Saturday, March 30, 2013

Beach House Resort Pahalgam

Guest house ni mempunyai 4 bilik (double bed).
Rate terkini adalah Rs 1,500 (rm80). Sangat cantik dan tiada caj tambahan. Ada bathroom with hot shower,dan free tea service. So, bila dia hidang teh tu,dah termasuk dalam harga bilik.
Ada kitchen kat belakang guest house ni. Pemiliknya seorang Civil Engineer berumur 51 tahun. Dan selalunya anaknya yang akan melayan tetamu. Ia terletak betul-betul di tepi Lidder River, yang sangat cantik dan merupakan satu bonus sebab bukan semua hotel semurah ini dapat bersebelahan Lidder River.
Ia antara yang termurah di Pahalgam.

Can check adress in trip advisor website. https://www.tripadvisor.com.my/Hotel_Review-g665884-d2153533-Reviews-or40-Beach_Resort-Pahalgam_Kashmir_Jammu_and_Kashmir.html#REVIEWS

Kami berpuas hati dgn layanan disini kerana mereka hanya ambil caj sebenar, takde hidden cost. Dan mereka baik hati membantu kalau kita nak pape tanpa caj. Contoh,malam tu ada org lapaq nasi,mereka hntr seperiuk nasi free, so mkn dgn kari Yeo's dlm tin.

signage nak masuk ke dalam..kena jalan sikit sebab dia bukan tepi jalan..

backyard..very nice view

ni la guest house tu

reception

bilik agak luas


Mr Rehman,owner of guesthouse




tea n cake

view dari guesthouse


Aku rasa rate kat sini dah naik byk jugak..memang sini byk jenis botique hotel jadi Beach Resort ni kira murah lagi. Sebab standard hotel kat sini macam mewah-mewah jgk kekdahnya tambah lagi bila dok betul-betul tebing Lidder river.

Ramai email aku tanya pasal Beach House ni..so you all boleh add facebook anak lelaki dia,
Imran Ganai https://www.facebook.com/imran.ganai?fref=ts

So make contact dengan dia, nak mesej ke, nak ngorat ke dan senang la nanti dah sampai.
Aku hanya nak memudahkan, tak dapat untung apapun. dan nak tolong sesama muslim je okeh.

3 comments:

  1. salam azalea..nak tanya, kalau booking dgn Imran ni, kita terus masuk dlm account yg dia bg lah kan? atas nama dia.. sbb kami akan ke sana October ni.. takut tersalah bank in.. sbb dia bg personal account.. kira boleh dipercayailah kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkslm,

      Rasanya Imran ni ok, boleh dipercayai setakat ni cuma masa sy book tu saya walk in bayar kat kaunter masa check in..jadi tak dapat nk bg kepastian

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete