Backpack ke Korea -Hari keempat di Gyeongbukgung Palace

Dari subway Euljiro 3 terus ke Gyeongbukgung.
Senang dan mudah,dari subway terus ikut direction ke Gyeongbukgung station.Dari statian, jalan ikut arrow untuk ke istana tu.
Akan melalui artifak diraja dan baju diraja.Keluar dari sini,terus nampak gerbang istana ni.Senang yakmattt.(sukaaa sebab tak sesat macam nak g Nami semalam)
Istana Diraja yang dibina selepas 3 tahun Joseon dinasti ditubuhkan.
Banyak gate,tangga dan gerbang berlapis-lapis yang berada dalam kawasan istana ni.
Pertunjukan Pengawal Diraja bermula pada 9.30 pagi dan muzik tradisi mengiringi upacara ini.
Tiket berharga 3000 won (RM9) dan luas kawasannya jika nak jelajah.
Pokok pun tak banyak,bertanah lapang saujana mata memandang.

luas kawasan istana ni

gate nya

kering dan sejuk

tourist dari china ramai

takhta diraja..tengok dari luar je boleh

berlapis-lapis gate..luas n jauh jgk nak jalan

pengawal diraja

abang misai melenting


cakkk..senyum sikit
muka serius gila

Comments

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam