Posts

Showing posts from June, 2014

Menu berbuka puasa Ramadhan 1435h

Image
Berbuka kat umah kaum keluarga.

Ada yang dimasak seperti mee kuah dan lasagne.
Yang dibeli adalah ayam bakar, kari ikan, sambal sotong dan aiskrim.






Salam Ramadhan 1435H

Image

Word wednesday faking thing

Image
Ever meet this type fake personality?
Yes, we do all the time. Some friends. Bullsh*t  friends.

The one that :

1- Sweet talker..hypocrite
.When she see you (of course in official meeting), she will get excited,ask you too much and say she miss you.
"How long we have been missing each other? I really want to call you,to see you, talk to you but I'm too busy". (seriously?if you really miss me,give me a call.This ain't stone age period.)
She will like to mesmerized everyone inside the room with her talk. Only the fool will rush in. Maybe she sounds a common talk but hell no,she bragging babe. Hidden self occupied.
Since she is sweet talker, she will constantly lie to cover up. To avoid hurting people, lie is a must.
What should you do? smiles and acting cool.

2- Empty promise
'When I'm getting marry,/on my graduation day..I want you,my dear frens to be there. All of you...you are the important person in my life'.. ..So you buy bouquet of flower and ready t…

Review/testimoni Dnars Skincare produk

Image
Produk kecantikan untuk muka ni baru je aku pakai dalam 3 minggu.
Sebelum ni pakai SF Beauty tapi sebab aku cepat bosan, aku tukar ke Dnars pulak.
Sf dulu aku pakai dalam setahun la jgk..memuaskan cuma dah lama-lama jadi bosan.
Lagi satu sebab dia lagi murah dari SF..kalau SF set dah RM100 dan ada 3 barang-sabun,krim malam dan krim siang. Set trial Dnars Rm52 je. Murahkan? tahan jugak sebulan tau..sabun dan krim siang tahan aku rasa dua bulan. Memang jimat yakmat. Ada dua set untuk penjaggan muka ni-set jeragat dan satu set untuk kulit sensitif.

Ok,walaupun produk Dnars ni kata boleh cerah wajah 7 hari, ko percaya ke? mungkin boleh untuk orang yang 'halusnya kulit mu sehalus sutera cina' tapi untuk kulit buaya yang tebal macam aku ni..amik masa lebih dari 7 hari jugak. Tapi kesannya dapat dilihat dalam masa 3 minggu..ramai orang tegur muka aku berseri gituu. Aku guna set jeragat, dan masa mula guna muka jadi perit sikit. Kemudian set ni termasuk untuk resdung dan mula guna tu…

Backpack cara aku

Image
Apakah cara backpack anda?
Semestinya backpack adalah kembara secara bajet. Jimat separuh mati. Makan sekali sehari .Mandi mungkin dua hari sekali. Dengan perkembangan teknologi,cara backpackers kini juga tak seperti dulu,dimana semua berlaku secara spontan dan hanya tahu apakah situasi yang dihadapi setelah tiba di destinasi. Menghabiskan masa mencari penginapan dan restoran. Terlepas bas untuk singgah sesuatu tempat menarik kerana peta sukar dibaca. Takde GPS atau smartphone..

Pernah tengok satu program Travel  Living Channel mengenai port backpackers 1950s di negara arab dan  pasangan backpackers American ni berkata mereka naik bas dari Arabs countries (I think in Iran or Turki) untuk ke Asia dan dalam perjalanan mereka terlepas singgah ke Kashmir. Sedar bila bas dah jauh dari Kashmir. Port tu  memang tempat sesapa nak ke Asia tukar-tukar info dan guide. Ia sebuah restoren golongan backpackers hippie,sort of. Happening. Pengembara dari Eropah/westerner, datang berkumpul dengan bas…

Nikmat yang hilang

Image
It's about 2 weeks I been recover from injured. Involved in accident in the evening, and things turn bad and ugly.
The date set on 21 May 2014. with a scooter.
An accident or a mishap is an unforeseen and unplanned event or circumstance, often with lack of intention or necessity. It usually implies a generally negative ..

Jatuh dari scooter kesayangan,berenang di atas tar, terlanggar mak jin ifrit di waktu masih maghrib dan sebagainya, ya itu yang berlaku pada aku. Muka masih berparut, pipi masih bengkak, dan lutut masih terkoyak.  Pekara yang terjadi telah membuatkan aku hilang sedikit nikmat sebagai seorang manusia.
1. Mandi- aku tak mandi selama tiga hari, konon untuk keringkan luka cepat. Bila dapat mandi, ya Allah nikmatnya hanya orang yang merasainya tahu. Bila air-air pancuran jatuh membasahi badan dan membersihkan diri, betapa selama ni kita memandang benda tu hanya rutin.
2. Solat- Bila nak solat dan menangis atas sejadah, benda tu pun kau susah untuk buat kerana kepedi…

Makan apa di pantai timur?

Image
Makanan belah Kelantan dan Terengganu memang unik dan sedap.
Kuih muih macam-macam color dan meriah mcm taik itik,jala mas,baulu berlauk..byk lg
Keropok lekor,sata,nasi dagang,nasi kerabu,kerutub semua ada.







Pengkalan Kubur- tempat shoping bebas cukai

Image
Pengkalan Kubor ialah sebuah Bandar Sempadan dan Daerah di dalam Jajahan Tumpat . Terletak di Utara Negeri Kelantan Bersempadan dengan Negara Thailand .
Pengkalan Kubor mempunyai kawasan bebas cukai yang menjual barang-barang, terutamanya pakaian, kasut, beg dan peralatan dapur pada harga yang amat berpatutan dan telah menarik banyak pengunjung ke sini. Kawasan bebas cukai ini sebesar padang bola sepak. Ia terletak di tepi muara sungai. Namun kawasan bebas cukai di Rantau Panjang lebih besar , meriah dan lebih murah. Jarak dari Pengkalan Kubor ke Rantau Panjang kira-kira 30 KM (Melalui Jalan KASBAN) sahaja.
Kawasan Zon Bebas Cukai Pengkalan Kubor terletak dalam kawasan yang berpagar. Pintu utama hanya dibuka pada pukul 8.00 pagi hingga 5.30 petang. Jadi jika anda ingin shopping, eloklah datang pada waktu pagi. Pada pukul 5.30 petang semua pembeli akan diarahkan keluar oleh pihak Kastam kerana pintu utama akan ditutup pada waktu tersebut. Apa yang dijual? Pelbagai barangan buat…