Saturday, March 15, 2014

Makan apa di Korea??

yg ni halal sebab takde meat, dll

Sebenarnya bila di Korea,makanan asasi kami adalah nasi yang dibeli di 24hrs mart dan dipanaskan dalam microwave,makan dgn kari/rendang dalam tin je yang bawa dari Malaysia.Sebab takmo buang masa nak cari kedai makanan halal,kaedah tu lebih efisien utk ultimate backpackers macam kami yang ada matlamat untuk berjalan dan mengembara,bukan makan beria-ria.cewah...yolah tu.
Seriously,nama makanan pun kami tak bape nak tau sgt.. Hotteok,lagi apa?bibimap pun tak try.
Makan pun kul 4,5ptg,for lunch,breakfast and dinner all in.Sekali makan untuk semua sesi.yang lain makan snack tau minum susu pisang yang diwar-warkan sedap sangat tu.Pada aku,ok la sedap.
ini makanan asasi kami di korea..mudah,sedap,halalan toyibba dan JIMAT!!!made in Malaysia

kuih tare yang sedap makan fresh tapi bila bawak balik,keras kejung

contoh makanan depa

Agak sukar nak nak mencari makanan halal di Korea,kecuali dikawasan2 tertentu.
So, aku memang dah standby kari tin segala,takkan lah semata nak tunggu makanan halal,kita kena stay Itewon je?Haihhh..buat rugi je kan.
Don't let the food determine your destination.
permandangan dari highway Seoul ke Busan

R n R highway dari Seoul ke Busan


benda ni di mana2 pun ada..tepi jalan dan kedai 24hrs
ni octopus ball..sedap jgk.2500 won

ni pancake korea,hehe..manis,ada gula perang dan cinnamon


hanya sekali ni kami makan full courses korean food..

susu pisang yang dikatakan sangat sedap.biasa je pada tekak aku yang ngada ni


3 comments: