Wednesday, March 18, 2015

Tribute to Budapest Souvenir shop

Entry ni aku tujukan khas untuk Mr Ali..pemilik Budapest Souvenir. Tribute la konon..macam bantu negara mengelak perang ye dak?? haha.
Kedai ni beralamat di 1056 Budapest, Vaci Utca 40 Hungary.
Dia yang tolong aku cari hotel murah dan call kawan-kawan dia untuk bantu. Dia muslim dari Tunisia dan aku bukan nak promote ke apa tetapi sebab aku berhenti di kedai dia kerana barangan di kedai dia paling miurah antara semua kedai di Vaci Utca yang aku susuri tu. Dan uolls know how cheapskate nya aku nih.
Kedai ni dekat area Liberty bridge..jalan masuk bertentang dari Great Market Hall.

Fridge magnet dalam 1euro (Rm4) dan banyak lagi yang pilihan cenderahati.
Barangan terkenal Hungary seperti tenunan kain alas meja, baju bersulam dan t-shirt memang reasonable di kedai ni.
jalan Vaci..maccam Bukit Bintang..


suasana di petang hari..
Dan ini kedainya. Agak romantik..dengan kain alas meja putih bersulam tradisional Hungary.
Pinggan mangkuk corak etnik
Fridge magnet 1 euro

key chain dan magnet

macam-macam ada..alas meja

dari luar kedai

rambang mata ngadap nih

t-shirt

business card

2 comments:

  1. Wahhh sgt menarik...xleh nk bayangkan camne ;)

    ReplyDelete
  2. Yer,
    Menarik dan sweet kedainya

    ReplyDelete