Goreng dalam minyak yang banyak hingga keperangan dan angkat.

bahan utama

sardin yang dah siap masak

letak inti kat hujung kulit camni

gulung

lipat..gambar malas nak rotate (camni punya blogger pun ada?)

ni hasilnya.Yang cantik aku buat,yg tak cantik girls tu buat (perasan,takde satu pun yang cantik...)

Hasil lepas digoreng,ok lah tu,janji sedap(ayat sedapkan hati sebab popia tak cantik)


Thursday, July 19, 2012

White Chicken Stew/Stew Ayam mudah




Resepi stew ni senang dan bahan pun tak banyak.
Pernah tertengok rancangan masakan TV ,Tengku Puan Pahang,Tunku Hajjah Azizah buat resepi ni.
Nampak sedap.Tunku memang buat versi white chicken stew ni,takde tambah bahan mengarut dan resepi Tunku memang original resepi western.
Versi stew ni ada banyak.Ada yang kemerahan (guna tomato paste,brown sauce/demi-glace,paprika,etc) dan ada yang plain macam resepi ni.Cuma kalau nak warna keperangan tu,tambahkan serbuk brown sauce segera yang boleh beli kat hypermarket,perap sekali dgn tepung.
Tapi versi putih ni rasanya light dan macam sup pekat sikit.
Ada yang bubuh oyster sauce la,kicap la,pewarna hitam la,dakwat sotong la,dah jadi cam ayam pong teh pun ada!pening gua tengok.Habis semua resepi western di orientalkan.Agak-agak la kan nak buat fusion pun,jangan jadi ayam masak kicap dah le.
Ikut tekak memasing cuma sebanyak mana kita modify resepi pun originality dia jangan hilang terus.
Gunakan apa sahaja bahan sayuran yang ada stok.yang penting ada celery,potato and carrot.

Bahan:

700gm ayam-bersihkan dan potong ketulan sederhana,lumurkan dengan sedikit tepung gandum(dalam 100gm)
1 nos carrot-peel off skin dan potong cube
2 nos potato-peel and cut into cubes
2 nos batang celery-peel off skin dan cut into pieces
2 onion-potong wedges
2 garlic-ketuk
1 tsp mix herb
1 nos capsicum-potong dadu
4 biji cendawan shitake/enoki/button-potong slices
1 biji tomato-belah 4
100gm mentega/minyak pun boleh
3 cawan air
Garam secukup rasa
2 sudu kecil serbuk lada hitam/putih
Boleh tambah bayleaf,parsley,tarragon dan herb jika ada,kalau tak mix herb just fine.

Kekdah:
1.Panaskan butter dan masukkan ayam,pastikan ayam tidak bertindih.Balikkan ayam dan masak dalam
 5 minit.Term masakan refer as a seal.Agak hingga ayam keperangan.
Masukkan bawang,garlic dan herb.Biar sekejap.
2.Masukkan celery,potato dan carrot.Biar seketika dan kacau.
3.Masukkan air dan perlahankan api.Masak hingga ayam dan kentang lembut/empuk.Biar ia mendidih atas slow-fire.(dalam 20-30 minit).Stew ni masakan slow-cooking jadi makin lama masak makin sedap sebab semua juice dah extract dalam stew tu.
4.Masukkan tomato,capsicum,cendawan dan perasakan dengan garam/lada.
5.Angkat dan hidang bersama nasi,roti dan enaknya dimakan begitu saja.



ghost of you



You appear again..in my rapid eyes movement sleep.
It's you repeatedly haunted my subconscious mind.

When lasted twenty years seems forever.

 ~ Dreams feel real while we're in them. It's only when we wake up that we realize something was actually strange. Let me ask you a question, you  never really remember the beginning of a dream, do you? You always wind up right in the middle of what's going on. ~Inception 2010

~Aku ingin mencintaimu dengan sederhana
 dengan kata yang tak sempat diucapkan
kayu kepada api yang menjadikannya abu
Aku ingin mencintaimu dengan sederhana
dengan isyarat yang tak sempat disampaikan
awan kepada hujan yang menjadikannya tiada
~Sapardi Djoko Damono


 “Ajaibnya waktu, masa lalu yang menyakitkan lambat laun boleh berubah menjelma menjadi nostalgia romantik yang tidak ingin dilupakan.”
 ― Andrea Hirata, Sang Pemimpi

 “Kawan, kadang kala, cinta dan gila samar bezanya”
 ― Andrea Hirata, Maryamah Karpov: Mimpi-mimpi Lintang

Salam Ramadhan Al-Mubarak 1433H


Blogger yang tak berapa popular ini dengan rendah hati mengucapkan Selamat Berpuasa kepada diri sendiri (sebab hanya diri sendiri yang membaca blog sendiri) dan pembaca yang tetiba tersesat ke blog ini.Semoga Ramadhan kita kali ini lebih berkat dan sempurna.Insyallah.

Wednesday, July 18, 2012

7 Reasons To Be Sad That Tom Cruise & Katie Holmes Are Over

*mode=makcik kepochi*


I have no life and I love Tom Cruise.
Please bear with me when I'm still in my paparazzi mode to be thrill by the fact that shock all the world entertaiment news.

The rest of the world seems pretty happy about the fact that  Katie Holmes has filed for divorce from  Tom Cruise. The Telegraph titled their article on the split " Marriage Impossible?" Meanwhile, Amelia wrote, "Well, her contract must be up. Five years after they tied the knot in Italy, Tom Cruise and Katie Holmes are splitting." Sherri Reed of  The Stir took things a big step farther, writing, "Thank God, Katie Holmes has finally escaped that sham of a marriage … Run Katie run! Suri, take off your heels and run with her!"

