Sunday, June 29, 2014

Menu berbuka puasa Ramadhan 1435h

Berbuka kat umah kaum keluarga.

Ada yang dimasak seperti mee kuah dan lasagne.
Yang dibeli adalah ayam bakar, kari ikan, sambal sotong dan aiskrim.

menu berbuka semalam
ayam bakar
gulai ikan nyok-nyok dan bendi..beli kat bazar
sambal sotong..beli je ni
ayam bakar..sedap dan bersos..beli jgk

lasagne homemade..not bad

mee kuah kedah..sedap.masak sendiri

kurma dan anggur

lasagne


aiskrim fruit salad yg umphhhh

Tuesday, June 24, 2014

Word wednesday faking thing

Ever meet this type fake personality?
Yes, we do all the time. Some friends. Bullsh*t  friends.

The one that :

1- Sweet talker..hypocrite
.When she see you (of course in official meeting), she will get excited,ask you too much and say she miss you.
"How long we have been missing each other? I really want to call you,to see you, talk to you but I'm too busy". (seriously?if you really miss me,give me a call.This ain't stone age period.)
She will like to mesmerized everyone inside the room with her talk. Only the fool will rush in. Maybe she sounds a common talk but hell no,she bragging babe. Hidden self occupied.
Since she is sweet talker, she will constantly lie to cover up. To avoid hurting people, lie is a must.
What should you do? smiles and acting cool.

2- Empty promise
'When I'm getting marry,/on my graduation day..I want you,my dear frens to be there. All of you...you are the important person in my life'.. ..So you buy bouquet of flower and ready to go to the big day to share the happiness, try to call her many times but no avail. She off her phones. End up you have to store the flowers in the bathroom since you too broke to install an air-cond in your house. And you lie on bed, staring on ceiling like an idiot. Fu*k yourself.
And in the evening, normally she will call you back to say sorry bla bla yada yada..what would you do? tell her to fu*ck herself? The best thing to do is just ignore all the messegers and calls. and when you meet her later- "I'm sorry babe,but I knocked off last night and I left your flowers on the bench outside the hall".

3. She's an angel and devil at the same time err no an evil fairy godmother
You think like that, but no..she's won't be by your side through thick and thin.
She will come and go as she like and when she need you, she will appear before you. or when she want to sell you an insurance or anything. If you ask her something of course she promised to help you in any way she could, but expected nothing dear.

4. Look down on you
Because she's such a sweet talk and manipulating people around, she think she smart and she have a better personality than you. Just ignore and let her sink in. Let her to fuc*k off and go to hell.
She won't say she's better than you but you can look into her eyes and see it for yourself.
I am better,smarter,richer and loveable than you

You think she has fake personality but she think she has a great phychology practically.You  thought 'how can she blatantly lie' but she tell herself "I am practisingSigmund Freud things.. human can be manipulated according to my desire'
She's fake dear..the massive fake personality you ever met.

Saturday, June 21, 2014

Review/testimoni Dnars Skincare produk

Produk kecantikan untuk muka ni baru je aku pakai dalam 3 minggu.
Sebelum ni pakai SF Beauty tapi sebab aku cepat bosan, aku tukar ke Dnars pulak.
Sf dulu aku pakai dalam setahun la jgk..memuaskan cuma dah lama-lama jadi bosan.
Lagi satu sebab dia lagi murah dari SF..kalau SF set dah RM100 dan ada 3 barang-sabun,krim malam dan krim siang. Set trial Dnars Rm52 je. Murahkan? tahan jugak sebulan tau..sabun dan krim siang tahan aku rasa dua bulan. Memang jimat yakmat. Ada dua set untuk penjaggan muka ni-set jeragat dan satu set untuk kulit sensitif.

