Menu berbuka puasa-spaghetti


Kadang-kadang tekak malaskan nak makan nasi..si masak je spaghetti yang senang ni.
Memang favourite anak-anak dan tak banyak songeh bila makan,kalau makan nasi tu macam-macam ngadanya.SEnang je spaghetti aku ni.

Guna daging burger ramly.sos pasta prego (basil dan tomato tu),cendawan butang dan bawang.
Sangat mudah dan sedap.

1.Tumis bawang,carrot,cendawan butang,dan daging hancur (semua dicincang,hiris halus)

2.Masukkan sos prego dan sedikit air.Masak hingga sedikit pekat dan masukkan garam,lada putih/hitam,tomato cincang (2 biiji)

3.kuah dah pekat..boleh dihidang..tuang atas spaghetti dan ngappp



nak masukkan spaghetti kedalam sos pun boleh..suka hati


gambar semasa bukan bulan puasa,hehe

Comments

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group