Posts

Showing posts from July, 2017

Kamalodge Taiping Perak

Image
Resort yang umpama homestay ni agak besar. Terletak berdekatan Taman Tasik Taiping dan agak jauh dari pusat bandar. Cafe kat sini agak terkenal juga dan ramai pengunjung.
Resort ni ada rumah double storey dan single storey. Cuma walau double storey, bawahnya adalah ruang tamu, atasnya bilik dan dua bilik air. Nak tido reramai kena bentang comforter kat bawah, agak mahal bagi aku dengan satu queen bed berharga Rm277 semalam. Rumah single storey pun ada dan harga dalam Rm230 semalam. Cuma yang menjagi tarikan mungkin adalah kolam nya yang agak luas dan meriah.











Secara overall, resort ni biasa je biarpun harga mahal jugak, ada kebocoran dll yang tak dibaiki.
Harga makan kat cafe standard bistro dan untuk bagi anak-anak happy bolehlah stay kat sini.
Depan resrt ni ada pembinaa hotel baru under Kamalodge jugak yang akan ada dalam 80 bilik untuk pengunjung.