ni la kotak trial pack dia..RM52 hengget.Murah dari SF.
Ok,walaupun produk Dnars ni kata boleh cerah wajah 7 hari, ko percaya ke? mungkin boleh untuk orang yang 'halusnya kulit mu sehalus sutera cina' tapi untuk kulit buaya yang tebal macam aku ni..amik masa lebih dari 7 hari jugak. Tapi kesannya dapat dilihat dalam masa 3 minggu..ramai orang tegur muka aku berseri gituu. Aku guna set jeragat, dan masa mula guna muka jadi perit sikit. Kemudian set ni termasuk untuk resdung dan mula guna tu hidung aku selalu la keluarkan hingus tu banyak dari biasa. Tapi kesannya lepas tu, tanda  hitam tepi hidung aku dah beransur cerah. Tapi kena remind gak, resdung aku ni taklah teruk sangat.

 Set Dnars trial pack ada 4 barang- sabun jeragat,sabun kolagen,krim siang (mcm foundation teksturnya) dan krim malam (warna kuning dan cepat habis). Krim adalah seberat 6gm dan sabun tu sabun beras berwarna putih.
Mulakan dengan sabun jeragat dulu, dah abis baru guna sabun kolagen. Cuma krim malam tu cepat abis dan beli la individual nanti (harga RM24 utk 6gm). Yang penting kata kawan-kawan yang turut gunakan Dnars dan muka dah  jadi segebu ala Nicole Kidman, jangan tinggal krim malam. Tu paling penting.
Nak hasil terbaik pakai toner, tapi kena beli asing-so aku tak beli pun. Lagipun ada yang kata toner dia kuat sangat dan muka rasa terbakar.Kalau jadi camtu, hentikan penggunaan.
Cara guna-pagi basuh muka dengan sabun beras tu,then sapu krim siang.
Untuk malam,basuh muka dengan sabun dan sapu krim malam. Tu je, senang dan mudah.

Overall-Dnars untuk aku sangat berkesan. Muka aku yang teruk berparut lepas eksiden (parut besar macam plaster kat muka dan lebam) pun dah beransur hilang.
Aku rasa tak sia-sia aku tukar dari produk SF ke Dnars. Memang berkesan

Ni la krimnya dan setnya...mula pakai muka rasa pedih sikit.

puas hati jugak guna Dnars ni, murah dan mujarab. yg putih tu sabun beras,,aku potong la kan, nak jimat punya pasal.
Yang ketul tak buka lg tu sabun kolagen, lepas abis sabun beras baru pakai sabun tu. so bab sabun dah jimat,cuma beli krim je tambah nanti kalo dah abis.

Monday, June 9, 2014

Backpack cara aku


Apakah cara backpack anda?
Semestinya backpack adalah kembara secara bajet. Jimat separuh mati. Makan sekali sehari .Mandi mungkin dua hari sekali. Dengan perkembangan teknologi,cara backpackers kini juga tak seperti dulu,dimana semua berlaku secara spontan dan hanya tahu apakah situasi yang dihadapi setelah tiba di destinasi. Menghabiskan masa mencari penginapan dan restoran. Terlepas bas untuk singgah sesuatu tempat menarik kerana peta sukar dibaca. Takde GPS atau smartphone..

Pernah tengok satu program Travel  Living Channel mengenai port backpackers 1950s di negara arab dan  pasangan backpackers American ni berkata mereka naik bas dari Arabs countries (I think in Iran or Turki) untuk ke Asia dan dalam perjalanan mereka terlepas singgah ke Kashmir. Sedar bila bas dah jauh dari Kashmir. Port tu  memang tempat sesapa nak ke Asia tukar-tukar info dan guide. Ia sebuah restoren golongan backpackers hippie,sort of. Happening. Pengembara dari Eropah/westerner, datang berkumpul dengan bas, collect maklumat dari sapa yang pernah sampai Asia dan meneruskan kembara tanpa maklumat jelas. Hanya bayangan dalam minda sahaja. Dan excited tu sangat menguasai kerana tak pernah terbayang keadaannya.

Memang hanya hardcore backpackers berani buat semua tu,mana tau mati dipenggal Taliban.(masa tu Taliban underground lagik)
Mengikut Hippie trail dari Istanbul -Teheran- Kabul- Peshwar- Delhi- Dhaka- Bangkok.
Bagaimana pun routes Hippie ni decline bila konflik laluan mula merebak di negara-negara yang berada sepanjang laluannya seperti Iran dan Afghanistan.
Routes of Hippie Trail

-The hippie trail (also the overland[1]) is the name given to the overland journey taken by members of the hippie subculture and others from the late 1950s to the 1970s[2] between Europe and South Asia, mainly India and Nepal. The hippie trail was a form of alternative tourism, and one of the key elements was travelling as cheaply as possible, mainly to extend the length of time away from home. The term "hippy" became current from the mid- to late 1960s; "beatnik" was the previous term which had gained currency in the second half of the 1950s.
In every major stop of the hippie trail, there were hotels, restaurants and caf├ęs that catered almost exclusively to Westerners, who networked with each other as they travelled east and west. The hippies tended to spend more time interacting with the local population than traditional sightseeing tourists.
Journeys would typically start from cities in western Europe, often LondonAmsterdam, or Athens. Many from the United States took Icelandic Airlines to Luxembourg. Most journeys passed through Istanbul, where routes divided. The usual northern route passed throughTehranHeratKandaharKabulPeshawar and Lahore on to India. An alternative route was from Turkey via SyriaJordan, and Iraq to Iran and Pakistan. All travellers had to cross the Pakistan-India border at Ganda Singh Wala (or later at Wagah). DelhiVaranasi (thenBenares), GoaKathmandu, or Bangkok were the usual destinations in the east. Kathmandu still has a road, Jhochhen Tole, nicknamed Freak Street in commemoration of the many thousands of hippies who passed through. Further travel to southern IndiaKovalam beach in Trivandrum (Kerala) and some to Sri Lanka (then called Ceylon), and points east and south to Australia was sometimes also undertaken.

Dan backpackers cara aku mungkin tak se-organized macam orang lain. Satu-satunya benda yang aku tempah hanyalah tiket flight.
Hotel dan hostel,tiket ketapi atau tiket bas semua aku walk-in. Sama ada aku malas nak book atau aku tak cari info keterlaluan, itu memang cara aku.

Orang yang book segala benda sebelum dia pi memang cari info yang tersangat lengkap, aku tabek. Sampai dah hafal peta, nombor bas dan jalan mana, aku bukan orang sebegitu. (tak nak ngaku malas)
Aku suka turun kat airport, observed dan ada info sikit-sikit mengenai tempat tu. Cukup. Spontaneous.
What happen to spontaneous? its like falling in love, baby.

Ada readers yang tanya camna aku plan my trip. Aku plan tapi secara kasar. Roughly itenary. Cari itu ini info asas di internet.That's all.  Aku hanya tahu segalanya bila aku sampai di destinasi. Port taxi murah, hostel murah dan nak jalan ke mana di kawasan tu..dan talk to local dear..Not every local you meet try to rip you.

 Sebab tu cara aku, aku tak kisah jalan pusing sana sini cari hotel murah, tanya rate sebelum masuk check-in, sesat barat,aku tak risau sangat. sebab aku selalu percaya naluri aku. kalau aku rasa aku dalam keadaan selamat,akan jumpa hotel jugak serta boleh nak dukung 'mak tapir' 80liter sambil pusing sana sini berjalan hingga 10 kilometer, pada aku tu satu pengalaman. Sebab tu tu jugak susah nak cari travelmate sekepala. Kalo dapat travelmate asik membebel penat jalan, lapar, panas, berdebu then- you so out my league babe. Sesat jugak satu pengalaman. dan ko akan jumpa benda-benda yang ko tak jangka.

