Wednesday, July 29, 2015

Kad Raya dari SS dan Rajamangala Aquarium Trang

Selamat hari raya Aidilfitri untuk semua..walau dah agak terlewat..
So tahun ni apa yang best?? Salah satunya..dapat kad raya dari blogger fofular http://scdhaseinphoto.blogspot.com/

Rajin dia bagi mak kad sedangkan mak ni tergolong dalam golongan caveman dan tak bopa nak bersosial. The lone ranger..tapi terharu masih ada yang sudi mengirim kad. Terima kasih SS..nanti akan ku balas semua kasih sayangmu itu. (ayat cover..nanti Mak balas yek..maklumlah Mak bukan bundemu )
kad secantik tuannya

Ayat tak semacho empunya pengirim..hihi
Okeh setelah lama menyepi mari kita sambung trip ke Krabi hari tu.
Kita ke Aquarium yang less popular than Songkla Aquarium yakni Rajamangala Aquarium.

Aquarium ni terletak di kawasan Trang, selatan Thianlad dekat Krabi dan satu garisan pantai dengan laut Andaman. Dekat Rajamangala Universiti Teknologi Srivijaya. Ia di bawah Jabatan natural Resources dan Enviroment Institute Rajamangala University.
Yuran masuk adalah 50 bath dewasa dan 30 bath kanak-kanak. Kalo grup lebih 20 orang dapat 20bath.

Pintu masuk

cantik jugak entrance nya


agak luas kawasannya

dalaman
kat kaunter


ikan apakah..

ikan comel


antara yang ada

ada show singa laut jugak

star fish

ikan boleh la tahan banyak

Ikan-ikan yg ada
Overall, boleh tahan aquarium dengan harga yang di bayar. Kawasan ni dekat dengan pantai Rajamangala dan Viva beach. Dalam kawasan ni jugak ada mini zoo iaitu taman burung, monyet, buaya dan haiwan-haiwan Asia. Ada aktiviti beri makan haiwan, jalan di paya bakau dan sewaktu dengannya.

Alamat :
Natural Resources and Enviroment Institute
Rajamangala University of Technology Srivijaya Trang Campus
179 M.3 Mai Fad Sub-district, District Trang 92150 Thailand.
email : nrei.ticket@gmail.com

2 comments:

  1. Tutup muka... Ayat jiwang karattttttttttttttttttttttt! Kah Kah Kah.... Tangkap syadu Mak (Bukan bonda ku) reraya nih... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..SS memang pandai jaga silaturahim tau..caring dgn kwn2..terharu mak tau setelah berpuluh tahun tak dapek kad raya.

      Delete