Tuesday, August 16, 2016

Ole-ole yang harus di beli di Hatyai dan Songkhla/Danok

kedai sekitar Dannok..buah, pes tom yam segala dan beras pulut susu
Disini aku senaraikan barang-barang yang wajib uolls beli jika datang ke sempadan Thailand ni.
Kalo tak beli, dahhh jangan berangan nak melangkah masuk balik ke Bukit Kayu Hitam nun.
Buang karan sajork.


jom pergi soping kat sempadan
amik tuk-tuk kat mall hat yai ni
Roundbout HatYai

Tuktuk
coklat, biskut dan kekacang

byk kedai macam ni kt dannok/hatyai

jajan

borong buah sepuas ati
murah losyen syampu ni semua

1. Beras pulut susu/ beras wangi- pulu susu sekilo Rm4.

2. Mangga siam/ buah-buahan- 3 kilo Rm20, harga terkini. Guna RM

3. Kacang dan jajan seperti pistachio, cashewnut/biskut dan asam-asam tu. ada 3 Rm10, ada satu Rm15

4. Beauty produk - kat sini benda alah macam losyen, shampoo, sabun beras.. semua murah banyak dari kat Malaysia. rugi tak beli

5. Barang masakan seperti pes tom yam, pes paprik, fish sauce,

6. Sabun dan pelembut fabrik. Bam dan minyak angin. Murah gila.

7. Baju bajan/spender/beg tangan fake kat sini not bad..ada yang cantik bergantung pada harga

8. Spare part motor- kat sini memang murah gila spare part motor. Patut mat motor suka berkonvoi mai sini..yang glamer tu dekat area roundbout Hat yai tu. Bloc LC dalam rm200 gitu.

kedai motor area Hat Yai..dekat roundabout besar tu

kedai spare part motor..patut bikers suka konvoi sini..brg utk motor memang murah 50% dari kat malaysia

rambang mata mat motor tgk ni
Hat Yai dulu dan kini

ayam goreng jgn lupa
lepas shoping, singgah lunch kat sini


menu nya

sedap


daging bakar jgn lupa


22 comments:

  1. Mak....kezaliman apakah ini... gambo makanan...
    sedapnya....

    ReplyDelete
  2. Jom mak. teman kita g hatyai

    ReplyDelete
  3. tom yam mana tom yam..WAJIB beli tu..tak mkn tom yam baik jgn pegi hatyai keh keh keh

    ReplyDelete
  4. ooo.. murah juga barang disana yer.. info bagus ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah jgk..kalo duit kita tinggi lagi best soping

      Delete
  5. Bestnya shopping! Makk ada shopping tuk mummy tak.. keh keh keh :p

    ReplyDelete
  6. Nanti nak beli motor la, bole beli spare part kat sini.. hahaha gigih hokay..

    ReplyDelete
  7. Awat la mummy tak pernah jejak thailand ni.. asyik Bukit Kayu Hitam tu., huaaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dekat selangkah je tu..lps ni pergi tau

      Delete
    2. Tu lah.. nanti bila2 boleh pi.. Nampak cam menarik je..

      Delete
  8. ini kelemahan ni huuurm.. tengok makanan rasa nak pegi je sana..
    tapi tak dapat kelulusan MamiZ huurm.. sedap tu semua2 tu..

    ReplyDelete
  9. kacang2 tu semua memang murah2 kan.. kalo kazen duduk Perlis balik kampung sure dia borong skali. tapi dia rembat kat Padang Besar je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padang Besar pn harga ok jgk..sama dgn brand sana

      Delete
  10. dulu2 murah brg2 siam nie kalau beli di rantau panjang...skrg nie mcm mahal skett...duit kiter murah dr diorg...sedeyyyy

    ReplyDelete