Saturday, April 25, 2015

Escape Park Teluk Bahang - Introduction


Reception dan tiket

Entrance
Escape Park adalah taman tema mesra alam yang menawarkan pelbagai pilihan aktiviti lasak.
Taman ini terletak di Teluk Bahang..dari Batu Feringgi ke pekan Teluk Bahang dan berjumpa round about di situ (dekat Khaleel) dan amik pukul 9 simpang kiri. Sangat senang arah jalannya dan sebelum sampai di Taman Rimba Penang. Dekat area Butterfly farm dan sekolah Teluk Bahang.

wristband..pink untuk kanak-kanak dan blue for dewasa
you can feel the heat upon entering

court

kids zone


its a monkey business honey!
kafe
  • dekat parking

    beli tiket disini

    eco-friendly

    locker

    surau

    toilet dan bilik mandi

    no handphones please


    kedai makan

    agak cekik darah disitu

  • Operating Hours : 9am - 6pm, Tuesday to Sunday. (Mondays are closed except during school holidays)
  • Harga tiket agak mahal..walk in seperti di bawah (Rm72). Bagi group adalah lebih kurang Rm50 dewasa seorang.
  • Pengunjung akan diberi wrist band dan ada deposit RM11 yang akan dipulang bila return
  • Jika nak beli makanan dan minuman, kena top-up wristband ni..minimum RM30 (ada deposit Rm10 jadi boleh belanja Rm20 je). Makanan tak byk variety. Ada 3,4 buah kedai je nokk. Kena ingat senah oiii ni nak buat aktiviti lasak..nak bakar lemak bukan nak tambah ukuran pinggang! Harga makanan agak mahal, satu set nasi campur+ air dah Rm14.90. Nangis bawak anak ramai. Outside food not allowed.
  • Ada surau, medical room, souvenir shop (FM Rm14 satu, gila!) dan locker simpan barang (Rm10) serta private room (nak karok ke hapa)
  • Banyak pilihan aktiviti outdoor dan kena spend sehari suntuk disini. Ada team medic jugak jika apa-apa kekejangan berlaku
  •  Pakai yang sesuai..sport attire dan bawak spared baju,telekung segala.
  • Dalam ni ada banyak level outdoor..ada stage untuk beginner,extreme dll
  • Bangunan kuaters lama yang dijadikan kedai dan diguna semula secara eco-friendly, kerusi yang dibuat dari buluh dan banyak peralatan dikitar semula
  •  Kawasan taman yang luas merangkumi bukit dan hutan belantara
  • Setiap aktiviti akan dipantau oleh sseorang staf dan ada guide yang akan tolong kita
  • Banyak rumah pokok di sini dan kebanyakan permainan adalah style kampung dulu..seperti Atan leaps, foxy burrow, inspirasi dari kenangan zaman dulu-dulu semasa bermain di kampung

No comments:

Post a Comment