Wednesday, March 18, 2015

Bento nasi berlauk


Ini adalah koleksi bento yang agak berat iaitu nasi. Aku masak ni pada waktu lunch dan ank bawa gi kafa sekolah. Ada yang bawa gi tuisyen.

nasi putih, masak lemak ayam dan buah epal
nasi tom yam



Nasi di ats..tom yam kt bwh

nasi, asam pedas ikan kembong dan sawi goreng telur
nasi, kari ayam dan sayur lemak petola suhun

roti burger, roti pong dan buah pear
nasi, ayam masak merah, sayur kacang pancang dan kuih dorayaki

nasi, ayam kicap, ikan kembung goreng, sayur bendi dan karipap
nasi goreng, sotong kering gula dan buah tembikai susu
nasi goreng, telur dadar dan buah epal hijau
pizza, kuih tiram dan epal

pulut kunig dan kari ayam, nasi putih dan sardin. Pulut tu dibeli
Dan lagi..sapa beli koleksi Tupperware 50 tahun??..cantik sangat dan cute.
Kalo ahli dapat harga Rm135..share bahagi dua pun boleh asal ada kan.
Ada 2 balang sederhana tinggi, 4 tupperware rendah macam balang tu dan  4 tumbler. Jadi semua 10 pieces.
Warna ceria dan geometri.
kiut kan



2 comments:

  1. Makkkk oiiii! Sodapnyeeeee! Iskkksss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mak yang masak haruslah sodappp..berani nak kata tak sodap?? walau mata je yg nmpk sodap hehe

      Delete