Bagaimanapun mental haruslah tahan dan bersedia segala kemungkinan, katakan hotel semua penuh,apa plan B kau? tido dalam airport,memang tu peberet aku aku sebab free. Dan jika aku ada taekwando black belt, aku sanggup je tido gelandangan. .tido di atas bangku taman bunga, sambil kira bintang. Dan giliran bermalam berselang seli dengan hostel untuk maintain personal hygiene dan jimat kos.

Dan jika tidur dalam khemah satu cara menjimatkan duit agar dapat berbulan-bulan mengembara,aku sanggup..dapat bernafas dibumi asing dan melengahkan masa untuk pulang ke tanahair, aku rela. Namun, hakikat aku boleh mengandung dan ada nice body shape perlu diambil kira. Tak sanggup ku memakai cawat besi. harus akaui hakikat bahawa seorang perempuan memang sukar nak tido terbongkang ditengah alam.

Inspirasi aku salah satunya  adalah Zahariz Khuzaimah dalam travelodge beliau "Dengan Basikal Aku Menjelajah'. Nak je aku buat kembara macam tu. Tapi komitmen membataskan.
Bagaimana beliau tidur dalam khemah dalam suhu bawah takat beku di Norway, mengayuh basikal melawan angin kuat di Mongolia, serta hidup nomad berbulan-bulan. Namun semuanya berbaloi dengan keindahan dan keajaiban Aurora Borealis yang dilihat secara live.

Dulu masa remaja memang dok tengok cerita 'Romance In the Orient Express"..memang aku rasa scenery dalam filem tu sangat cantik bila train tu travel sepanjang laluan di Eropah dan berhenti di major cities.
Suasana sangat romantik dan membuak-buak hasrat nak travel. Lalu di bukit-bukau yang dipenuhi pokok pine. Curam yang di apit tasik dan kebiruan. Bunga-bunga yang berkembang dan  padang rumput menghijau.
Suasana di stesen keretapi yang sibuk..dan watak heroin Cherryl Ladd merenung di tingkap melihat keindahan sepanjang railway adalah sangat mengesankan. Memanglah aku tak mampu walau seratus tahun nak naik gerabak tu..tapi itulah pencetusnya.





Tapi aku jugak percaya, jika kita travel ke negara maju seperti Eropah, kita perlu book online semua train, bus dan hotel untuk dapat murah dan nak jimat. Ya betul, ikut pada pandangan diri sendiri. Mungkin aku akan buat pekara yang sama bila ke sana..cuma aku tak suka terkejar takut terlepas tiket train yang dah di book pada sekian hari..atau ada fixed date untuk check-in ke hostel tu. Tidak, sebab aku selalunya survey dalam tripadvisor atau hostelworld dan aim untuk tido di hostel paling murah tu, tapi selalu terjadi aku jumpa hostel lain yang tak tersenarai dalam internet dan better rate.

So komitmen untuk bayar awai-awai sebelum sampai ke tempat tu kadangkala membuat kita menyesal.
Memang mula-mula nak backpack, kau akan takut dan risau mengenai segala pekara-yang paling crucial adalah penginapan dan pengangkutan. Tapi bila dah biasa,perlahan-lahan kau akan jadi yakin untuk main redah dan dengar kata naluri sendiri.

Bagaimanapun, kalau ko jenis rajin dan memang organized, takleh hidup jika semua tak setel, tido tak lena pikirkan kau akan tido bawah jambatan atau dalam jamban di sana bila hotel fully booked, banyak masa layari internet cari semua info  - silakan buat apa yang perlu hatta nak tempah tiket tandas awam sekalipun.
 Terpulang pada situasi, jika perlu tempah dan menjimatkan, sila sila.
Asalkan hati puas dan ini adalah seperti kau  travel agent. Tempah segala untuk diri sendiri, pergi sana hangkut mak tapir je. Semua itenary dah susun, macam kita ikut tour guide jadinya.

