Monday, June 6, 2016

Ramadhan 1437h

Salam Ramadan untuk semua..semoga semua baik-baik saja untuk kita nikmati bulan berkah ni.

Sebagai seorang pemakan tegar, den bukanlah nak post entry ala imam muda kan, tapi kita nak tunjuk apa yang masuk perut hari pertama puasa tahun ni. (buruknya perangai).
First day mestilah berbuka dengan sanak sedara baru upmmh dan meriah.
Menu ada yang di beli tapi mostly food with love gitu.

menu pertama, Mee Kari 
sangat sedap mee kari ni, guna rempah faiza dan kakak den yg buat..lazat mee ni, sekelip mata dah licin
murtabak menu wajib..beli dari bazar sebijik Rm3
trifel ni aku buat, ada hodoh sikit sebab guna jeli anggur..patut guna jeli strawberry baru kaler cun tapi dah takde stok pulak

Ayam golek dari bazar, Rm18 seekor
Gulai ikan siakap
sambal petai dengan udang..den masak terbelih oily sikit
kangkung belacan
lauk pauk..siakap goreng pun ada
Air- jus oren Tropicana twister



tengah menunggu azan..alhamdulillah
Salam Ramadhan semua


32 comments:

  1. Replies
    1. Selamat berpuasa utk Mummy sekeluarga jgk

      Delete
  2. Meriahnya makanan.. syooknya bukak posa ramai2, mummy berdua je ngan hero kecik.. Almaklumla anak perantau.. heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada hero pun meriah jgk kan? hehe mesti kecoh

      Delete
    2. aaa kecoh jugak , dok melayan soalan yang tak masuk dek akal.. hahaha

      Delete
  3. Sambal udang petai.. yum yum! ehh posa.. lupa lak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Mummy masak? Mummy? Masak? Dia dera anak dia masak mak! Kejam x? Ha ha ha

      Delete
    3. Ank jantan dua org tu boleh lah nk msak maggi hihi

      Delete
  4. Ini makan ke namanya mak?
    * puasa pon nak cari pasal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..meh sini nak piat telinga tu

      Delete
  5. Nasib baik baca entry ni lepas buke... Kalu x.....

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Selamat berpuasa SS..muah ckit

      Delete
    2. Puasa mana leh muah... BATAL! Lepas puasa baru leh yom molot... Keh keh keh..

      Delete
    3. SS over tau..kita muah cikit kt pipi je..JM boleh la yom molot hehe

      Delete
  7. arghhhh mak zalim nya mak ni....

    kesal CML masuk sini mak...

    aduh duh duh duh...

    ReplyDelete
  8. ayam golek tu makkkkkk./...

    tergolek hati CML mak

    ReplyDelete
  9. udang pulak tu....

    adoiiii apeni mak apeni apeni....

    ReplyDelete
  10. air oren sejuk pulak...

    hoccay mak ... bye...

    cml balik dulu....

    lambat lagi nak berbuka ni mak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sluprrr..haha bye CML..selamat berbuka

      Delete
  11. ehhh lupa nak wish.. Selamat Berpuasa mak., hehehe .. :)

    ReplyDelete
  12. meriah laaauk-lauknyaaa.. telan ailio ceq.. hehe..
    dah raya dah ni.. ceq ucap salam aidilfitri laa eh.. maaf zahir batin =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa..sory lmbt bls..Selamat hari raya jgk

      Delete