Menu berbuka puasa orang malas dan beli kat bazar ramadhan

Menu berbuka puasa yang senang dan mudah...kebanyakannya masak je kat rumah.
Sepanjang sepuluh hari berpuasa,hanya dua kali aku beli kat bazar ramadhan.


masak lemak ayam,sayur,cencaru sumbat dan telur

Menu senang jer..sejam pun dah boleh siap..asam pedas,sayur goreng dan telur dadar.



Menu hari malas..kari ayam dan cili kicap semata-mata,hehe..

Menu senang je..kuih tu beli.Sambal ayam,ikan goreng,cendawan goreng.Pastu bubur nasi makan dgn hotdog dan ayam goreng (request anak).
Then,kalau pi bazar,aku akan belanja dalam RM20.Dapat la byk jugak makanan.

oblong dan murtabak..murtabak ni satu kewajiban kena beli kalo pi bazar

nasi tomato

kuih sikit

mee dan koey teow

nasi ayam untuk anak-anak

murtabak dan roti john

kuih kena beli gak sikit

nasi ayam,nasi tomato

Then,makan stimbot sesekali..



Untuk sahur senang je..selalu makan cereal atau minum air kosong.yey,aku memang malas gila nak sahur..nasib anak pun sahur nak cereal koko krunch je.Atau nasi goreng.


Comments

  1. Kalau nak buat visa gi Aussie kat Penang di mana murah?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam