Tuesday, September 25, 2012

A Haunted Heart


Go down the road called Yesterday
Take a left on a Lost Highway
And make a right on Memory Lane
Drive until you feel the pain

And at the river of tears take one last turn
And cross the bridge that just won't burn
A run down house is love's graveyard
That's where you'll find my haunted heart

Well my haunted heart can't rest in peace
It's buried with his memory
And it's a living hell here after dark
All alone with a haunted heart

Late at night a slamming door
Shadows move across the floor
Footsteps fall on silent stairs
I hear his call but no one's there

His photograph hangs by the bed
A grim reminder love is dead
A love I killed just won't depart
It's living in my haunted heart


~Sammy Kershaw


"Hati yang berhantu..dihujung sana..seram dan kelam
Bayang kelabu terkadang melintasi menyeksa kembali
hati yang usang  tanpa penghuni,ia sendiri terpaku sepi,
dinding dan tiangnya terlukis nama penjarah kejam..berkubur namun kuat mencengkam,
dalamnya ia bersawang,jendelanya berdebu dan lantainya berlubang..
suasana dikelubungi suram dan gelap.. ia mati tanpa kata..dibunuh tusukan demi tusukan luka,
liang ronggannya bergayutan darah esakan yang membeku 
Bumbungnya dipalang pilu dimamah pengkhianatan
tiada tiupan angin melunak,tiada udara mengiringi tawa
 halaman dipagari tembok besi keras berkarat
dari lohong luka yang bernanah sekian lama
Megah merentas masa  dan teguh terpasung
Adakala ia dilawat,hanya sekadar membawa darah pekat,
penafian dan kekeliruan berkeliaran mengusik kesunyian
nyaring bergema dentuman ngeri luka tak sembuh
 ia telah jatuh kejurang paling dalam
hingga akhirnya tiada apa lagi yang mampu merobeknya
tiada pernah lagi akan ada penghuni bisa melewati
setelah ia  terbiar mati.''

Bukan hanya rumah yang berhantu.hati yang berhantu pun wujud dan berada disekeliling kita.
Rumah yang berhantu,rumah itu usang,tak didiami,terletak nun jauh di hujung jalan dan hutan.Seperti istana atau mansion yang berkurun lamanya dipinggirkan.Bila melangkah masuk,satu perasaan seram yang mencengkam jiwa.
Adakah hati pun begitu?..ada..hati yang suram..kelam dan kabur.
ya,hati pun bila berpuaka,berhantu dan telah dihuni oleh sesuatu yang lain..maka hanya pemiliknya yang tahu.Kebahagiaan itu mungkin pada luaran..tetapi hati itu sebenarnya telah dihuni oleh makhluk lain yang telah hilang.Hati itu telah didiami seseorang,dan dia tak mampu nak menghalau bayang penghuni itu jauh-jauh.Hati itu dippinggirkan berkurun lamanya..mungkin pemiliknya meninggalkannya untuk teruskan hidup.Menidakkan suaranya agar ia diam.Dengan harapan bayang yang menghantui itu berlalu pergi..mungkin ada yang berjaya menghapuskannya tetapi masih ada antara kita yang hidup dengan hati yang menyeramkan itu.
Jadilah ia hati yang keras,perasaan yang cuba dipinggirkan sehingga ia tertinggal menjadi sebuah hati yang usang dan menakutkan..   ianya berada dekat tapi sangat jauh dari manusia,ia berdenyut dengan perasaan terasing dan bagaikan hati itu telah mati perlahan-lahan kerana luka yang teramat..ianya dihancur,digelek,dipijak,dan dibiarkan berdarah bertahun lamanya..mampukah ia bertahan dan pulih?
Time will heal but the scar will remain.
Sehingga tiada lagi kesedihan yang boleh menyakitkannya.Tiada lagi kepedihan yang mampu dirasakan,dan hati dihantui perasaan takut kepada penyerahan jiwa sepenuhnya.

Thursday, September 6, 2012

My home hotel Gombak Selangor

Hotel ni terletak di Prima Gombak,Batu Caves.
My hotel di Prima Gombak

bilik air


katil berkembar

Rate untuk bajet hotel dan selesa.Yang penting bersih,dekat bank dan restoran.
Check rate di website,harga dari RM75 (double room) hingga RM138 untuk family room.Hotel ni ada byk cawangan-Petaling Jaya,Cheras,Pekeliling,Shah Alam dll dan warna tema merah putih.

Tuesday, September 4, 2012

Pre-birthday gift dan tabiat pemandu Penang



November is my favourite month of all year. Not only I was born on that month but November is always a glamourous month of all time. Yeah,not only we've got Gun N Roses November Rain song (we have 10 song use november title),Keanu Reeves film-Sweet November, but November claim as the  loveliest month of all season,an autumn.(tu pun nak kecoh?)
Autumn always bring the melancholy feeling inside us,and the falling leaf mark the old memories we should let bygone be bygone.(start dahhh)

Apa aku merepek ni? ok,just nak kecoh bahawasanya I just got new pre-gift- birthday -a new Yamaha Egoss scooter.

Yup,Sebagai minah rempit(kalo muda lagi takpe,heh) sekian lama yang tetiba takde motor, amatlah membosankan.Hanya memandu kereta ke tempat kerja, jadi jiwa kacau aku sangat tak bleh blah dan meronta-ronta ngidam nak corner baring, angkat tayar depan (wheely) dan terbalik motor tepi jalan.

While in Penang, I rode and travel by ferry/penang bridge,and endured a bad traffic all the way to workplace. Sometimes I would drive but you've got to be tough to drive in Penang. Whats the Penangites phrases for this-'Penang driver is a hell driver.If you can drive in Penang you can drive anywhere in this world'.Yep.they got it right .My ex boss previously based in KL thought that KL drivers paling tak berhemah but when she got transfered in Penang- she got heart attack and shocked. Penang drivers worst than she thought. Not berhemah at all-she said not mine. Watch out the poll itself-got from lowyat forum.Seeing is believing.

who is most malaysian hated driver?
Johor Driver [ 31 ] ** [10.33%]
Kedah Driver [ 1 ] ** [0.33%]
Kelantan Driver [ 21 ] ** [7.00%]
Kuala Lumpur Driver [ 30 ] ** [10.00%]
Melaka Driver [ 4 ] ** [1.33%]
Negeri Sembilan Driver [ 3 ] ** [1.00%]
Pahang Driver [ 1 ] ** [0.33%]
Perak Driver [ 8 ] ** [2.67%]
Perlis Driver [ 1 ] ** [0.33%]
Pulau Pinang Driver [ 145 ] ** [48.33%]
Sabah Driver [ 1 ] ** [0.33%]
Sarawak Driver [ 2 ] ** [0.67%]
Selangor Driver [ 8 ] ** [2.67%]
Singapore Driver [ 32 ] ** [10.67%]
Terengganu Driver [ 5 ] ** [1.67%]
Thailand Driver [ 6 ] ** [2.00%]
Total Votes: 299
sources from :  http://forum.lowyat.net/topic/2484154/all

Pemandu penang sesuka hati masuk lorong ko sedang ko dah queqe berjam lamanya, himpit ko sampai ko kena bagi dia jalan jugak, sign no entry takde maknanya, guna lorong kecemasan macam takde pape larangan dan belok kiri/kanan camtu je laju tanpa bagi signal. Sesapa pompuan yang drive takut-takut tu alamat sampai malamlah tunggu untuk masuk lorong utama. Kena maki dgn org belakang pun semestinya.
Oleh sebab itu juga di penang sahaja aku dah accident 5 kali termasuk patah gigi depan. Dan itu tak termasuk orang luar(pelancong) yang drive kejap bagi signal kiri,kejap signal kanan tatau mana dia nak belok.
Dan perangai buruk orang penang ni dia suka la himpit kereta yang guna plat luar.
But, hey penangites also a sporting driver,tak bagi signal dia takde nak bertumbuk tepi jalan instead they just take out their hoki stick, tak kisah tunjukkan jalan pada sesapa yang sesat biar susah untuk dia nak terangkan,bagi jalan pada ambulan in heavy jam dan boleh diajak merempit/drift.
Heavy traffic jam will occur badly on weekend  and during peak season(festive,school holiday) esp in Padang kota area, georgetown,masjid negeri, tanjung tokong, queensbay,gurney drive let's put that most of the main road  jam..and all over the island. Bayangkan kalo cuti sekolah,beribu kenderaan masuk pulau pinang tu. Penang akan jam heavily on saturday night sebab ramai orang yang nak clubbing kesini. People from kedah,perak and perlis will gather here-penang got the most happening club in north area. We've got Hard Rock Cafe', Slippery Senorita and all the bistros liveband. Not to mention all the expats/tourists enjoy like heaven here.
Bab parking toksah cerita lah..line kuning ke,line oren ke,line pink ke, ada aku kesah?
dia boleh je selamba parking sambil pi tapau nasi ayam atau kuih lobak. Atau pi bank kejap cucuk duit sambil parking tengah jalan nun.Ko berani??  tu pasal aku rasa yang paling banyak beratur bila saman dapat diskaun adalah orang penang. Drift sepanjang highway Queensbay-Jelutong biasalah beb, tak kira lagi geng rempit dari Gurney Drive ke Tanjung Bunga malam minggu. Mau sakit jantung ko.
Kerana gian rasanya nak memeras minyak,kena tiupan angin masa corner baring,boleh U-turn sepantas kilat, masuk lorong No Entry suka-suki, tetiba rasa jiwa brutal dan macho bila naik motor serta boleh parking sesedap rasa ,maka aku pun bercita-cita nak beli motor juga.
Ada kereta tanpa motor umpama makan nasi takleh tambah.perut naga!
Jadi ,tetiba ada orang belikan aku skuter baru tanpa aku perlu keluarkan satu sen pun,amat lah dialu-alukan,..jasamu dikenang sepanjang zaman.
Sebagai hadiah pra-harijadi tahun ni katanya. Yang jatuh pd bulan ...akan datang.(heh,sapa pun tak kisah pon)

Gumbiranya tak terkata.This one better than Samsung Galaxy note,AppleIpad , and is the best gifted compare to all pinggan mangkuk,cash money(only if you give me more than 5k), shopping spree voucher and perfume. and  even bet a giant piece of diamond-I am not a jewellery person,as a kongkang person(pinjam ayat patinpasta blog) I asssure you that we are the one who always put our jewellery in danger-putus gelang,rantai jatuh masa tunduk amik makanan and all the funny things. Yep,Susan Delfino in desperate housewives,the accident-proneness and clumsy is one of the kind.(dah,dah,hentikan)
Ok,focussss...here's the scooter.Black and white in colour.
Isn't she lovely?
Isn't she wonderful?
Isn't she precious?