Posts

Showing posts from June, 2015

Menu 9 Ramadhan

Image
Bulan puasa ni adalah malas nak post entry berkaitan travel mabel nih.
Jadi kita post entry berkaitan makanan untuk segarkan bijik mata yang kelayuan tuh.
Kot-kot nanti uolls ada idea nak masak untuk berbuka nanti.
Selamat menjamu mata okeh.










Makan ke mentakedarah nih?

Menu Ramadan pertama 1436h

Image
Selamat berpuasa dear all dan salam Ramadan.
Untuk entry pertama bulan puasa tahun ni, adalah entri ala blog Cik Mat Gebu.
Kan..semua orang pakat dok nak cari menu apa nak berbuka petang ni dan dok usha-usha gambo makanan yang mengugat iman tuh. Eh, umo dah tua tapi tak tahan jugak tengok gambo makanan.
Buat penyedap mata..rasanya semua blog dah tukaq jadi blog makanan dan blog resepi sempena bulan posa nih.

Ao Nang beach sunset dan mak nyah Krabi

Image
Pantai terletak di Krabi yang luas dan terkenal ni memang happening pada malam hari.
Banyak kedai souvenir..thai massage dan hotel backpackers di sini.
Juga lelaki berpakaian wanita aka pondan bermekap tebal mencari duit poket.

Restoren terapung Krabi

Image
Restoren ni terletak ditengah paya bakau..kena pergi dengan bot untuk sampai dan makanannya sangat sedap pada tekak aku! Aku taktau nama restoren ni..so belasah je kan?
Tom yam sangat marveles dengan udang besaq.
Harga jangan tanya sebab ikut pakej.














Khlong Hae floating market

Image
Kali ni impian terlaksana nak membeli dari perahu yang jual segala makanan tu.
Meriah dan penuh dgn orang kampung yang datang..Yang sedap pada aku adalah bubur nasi,ikan bakar,kuih muih..mee sup tu kurengg dan fried thai salad kurang umpp.














Sami kitchen Hat Yai

Image
Restoren halal terletak di Hat Yai.
Tumpuan warga Malaysia. Siap nampak pasangan perngantin macam oramg Malaysia kat sini. Nikah kat Songkla ke bang?
Harga makanan standard..nasi goreng dengan air teh O ais dalam Rm10.
Tom yam dan nasi berhidang mahallah sikit kan.
Suasana selesa..ada toilet, surau dan open air restaurant.







Palm Paradise Krabi

Image
Hotel yang terletak agak dalam masuk lorong-lorong ni berkadar Rm100 ke atas di Agoda website.
Bilik luas dan selesa, ada kolam renang, gym, cafe dan sangat puas ati sebab bathtub besar.







Dan ini biliknya..gambo tak cun..guna henpon cikai.