Posts

Showing posts from April, 2016

Pattani part 1

Image
Hari pertama, nak cop kat border punyalah seksa. Panjang barisan nak masuk Dannok. Kat imigresen Malaysia ok je, smooth. Macam biasa treler penuh beratur nak masuk Malaysia.
Aku rasa dua jam beratur tu. Tengok mamat saleh depan aku tu selit RM10 kot kat imigresen Thai tu. Aku selit je RM1, tak kiralah duit RM dah turun ke tinggi, dari dulu memang aku bagi Rm1 je.

Pattani Thailand Trip

Image
Serasa aku..dah dkt 4 bulan aku mereput dok kat pejabat berbulan tanpa jenjalan.
Stress rasa macam nak amik AK47 tembak bos..bosan...kaki ni bengkak kalo tak jalan-jalan.
Jadi bila aku ada kerja sikit kat Prince Songkla University Pattani Campus, boleh la rilek kejap travel seberang nun. Dua  hari aje trip ni..lagipun tak pernah sampai Pattani lagi, asik gi berparti kat Hat Yai je. Masyallah..bumi para pendakwah dan anbia ni kena jejak jugak kan.
Jadi kali ni pergi ke tempat yang lebih afdal dan tempat alim ulama bermastautin.

Trip ni memang agak harsh, dengan cuaca panas, pastu rasa tak berbaloi pergi Pattani dua ari jer??? ..tapi dah aku ni ada anak hamster, anak kucing, anak bini, ananda krishnan dan macam-macam lagik jadi takleh nak tinggal lelama sangat.
Patut aku pergi 4 hari..tapi terpaksa balik kenangkan time sekolah ni. Ko bayangkanlah..Songkran festival tinggal lagi berapa hari je..sayangla kalo balik awal..frust nak mampos jadinya.
Dengan diorg nak pergi Phattalung..adeh l…

Souvenir dari JM dan pantai Penarak/Cenang

Image
Last week dapat hadiah dari si cantik manis Jari Manis yg tersangat manis itew.
Gembira tak terkata..hehe..
Jom tengok apa yang JM poskan kali ni kat Mak.(konon..mcm dpt lg lps ni).

Terima kasih ye JM atas hadiah yang cantik tu..bukan senang nnk buat homemade FM tu..tapi JM berusaha gembirakan peminat beliau. I lap you JM.SS jgn mareee.




Layan gambar je lah yer...pantai Cenang










Pantai Kampung Penarak..dekat hotel aku stay. Kat tempat memancing.






3D muzium Art Of Paradise Langkawi

Image
Muzium yang terletak di Art In Paradise dalam Oriental Village Langkawi (sama dgn tempat kabel car). Muzium 3D yang mempunyai kira-kira 200 lukisan itu kini dibuka setiap hari kepada pengunjung bermula pukul 9 pagi hingga 6 petang dengan harga tiket RM30 bagi dewasa dan RM20 kanak-kanak pemegang MyKad. Warga asing Rm38 dewasa dan Rm28 kanak-kanak. Lokasi dia dekat sebelah tepi belakang cable car tu.

Dirasmikan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad, Muzium 3D Art of Paradise Langkawi di Oriental Village merupakan muzium seni tiga dimensi kedua terbesar di dunia.
Aku puji  pihak pengurusan yang sentiasa memajukan Langkawi ni..bukan setakat harap pantai dan tarikan lama-lama je tapi sentiasa je ada perubahan dan pembaharuan..barulah tak boring pergi Langkawi tiap tahun pun.
Art in Paradise Langkawi
Untuk info fakta, muzium ini memiliki keluasan ruang pameran hampir 2,000 meter persegi dalam bangunan tiga tingkat, terbahagi kepada sembilan zon yang meliputi interakt…