Wednesday, October 5, 2016

Nusantara produk gamat Langkawi

Syarikat Nusantara Gamat yang beralamat di Lot 3042, Kg Mata Ayer, Jalan Bayas, Mukim Ulu Melaka, Langkawi ni jadi jadi acara wajib rombongan Cik Kiah ke pulau Lagenda.
Banyak produk dari gamat yang di hasilkan seperti Kapsul, minyak, ubat sapu, sabun, bam, pil, krim sabun dan pelbagai lagi.
 Di sini ada kafe, tandas, surau dan kedai jualan gamat. Kalo singgah solat pun senang.

Ini adalah entry lama dalam draf so aku publish je lah janji blog tak bersawang khen??

kedainya



ada kafe

herba kering

amik gambo herba ni boh dlm fb..tgk org dapat teka tak

selain jual minyak gamat, kedai-kedai macam ni part of education untuk generasi muda macam aku nihhh..supaya tak buta herba

open store

produk dari gamat


bas rombongan confirm akan ke sini

tandas, surau semua ada


Gambo Tun M semasa mula-mula majukan Langkawi..jasamu dikenang

sesak ni kalo rombongan cik kiah datang 3 bas
Overall, apalah guna pergi Langkawi jika tak bawak balik minyak gamat?? Jadi pastikan kedai ni dalam list uolls okeh.

18 comments:

  1. Laah ingatkan Mak baru blk sana baru nk kirim gamat ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM nak ke..stok gamat byk kt umh tau..nk nnti mak poskan

      Delete
    2. Lotion gamat dia tahan bertahun taw... mmg bagus bawak pi travel...

      Delete
  2. Mak x pegi tempat dorang proses minyak tu, dulu JM masuk dapur dorang tau tgk minyak di masak dlm kwh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..tgk kt luar je..ada kawah minyak..busuk

      Delete
  3. Langkawi sinonim ngan minyak gamat tak beli cam x sampai langkawi kan Mak tp certain org x tahan bau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye JM...kalo tak beli jgn jejak langkawi;)

      Delete
  4. Betul tu, klu g langkawi xsinggh sini beli gamat mmg xsah, tp rasanya cam dh naik harga sikit,huhuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua dah naik rega skrg ni..tmbh lg dah ada direct flight dari china ke sini

      Delete
  5. Dah lama tak jejak Langkawi, mesti dah banyak perubahan, rate hotel or chalet sekarang mesti dah beza banyak.

    ReplyDelete
  6. SS pernah gi sini... lotion gamat dia bagus!

    ReplyDelete
  7. Makkk bila pi ni? Tak hajak pun..hehehe Ingat nak kirim burung lang sekoq..hehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entry peram ni..nanti mak kasik yg statue tu yer

      Delete
  8. Mummy je yg pi Langkawi tak beli gamat..hahahah Sbb selalu dpt ole2 gamat dr sedara mara.. hahaha

    ReplyDelete