Sunday, June 28, 2015

Menu 9 Ramadhan

Bulan puasa ni adalah malas nak post entry berkaitan travel mabel nih.
Jadi kita post entry berkaitan makanan untuk segarkan bijik mata yang kelayuan tuh.
Kot-kot nanti uolls ada idea nak masak untuk berbuka nanti.
Selamat menjamu mata okeh.

ni menu nya..ada yg beli..ada yang tunjuk jek


tembikai dan cendol

air tebu pujaan hati
kuih campur

murtabak menu wajib dgn bawang jeruk

ayam percik Rm4.50 seketul

kurma daging

kari ikan


Makan ke mentakedarah nih?

Saturday, June 20, 2015

Menu Ramadan pertama 1436h

Selamat berpuasa dear all dan salam Ramadan.
Untuk entry pertama bulan puasa tahun ni, adalah entri ala blog Cik Mat Gebu.
Kan..semua orang pakat dok nak cari menu apa nak berbuka petang ni dan dok usha-usha gambo makanan yang mengugat iman tuh. Eh, umo dah tua tapi tak tahan jugak tengok gambo makanan.
Buat penyedap mata..rasanya semua blog dah tukaq jadi blog makanan dan blog resepi sempena bulan posa nih.

Tuesday, June 16, 2015

Ao Nang beach sunset dan mak nyah Krabi

Pantai terletak di Krabi yang luas dan terkenal ni memang happening pada malam hari.
Banyak kedai souvenir..thai massage dan hotel backpackers di sini.
Juga lelaki berpakaian wanita aka pondan bermekap tebal mencari duit poket.

Monday, June 15, 2015

Restoren terapung Krabi

Restoren ni terletak ditengah paya bakau..kena pergi dengan bot untuk sampai dan makanannya sangat sedap pada tekak aku! Aku taktau nama restoren ni..so belasah je kan?
Tom yam sangat marveles dengan udang besaq.
Harga jangan tanya sebab ikut pakej.
jeti nya

jeti naik bot kat kawasan ni
redah kegelapan malam utk dinner

jetinya


restorennya


nasi brown

sweet sour seabass

tom yam putih seafood

telur dadar

sayur campur


tom yam ni dihirup ke titisan terakhir


Khlong Hae floating market

Kali ni impian terlaksana nak membeli dari perahu yang jual segala makanan tu.
Meriah dan penuh dgn orang kampung yang datang..Yang sedap pada aku adalah bubur nasi,ikan bakar,kuih muih..mee sup tu kurengg dan fried thai salad kurang umpp.



peniaga-peniaga

harga makanan sedia terpapar..senang nk bajet

banyak pilihan


sesak






makan yang ni jerr..

Sami kitchen Hat Yai

Restoren halal terletak di Hat Yai.
Tumpuan warga Malaysia. Siap nampak pasangan perngantin macam oramg Malaysia kat sini. Nikah kat Songkla ke bang?
Harga makanan standard..nasi goreng dengan air teh O ais dalam Rm10.
Tom yam dan nasi berhidang mahallah sikit kan.
Suasana selesa..ada toilet, surau dan open air restaurant.

interior

nasi goreng sambal belacan

nasi goreng seafood

mahal jgk tom yam nya



Palm Paradise Krabi

Hotel yang terletak agak dalam masuk lorong-lorong ni berkadar Rm100 ke atas di Agoda website.
Bilik luas dan selesa, ada kolam renang, gym, cafe dan sangat puas ati sebab bathtub besar.
Hotelnya


reception


kafe

breakfast

kolam

gym
Dan ini biliknya..gambo tak cun..guna henpon cikai.



bilik air luas dan selesa




balkoni