Saturday, November 19, 2016

Sun Inns Hotel Brickfields KL

Hotel bajet ni aku stay masa Deepavali ritu, nak short gateaway ke KL. Tujuan pergi KL adalah sebab nak makan ni:
ngidam meatball Ikea
Dengan salmon salad ikea
Aku amik hotel ni sebab dekat dengan KL Sentral, lepas flight dari Alor Setar nek bas ke KL Sentral, boleh terus jalan kaki ke hotel. Jalan kaki dalam 10 minit. Hotel ni ada 38 bilik, wi-fi laju, air-cond dan kipas serta tv satelit. Hotel ni ada 21 cawangan kat Malaysia dan aku book menerusi Booking.com. Mudah dan tak kena caj awal..pergi hotel baru bayar cash kar website https://www.booking.com/
Room rate:
Room TypesNormal RateWeekend Rate
Deluxe W (1 queen-bed)90100
Deluxe NW (1 queen-bed)8595
Superior W (2 single-beds)90100
Superior NW  (2 single-beds)8595
* Actual room layout is subject to availability
* Peak Rate apply on Public holidays Eve, Public Holiday, School Holiday Eve & School Holiday
* SunInns Hotel reserve the right to termintate or any amendment at any time without prior notice.
W = Window       NW = No Window
 Hotel Address:SUN INNS HOTEL SENTRAL, BRICKFIELDS ( Hotel website )
No. 28, Jalan Tun Sambanthan 3,
50470, Kuala Lumpur.
Tel:03-2276 5799    Fax:03-2276 4799  Email:enquiries@suninnshotel.com.my
ni hotelnya..masuk dekat lorong kedai makan tepi jalan tu..dekat my.hotel jgk
pintu masuk
byk cawangan hotel ni

lobi

ada lif..sng sikit

bilik kecik tapi bersih..nak tido je ni..siang nak gi jenjalan

tv flat skrin

katil selesa
bathroom

bathroom bersih, ada heater dan lengkap semua

25 comments:

  1. Lepas baca entry mak ni... SS pon pecut pegi Ikea... Now kat Ikea... Kih Kih Kih...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Mmg SS pejam mata pun sbb JM yang drive ��

      Delete
    2. ngam2 bukak mata dah sampai... ha ha ha...

      Delete
  3. Pic meatball tu dari google ke mak? Sbb kalau dari kedai ikea x cantik mcm tu keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer Jm..dari google..tak kosa nak amik gambo dgn org ramai dok tgk hehe

      Delete
  4. Sib baik SS terbaca entri ni before kita org kuar pagi tu..plan asal nk masuk KL bila tgk meatball ni terus tukar plan ke Ikea jek

    ReplyDelete
    Replies
    1. meatball tu memang sedap... Air pon boleh refill sesuka hatikkkk!

      Delete
  5. Turun kl semata/ nk mkn meatbal tu? Abis Mak pegi Ikea naik teksi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gi ikea naik LRT..pastu nek free shuttle bas ikea dpn kelana jaya LRT stesen tu

      Delete
    2. Wahhhh! SS pon x tahu ada shuttle

      Delete
  6. Sampai hati turun KL x roger titiew kalau x leh ronggeng sama2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Turun kejap je JM..tak sempat nak kentut pun!

      Delete
  7. Berapa harga sebilik Mak? Malas nk check kat booking..mak stg sorang ke

    ReplyDelete
  8. Perghhh terus rasa ngidam nak makan meatball.. Saboo je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa sila mummy berdesup ke Ikea, mekala lg dekat kan

      Delete
  9. Mummy pernah dok kat Sun Inn Hotel ni area Bandar Sunway sbb adik dok bujang takleh tumpang rumah dia, so kenalah booking hotel.. Tapi hotel ni not bad pun... kannn mak kann...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not sebab kita bukan nak melepak lama kat bilik..just nak tido jek

      Delete