Saturday, May 31, 2014

Azam Hotel Kota Bharu Kelantan

Hotel bajet.Terletak di kawasan bandar Kota Bharu dan senang nak cari makan.
Harga dalam RM70 ke atas.Dekat dengan Pasar Siti Khadijah,Parkson,dan masjid.
Ada 6 jenis bilik dan berhadapan 7eleven.

City hotel type
Dekat shoping kompleks
Room rate
jenis bilik
lobby
bilik



bathroom

Saturday, May 3, 2014

The Carnival Waterpark Sungai Petani

The Carnivall waterpark ni satu umbrellla dengan Cinta Sayang Golf Resort.
Terletak di kawasan bandar SP.
Water park ni agak besar pada aku dan ada banyak pool yang boleh dicuba. Bukan besar yg buat kau sampai tak larat nak berjalan.

Permainan gelongsor air tu agak ngeri dan ada dua gelongsor tinggi. Yang satu tu budak2 pun boleh naik dan kat bawah nanti ada staf akan tolong sambut. So tak risau kalo anak nak naik,cuma akan gayat sb tinggi lah kot. Pada pendapat aku la...The Carnivall ni lagi berbaloi dari Tambun. Segala lebih murah dan tak strict. Kat Tambun nak masuk kena check beg sorang-sorang. Disini locker RM20, dan itu termasuk deposit RM10. So caj dia hanyalah RM10.

Mungkin Tambun mahai sebab ada mini zoo,rimau segala dan amusement park. Tapi ank..ko paham-paham sendiri... kalo dah jumpa air,dia dah tak kisah sgt benda lain. Pastu sini tiket satu harga masuk semua pool, Tambun tiket lain takleh masuk hot spring dll berbeza tiketnya, pening kepala sebenarnya. Ni personal view ok..kalo tak setuju hmm up to you lah kan.
The Carnivall Waterpark

map waterpark

Untuk November 2016, harga terkini tiket masuk ke adalah:


1. Weekdays (hari Isnin-Khamis) 
    Dewasa 12-55 tahun= RM 25.00
    Kanak-kanak 3-11 tahun = RM 22.00 
   Special pass senior citizen,army,OKU = RM 22.00

2. Hari Jumaat- Ahad/Public holiday
    Dewasa 12-55 tahun= RM 36.00
    Kanak-kanak 3-11 tahun = RM 33.00 
    Special pass senior citizen,army,OKU = RM 33.00

Waktu operasi adalah:

DaysHours of Operation
Monday11am – 6pm
Tuesday11am – 6pm
WednesdayCLOSED
Thursday11am – 6pm
Friday11am – 6pm
Saturday10am – 7pm
Sunday10am – 7pm
pintu masuk

ada air pancut



Harga tiket dan makanan pun reasonable dan masih murah, macam harga kat luar. Yang best pelampung tak dikenakan caj (tak mcm Lost World Tambun!!! sampai RM25 satu pelampung) dan di dalam ada panggung wayang 7D (tiket RM10 dewasa dan RM7 kanak-kanak bwh 12 tahun).

peta kawasan

Sangat berbaloi pada aku taman tema ni...murah dan kolam yang pelbagai.
Ada lebih kurang 5 kolam utama:

1. Kolam kanak-kanak yang ada ala taman permainan tu (disney apatah). Ada gazebo sini utk tgk2 ank main sambil piknik makan2. terletak ats sikit berdepan kwsn pantai tu.


2 .Pantai dan ombak..yg ni dekat dpn pintu masuk..loker dan kat gerai makanan. Sesuailah utk kanak2 kendos main..cetek airnya.



3. Gelongsor air dgn pelampung (satu ngeriii dan satu lagi tak, budak 5,6 tahun leh naik)..mak adalah ngeri okehh (spesis penakut). Aku takut pelampung tu terkeluar dari papan gelongsor tu sbnrnya. Tak yakin.


4. Gelongsor air, tinggi dan kita gelongsor camtu je..yang ni bdk2 naik ats..akn ada staf kt dlm kolam tu yg tlg sambut.


5. Kolam baby rasanya..yang sangat kecil dan selamat..ada bumbung plak tu..klu hujan pun still boleh main.

6. Laluan air yang boleh dimudiki dan leh berenang 40 juta pusingan selama mana ko nak.


Banyak pondok dan gazebo disediakan dan ada paintball games, rock climbing dan lain-lain.

harga makanan yang masih reasonable..tak cekik darah spt Tambun





Untuk maklumat lanjut boleh lawati website Cinta Sayang Resort/ Carnival waterpark kat sini http://cintasayangresort.com/waterpark/

Alamat: Cinta Sayang Resort
Persiaran Cinta Sayang, 08000 Sungai Petani
Kedah Darul Aman, Malaysia.

Tel : 04-441 4777
Emel : www.thecarnivall.com

Persona Motel Sungai Petani

Terletak di Persiaran Perdana Height.Keluar tol SP Selatan dan nampak trafik light tu terus amik kanan.Yang ada sign Perdana Height.
Dari tepi jalan besar pun boleh nampak.
Terletak berdekatan kedai nasi kandar, restoran Itali dan kedai serbaneka. Milik bumi dan kawasan ni tak sesak nak park,kawasan baru lot rumah kedai.
Rate bermula RM70 keatas. Family room yang ada satu queen bed dan satu single bed RM120 je.
motel dikawasan rumah kedai
reception
Bilik disuntik dgn elemen moden dan walau murah tapi bilik air lawa dan puas hati.
koridor

bilik yang paling murah utk cheapskate mcm aku




bilik air yang lawa