Saturday, January 3, 2015

Thailand - Floating Market Khlong Hae

Ini pasar terapung yang dah tak jadi terapung.
Oleh kerana aku pergi last week pada hari Krismas semasa banjir besar melanda Pantai Timur, maka air melimpah-limpah ke tebing. Jadi floating market dah jadi Bridge market, semua penjaja jual kat atas jambatan.
Perahu bila tengok adalah pecah dan terbiar tepi sungai tu.
Mak kecewa sebab niat nak taruk duit dalam bakul galah tu tak tercapai. Dan nak makan sambil feeling ala market Chao Phraya tak kesampaian. Rasa nak macam nak guling-guling atas jambatan tu hukhuk.
Dulu dah penah datang so kali ni nak repeat lagi kononnya tapi lupa sekarang musim banjir.

Tak payah dok menangis senah oiii..nangis atas sejadah lagi baguih.
Jom kita tengok apa yang best kat floating market ni.
Note that ada jugak anjing berkeliaran. pandai-pandailah nak pilih gerai yang meyakinkan okeh.
Floating market Khlong Hae..betul tak?

tukar duit pun ada

direction


Makanan banyak pilihan..seafood, sup, air yang diletak dalam pasu tu dan macam-macam.
air sungai dah melimpah..nak dayung sampan takleh

jadilah bridge market pun
air laici dalam pasu yang bisa membuat anak-anak jakun sebab ada otomen
ini macam otak-otak..sedap dan pedas...isi ikan apatah
Add caption

chicken ball...sedap
assorted sushi..4pcs 20 bath (Rm2)
ni macam kuih cara tp lebih gebu,sedap dan makan dgn kelapa parut
skrewer ni sedap..ayam rm2, daging rm2.5
mee sup ni sangat sedap..30bath. ada bebola daging dan ayam
Aku berjalan ada le 40 kali dok pusing patah balik. Jap berhenti situ beli..pastu jalan berhenti beli gerai sebelah dia pulak. Ko kenapa?? tu namanya pi mai pi mai cari makan.


No comments:

Post a Comment