Tuesday, February 2, 2016

Perth- Part 10 Marayau di CBD Perth

Balik dari Caversham, masih awal petang. Jadi kita ronda-ronda dulu dekat Forrest Place dan Hay street tu.
Lepak dekat depan mall situ dan terjumpa sorang perempuan Aussie ni, bangsa Croatia.Tak larat gelak aku bersembang dengan dia ni..sambil layan live band depan butik-butik mewah tu.
Georgia namanya, dia siap bagi nombor henpon dan alamat umah dia kat kami..aku bagi sobenir duhet Malaysia kat dia. Dia cakap Perth tak macam dulu, sekarang barang-barang semua dah melambung harganya.
Seronoknya melepak petang-petang kat sini, tengah layan perempuan tu, datang pulak uncle Malaysia yang nak join grup kami. Uncle Chin ni datang melawat anak dia kat Perth ni, nampak kami terus cakap Melayu. Rindu Malaysia dah la tu.
Kebetulan masa tu Margeret Factory buat promosi yogurt, dapat free..apalagi amik sorang 2,3 bekas makan sambil gossip.


Mercedes College

Dekat gereja..nek bas free so boleh pegi byk kali


Then balik ke Forrest place

Adegan 1-suwitnya kapel ni

Adegan 2- sentiasa berpegang tgn kesana sini
Adegan 3- aku skodeng depa..menikmati hari tua bersama pasangan adalah satu anugerah

London Court mesti pergi ari-ari



tak jemu dtg sini

Trinity arcade




Ni Georgia perempuan Croatia yang kelakar tu..letih aku ketawa dgn dia..tgh tilik nasib konon

layan live band
art demo street pun ado
Pergi Stirling Garden, lepak-lepak tengok ada demo jalanan tentang privacy information apatah,
Tengok polis rilek je usha depa ni berarak sambil bagi flyers kat public.

Information is power..who controls the information controls the power

diorang ada bagi pamplet tentang 
Lepas puas melepak pergi ke kedai Korea beli barang nak masak.
Banyak produk Malaysia kat sini..ada banyak jgk yang halal. Kedai ni area Northbridge.
Beli sayur, telur, dan air dalam $10.

ni kedainya

banyak Made in Malaysia produk


tgk je boleh, beli tunggu balik KL

Byk jugak sayur-mayur yg ada

minuman
Balik masak magi asam laksa..perghh nikmatnya makan sejuk-sejuk camni.

17 comments:

  1. Assalamualaikum...singgah sini dari blog ss...

    Salam kenal dari kak yan :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikk jauh kak yan jalan smpi sini... He he he...

      Delete
    2. Wkslm wbt..salam perkenalan utk Yan

      Delete
  2. London Court fefeeling pi london kononnye... He he he

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Beli bak choy buat maggi asam laksa..pergghhh

      Delete
  4. Singgah sini dari blog SS jugak.. hye !

    ReplyDelete
  5. Saya haritu pergi London Court dah malam(after 9), semua kedai dah tutup..tak dapat nak feeling2 kat London. hahaha!

    ReplyDelete
  6. Makkkk oooo Makkkk... Pesal nak load front page umah mak ni slow sangat mak? Cer mak buat insert jump break kat 4 entry terakhir mak nih...
    * Matik laaaa... Mak hangin jap lagi SS bising2 kat umah dia... kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..dah ok lum cik audit blog?

      Delete
    2. Insert jump break pesal tak buat lagi mak? Ada problem ke? Cer buat... Nanti SS tolong timbang balik blog mak ni... berat giler ok... 98%... suppose tak sampai 20%!!!!

      Delete
    3. Try timbang SS..mak dah try buang semua bf-bf mak tu..kalo tak ringan jugak..mak hapload balik tepek muka depa

      Delete
    4. Ha ha ... betui sss ni auditor belog...

      Delete