Sunday, January 4, 2015

Thailand- Hat Yai plaza/ Hat Yai Market

Ni aku tak nampak macam rupa plaza. Macam rupa bazaar je atau jual lambak.
Yang penting ianya murah. Tepi laluan yang sempit tu jugaklah dia nak jual buah berangan, buah ceri (1kg Rm80) dan sedap ceri dia. Kat dalam macam kedai pasar payang yang biasa rupanya.
Cuma bau kat sini adalah macam pasar biasa..ada macam-macam yang Mak hidu. Kena beli penapis hidung lenkali. (berlagak ko senah yer?)
Dalam ni best jugak jualan dia, boleh tawar. Dapatlah beli baju, kasut dan mainan (tu wajib kalo bawak kanak-kanak).  Mak stress sebab semua mainan depa nak beli.

Macam buruk je bangunannya..bangunan lama lah katakan



jualan yang ada





banyak beg, baju dan kasut

beg lagi

Kasut..kat mana pergi pun tetap nak beli kasut..mentel sungguh

beg kulit

Banyak jugalah mak melabur tanpa pulangan kat sini. Itu dok kata plaza buruk..beli tak mau mau.
Kalau cantik taktaulah..dengan sales girl dia mak angkut.

2 comments:

  1. Nyaris nk sampai... tp tak sampai... ketika hampir hari kejadian... kita check in spital... maka burnttttt lh semua yg dh bayo...
    Hu hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada hikmah Allah nak bagi tu..jadi kena book tiket sekali lagi hehe

      Delete