 Kadang-kadang kita takkan berpuas hati jika terpaksa ikut plan orang, tapi untuk orang yang tak nak fikirkan byk pekara remeh semasa travel,thats the price you have to pay. Nak puas hati, buat plan sendiri dan beranikan diri mencapai matlamat.


Sunday, June 8, 2014

Nikmat yang hilang


It's about 2 weeks I been recover from injured. Involved in accident in the evening, and things turn bad and ugly.
The date set on 21 May 2014. with a scooter.
An accident or a mishap is an unforeseen and unplanned event or circumstance, often with lack of intention or necessity. It usually implies a generally negative ..

Jatuh dari scooter kesayangan,berenang di atas tar, terlanggar mak jin ifrit di waktu masih maghrib dan sebagainya, ya itu yang berlaku pada aku. Muka masih berparut,pipi masih bengkak,dan lutut masih terkoyak.
 Pekara yang terjadi telah membuatkan aku hilang sedikit nikmat sebagai seorang manusia.

1. Mandi- aku tak mandi selama tiga hari,konon untuk keringkan luka cepat. Bila dapat mandi,Ya Allah nikmatnya hanya orang yang merasainya tahu. Bila air-air pancuran jatuh membasahi badan dan membersihkan diri, betapa selama ni kita memandang benda tu hanya rutin.

2. Solat-Bila nak solat dan menangis atas sejadah, benda tu pun kau susah untuk buat kerana kepedihan nak ambil wuduk,seksa bila sujud dan segala tubuh jadi perit dan pedih nak bergerak tunaikan rukun solat,rasanya nak ke meraung? dan sekarang aku amatlah faham bila org kata 'saya sakit,saya nak baca yasin tapi benda tu saya tak boleh buat'. Walau kesakitan yang aku alami taklah seteruk mereka yang bertarung nyawa tapi bila pekara ni jadi, masa tu insaflah sikit. (bila sihat walafiat malas nak mampus solat,bila dah sakit baru terhegeh-hegeh eh?,padan muka)

3. Make-up dan personal beauty- ya, benda ni nampak sangat remeh.Apa kes perlunya make-up?kata nak natural beauty?
Meh sini nak lempang 40 kali. Nikmat sorang perempuan pada rupa paras.tak lawa tak apa..tapi keinginan nak pakai bedak kat muka,nak sikat rambut,nak pakai lip gloss ke apa memang wujud. Tapi dah bibir pecah seribu, muka lebam dan bengkak serta luka terbelah berenang atas tar,macammana tu?
Selama 4,5 ari aku tak boleh buat benda tu,muka dan bibir pedih sgt- sgt,dan bila dapat sapu bedak compact kt muka, terasa sempurnanya aku sebagai seorang wanita. Tak perlu nak tunggu kau beranak dan bersalin nak rasa nikmat seorang wanita. Benda ni kadang-kadang dah cukup. Sebab tu lah ramainya jantan nak jadi pompuan?

4. Makan minum- benda ni aku letak agak ke bawah..kerana aku bukan jenis gila sangat nak makan (ngidam itu ini bukan aku..hehe walau aku kuat mkn) dan semasa sihat makan tak ingat dunia. Masa sakit,aku makan macam biasa cuma nikmat tu kurang, dan sakit dalam mulut luka terjatuh..yang nikmat adalah minum dan masyallah bila dapat seteguk air tu seolah dapat seisi dunia. Dan masa sakit memang keinginan untuk makan buah dan benda sejuk sangat kuat.

5. Nikmat peluk cium anak-anak-benda yang bila kita sihat pun kita terlupa..tapi bila sakit rasa nak peluk cium anak-anak setiap hari. Yang tu pun rasa macam nak mati bila buat,tangan dan kaki sakit bila nak sentuh atau disentuh.apatah lagi dipeluk,jadi sakit kena press body part yang sakit tu. Masa tu mula nak sedih,jadi Neng Yatimah dan merenung dalam diri. I think i need a hug..hukhuk

6. Nikmat tido separuh mati- nikmat ni hilang bila kau sakit.Kerana always end up in the middle of the night,kau bangun kerana rasa berdenyut dan sakit kat anggota badan.
Nak pusing kiri rasa ngilu, pusing kanan rasa pedih, pusing depan rasa tertekan luka dan pusing belakang rasa kena penampar 1000 kali. Cara paling senang, makan painkiller, segala ubat dan minum 100plus bagi pengsan. Pergi mati kepada sesiapa yang dok wechat, whatsapps, yahoo messenger, bbm, kerana berjuta kali kau call dan mesej nak perhatian, aku utamakan diri aku dulu .(utk bf-bf yg terlebih caring,herher)

7. Hilang harta dunia- bukan rumah banglo atau kereta merz,tapi ya, seluar jeans kesayangan aku...koyak dilutut.Jeans dan baju yang di impikan untuk di bawa masa backpack di Turki hujung tahun ni. Sadis gila. Jeans kesayangan oiii..di mana kan ku cari ganti? beli kat korea pulak tu????
Kita nak beli jeans punyalah susah nak berkenan, dapat yang ni-muat elok di punggung, ngam elok dengan spare tyres 14 lapis, selesa melilit di pingggang yang tak bopa nak slim dan ketat elok di peha dan kaki. Arghhh.
Sekali fikir, memang aku nak pakai jugak bila pi backpack di Turki nanti. Pedulikan semua pandangan.
Bolehkah naik kapalterbang pakai jeans koyak? boleh no hal kalo ko tak emosi dan perasan dengan jelingan pelik orang lain. Baju aku koyak dekat bra, boleh? taulah aku suka seksi..tapi perlukah semua adik-adik remaja mat motor datang nak beri pertolongan akhirmya akan merenung dengan cara yang sumbang?

8. Motor kesayangan- rosak sedikit, tapi steady babe.
Masih boleh willy dan kalo merempit pun habis kuat akan dapat nombor terakhir.

9. Hilang nikmat manusia gua- yang ni semua orang amik berat pada aku. Call dan tanya khabar. Datang melawat. Kawan-kawan baik hati yang prihatin, masa ni boleh nampak. Bf-bf yang bersusun tu pun masa ni sibuk tunjuk caring.(jom jemaah muntah hijau..hapa,ingat kau Jennifer Lawrence kah?) Oh tidak.Letih nak post gambar tunjuk arini luka tahap mana, esok dah surut ke tak bengkak,haihhh.
Aku manusia privacy dan aku terpaksa adjust tahap privasi aku kerana ada orang sayang aku, dan amik berat. Harus hargai mereka.( baru ko sedar????, ko hingat ko hidup tongkat langit dan tak perlu sesiapa?)
Itupun tak semua yang tahu pekara ni. Aku rahsiakan dan bila berita tu tersebar harus aku kena bebel sebab tak beritau. Jawapan aku- No news is a good news..prinsip hidup aku sejak aku jadi lebih beruban dan kedekut emosi. Dimana masa ni jika kepala akan diketuk dengan periuk 40 kali pun, terpaksa pasrah. Masa ni baru sedar, disebalik perangai burukku, masih ada yang sayang.
Dan kata-kata perlian pun harus ada-ada keta tapi gigih merempit. Kedekut taik hidung masin. Gila kedekut.
Pergi jalan-jalan ada je duit tapi isi petrol pun berkira! oklah, masa ni tadah je telinga sambil keluarkan api dan asap.

