Tuesday, October 27, 2015

Australia - Perth intro post

Perth district
Perth..images google
Australia adalah destinasi idaman semasa remaja.
Particularly Brisbane. Sebab yang amat mudah. Dulu zaman remaja kan kita selalu tergila ikon-ikon terkenal. Aku tak gila retis tapi aku gila mat motor Aussie. Michael Doohan my hero katanya.
Masa tu tahun 1992-1994 di mana Mick Doohan ni sangat top dengan Wayne Rainey dan Kevin Swartz. Mereka ni berentap habisan untuk naik top podium dan aku sanggup berjaga sampai pagi tengok race Motor Grand Prix di semua litar dunia. Hafal dah semua circuit moto GP nih.
Sampai kena bising kat umah. Siap buat buku scrap segala untuk mamat nih. Beli paper sepanjang musim GP di Shah Alam masa tu. Meriah paper dgn iklan gambo dia dan iklan Rothman Honda penuh satu page.

Tuesday, October 20, 2015

Buat visa Australia


Bagi sesiapa yang nak pergi ke Australia sebagai pelancong, pelawat, backpacker maka rakyat Malaysia perlu memohon visa. Electronic travel Authority atau ETA.

Monday, October 12, 2015

Mee sotong Hameed Pata dan Big Bad Wolf


Trip dari Sungai Petani ke Penang ni di buat dengan menaiki pengangkutan awam..selalu hempuk bontot atas kereta dan drive jer. so kali ni kita bawa anak-anak cuba kelainan dengan naik pengangkutan awam.
- Dari Sungai Petani naik komuter ke stesen Butterworth
-Dari Butterworth naik feri ke Pulau Pinang
- Sampai belah Pulau, naik bas free CAT (Central Area Transit) sampai ke Penang Times Square