Saturday, February 14, 2015

Bento box mudah dan senang part 2

Wah bento box yang senang buat ni pun ada part 2 nokk.
Special entry untuk dia. Sebab nak buat benda ni kena bangun kul 5 pagi..jadi kena tunjuk kegigihan disitu.
Buat apa yang senang dan ikut selera depa.
Cuma budak-budak ni tak suka makan mihun dan mee sangat. Jadi kena pikir pulak..nak kutiew,maggi goreng dan nasi goreng je..Yang akak nak nasi, adik nak western. Pening mak hang ni awalau depa takdelah psiko nak makan nasi bentuk angry bird tu.
nasi goreng,puding,biskut
ni klo bangun lewat.potato bread,puding,limau
nasi putih,sotong kicap,puding untuk kakak..dia nak Malay menu

Adik nak western,,roti bakar,sosej,limau,biskut jejari gula
kalo dua-dua request menu berlainan memang penat jgk
biskut bear,lasagne dan baked bean
spaghetti,biskut jejari dan limau

Nasi goreng sotong,jelly dan muruku

kutiew goreng,roti nutella dan limau

roti telur+sosej, baked bean,dan buah pear
nasi putih, paprik ayam dan buah anggur..air teh strawberry


Pagi-pagi memang kena bancuh teh strawberi atau teh lemon..milo atau susu tak jalan.
So ini bento untuk minggu ni. Taktau lah nak masak apa pulak next week.

5 comments:

  1. Wahhhh! makkkk... Rajinnya masakkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...tau xpe..memang rajin yakmat tu yang asik fast food jek

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Wah rajin nya..i anak baru nk msuk 2 thun...rsa x sabar plak nk wat bento kat dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq singgah alia..2 tahun boleh buat bubur dan sup kot?hehe

      Delete