Below, seven reasons I'm sad that Katie and Tom are no more:

1. Because in recent interviews, Tom said such lovely things about his soon to be ex-wife. While promoting "Rock of Ages," Tom  told Playboy, "[Katie] is an extraordinary person. Everything she does, she does with this beautiful creativity … When she walks into the room, I just feel better."

2. Big duh—I feel sad for Suri. Because divorce isn't easy on kids.

3. Because I secretly love couples where the woman is taller than the man. Just sayin'.

4. Because I liked the way Katie always gushed about Tom. Holmes famously told  W magazine after her wedding, "I've found the man of my dreams. From the moment I met him it just felt like I'd known him forever … He's the most incredible man."

5. Because now Tom will have to rename his plane. Goodbye,  Kiss Me Kate.

6. Because I liked this couple's look-a-like factor. I mean really, these Katie and Tom really have the male and female versions of the same face. The same grey eyes, the same high cheekbones, the same brown hair and olive coloring. I remember reading somewhere eons ago that couples with similar facial features, statistically, were more likely to stay together. But perhaps not?

7. Because I was charmed by the couch jumping. I know 99 percent of people thought Tom's showing on Oprah back in 2005 was the sign of an unhinged person. But honestly—being in love makes me want to jump on couches, too! As Tom later put it on  ABC News, "I really think that all men should celebrate their women. They should all jump on couches for them." Amen to that.


~Cruise's wife Katie Holmes announced on June 28 that she was filing for divorce to end her five-year marriage to Cruise, who was reportedly taken completely by surprise by the bombshell.
Lawyers for the former fairytale couple, who married in November 2006 after a whirlwind romance and a proposal beneath the Eiffel Tower in Paris, struck a divorce settlement less than two weeks later.
Holmes has set up home in New York and is understood to have primary custody of their daughter, while Cruise has been pictured spending time with the youngster in Manhattan in the last two days.
Speculation about the reason for the split has centered on Holmes' reported concerns about Cruise's plans to draw Suri closer into the Church of Scientology, of which he is probably the most famous member.

Wordless Wed



Monday, July 16, 2012

Tom Cruise oh Tom Cruise


 ''Tom Cruise - Katie Holmes Bercerai ''..awwwww.
Ok,ini adalah post joyah-joyah dan gossip-gossip.
Ia adalah untuk aku ( no life punya geng dan dah tergolong dalam geng makcik kepohci).
Well,with the latest news at least the Hollywood paparazzi,medias and  magazines have something to give damn about for next few months.

This damn looking good dude still rocking at 50s,gorgeous,handsome as ever and so damn charming.
However when looked back how he announced,declared and pronounced his love for Katie Holmes,his-then-wife on Oprah Show by jumping up/down on the couch years back,I feel terribly sorry for him..after learn they are separate and ongoing divorce process recently.
I am not the big fan of Tom in the past even I do hooked by his charm in Top Gun,All
 The Right moves but I never put the poster of him in my teenage room- instead I had Brad Pitt (with his long hair in Legends of The Falls),Keanu Reeves and Johnny Depp. But then,since his role in Mission Impossble franchaise and Knight and Day,he has change my perspective.
I love his character,super-brilliant,savior,decent and cool.Of course I fall for his killer-smile too,messy hair,intenses eyes,broad smile,dashing,sizzling..oh shut up!
But..as the world spinning..what goes around come around - subjected  on his cheating to Nicole Kidman with Penelope Cruz in  Vanilla Sky film previously.Now Katie had left him and I guess what you give is what you get back.Eventhough we never know their real issue.
So,no more TomKat dear.
p/s-I adore Nicole Kidman and admirer her.And happy when she found love of her life,Keith.I still consider Tom and Nicole made the best golden couple ever.


Oh Tom,kesian ko.
Meh sini,I'd be your shoulder to cry on.
Okay,in future you should only get girlfriend,not marry them.Why buy a cow when you can have a milk for free?
If you still want to marry as it against your believe,then take me.Hehe..
(sila muntah hijo dan sila pi beli cermin berukuran 50x50 kaki)


The news:
~On Wednesday, Tom Cruise was spotted without his wedding ring, which only makes sense since his wife of five years, Katie Holmes, filed for divorce on June 29.
Cruise was on set in Iceland when the news broke, and now he's hard at work filming "Oblivion" in June Lake, Calif. The ring has come off and a divorce settlement has already been reached, but the actor is "still tremendously saddened and shocked about the divorce. Tom is obviously relieved that the settlement was reached, but is still sad, obviously," his longtime lawyer Bert Fields told RadarOnline.

Much has happened in a very short time and Cruise has yet to see the couple's 6-year-old daughter, Suri -- of whom Holmes was reportedly granted primary custody, as part of the settlement.

Masakan lauk-pauk yang mudah

Jus tembikai penghilang dahaga-feveret

menu senang lenang-sejam dah boleh siap

Udang goreng  tumis kicap-tumis bawang,halia dan udang yg dah lumur garam kuniyt.Pastu percikkan kicap sedikit,masuk daun bawang,tomato.siap

Tom yam ayam..sangat senang nak masak..

Kangkung goreng cili

tom yam ayam,udang goreng kicap,kangkung cili,telur dadar dan jus tembikai.
Menu lain utk berbuka-
apple juice-aku memang fanatik jus

Asam pedas ikan kembung kurus-yg gemuk semua telah diambil orang

ni je menu simple utk berbuka.Asam pedas ikan kembung,sautee'pak choy,keropok lekor dan jus apple.