Bagaimanapun, kerana kegigihan ku,aku hanya medical leave sehari. Gila kan,sampai datang kerja kena halau dengan bos sebab dia ngeri tengok muka aku. Motipp??? muka aku belum lagi setaraf Frakenstein ok.
Boss je overacting sampai bercakap tak nak tengok muka aku. Boleh bercakap sambil tunduk dan pandang ke tepi? tak tahan mental betul.
Mata masih merah dan dah boleh mengaku adik-beradik Edward Cullen. Itupun boleh 2 hari selepas kemalangan aku pi shoping kat pasaraya.Ya,aku tau orang tengok aku seperti tengok hantu Kak Limah tapi aku rasa seperti Angelina Jolie.... peduli hapa kan?kalau kau rasa selesa dengan diri kau,biar muka dah macam jelmaan mak lampir- I don't give a damn.

Akhir nya,alhamduliilah I feel better.After 2 weeks. Pengajaran dan peringatan dari Yang Maha Pencipta kepada hamba yang lalai. Banyak renungan dalam kesakitan dan banyak kesedaran dalam kepayahan.

Makan apa di pantai timur?

Makanan belah Kelantan dan Terengganu memang unik dan sedap.
Kuih muih macam-macam color dan meriah mcm taik itik,jala mas,baulu berlauk..byk lg
Keropok lekor,sata,nasi dagang,nasi kerabu,kerutub semua ada.

makanan yg dibungkus

sata-isi ikan


kuih muih yang unik

keropok dan dodol
ni kuih apa taktau,rasa macam tapai ubi
nasi berlauk..beras rasa keras dan seroi..pada tekak org kedah seperti aku ni
nasi dagang
harus la ada kopok lekor
dan goreng-goreng seafood


penjual makanan di pasar Siti Khadijah


Pengkalan Kubur- tempat shoping bebas cukai


Pengkalan Kubor ialah sebuah Bandar Sempadan dan Daerah di dalam Jajahan Tumpat . Terletak di Utara Negeri Kelantan Bersempadan dengan Negara Thailand .
Pengkalan Kubor mempunyai kawasan bebas cukai yang menjual barang-barang, terutamanya pakaian, kasut, beg dan peralatan dapur pada harga yang amat berpatutan dan telah menarik banyak pengunjung ke sini. Kawasan bebas cukai ini sebesar padang bola sepak. Ia terletak di tepi muara sungai. Namun kawasan bebas cukai di Rantau Panjang lebih besar , meriah dan lebih murah. Jarak dari Pengkalan Kubor ke Rantau Panjang kira-kira 30 KM (Melalui Jalan KASBAN) sahaja.
Kawasan Zon Bebas Cukai Pengkalan Kubor terletak dalam kawasan yang berpagar. Pintu utama hanya dibuka pada pukul 8.00 pagi hingga 5.30 petang. Jadi jika anda ingin shopping, eloklah datang pada waktu pagi. Pada pukul 5.30 petang semua pembeli akan diarahkan keluar oleh pihak Kastam kerana pintu utama akan ditutup pada waktu tersebut.
Apa yang dijual? Pelbagai barangan buatan Thailand yang sama seperti dijual di Rantau Panjang termasuklah jersi bola, pakaian celoreng, toto, pinggan mangkuk, periuk belanga, barangan dapur dan sebagainya.
Dah datang sini,tak perlu ke Rantau Panjang lagi.

pemeriksaan kastam

kedai pinggan mangkuk,tak byk sgt..periuk belangan banyak

kain baju



 Harga baju disini utk blouse dlm RM25.
Toto Narita RM39 utk yg besar dan tebal tu.Toto jenama Today tu murah sikit RM33.
Cadar 3D dalam RM65 dan include cadar ropol,comforter,sarung bantal 4pcs dan bolster case.
 Selimut dalam RM15 utk yg besar dan tebal tu.
Pinggan mangkuk pun boleh tahan murah cuma pada aku di Langkawi lagi murah.Sama seperti coklat.
Beg utk budak-budak pun ok la,murah dlm Rm20 camtu.
Murah dan ok la jgk nk shoping.
                                cadar dan toto






 Kedai mainan  dan segala motor/keta kanak-kanak...yang bisa buat poket mak ayah bocor.

Stalll takoyaki dan waffle pun ada