Wednesday, July 12, 2017

Kamalodge Taiping Perak


Resort yang umpama homestay ni agak besar. Terletak berdekatan Taman Tasik Taiping dan agak jauh dari pusat bandar. Cafe kat sini agak terkenal juga dan ramai pengunjung.

Resort ni ada rumah double storey dan single storey. Cuma walau double storey, bawahnya adalah ruang tamu, atasnya bilik dan dua bilik air. Nak tido reramai kena bentang comforter kat bawah, agak mahal bagi aku dengan satu queen bed berharga Rm277 semalam.
Rumah single storey pun ada dan harga dalam Rm230 semalam.
Cuma yang menjagi tarikan mungkin adalah kolam nya yang agak luas dan meriah.

kawasan resort


lobi 

lobi sebelah cafe
ada rumah dua tingkat dan satu tingkat

kolam tarikan resort ni

setiap rumah ada balkoni dan boleh pilih ngadap kolam atau tak

masuk rumah dua tingkat

tingkat bawah ada tv, bathroom dan lounge area
bathroom

tingkat atas ada satu katil queen, bathroom dan balkoni




Secara overall, resort ni biasa je biarpun harga mahal jugak, ada kebocoran dll yang tak dibaiki.
Harga makan kat cafe standard bistro dan untuk bagi anak-anak happy bolehlah stay kat sini.
Depan resrt ni ada pembinaa hotel baru under Kamalodge jugak yang akan ada dalam 80 bilik untuk pengunjung.

8 comments:

  1. menarik kan konsep dia.. CT penah makan kat cafe dia ja.. x penah menginap. cantik plak tu surrounding. best ada swimming pool terus depan blik..

    ReplyDelete
  2. cuti2 raya ke tu mak.... hihihi

    ReplyDelete
  3. tapi mahal gak ea harga dia - kalau ada 1 queen bed je kan...

    ReplyDelete
  4. rindunya nak g taiping makan yong tau foo...nyum nyum

    ReplyDelete
  5. Kalu pi memana Resort... Mesti target nak terjun kolam kan...

    ReplyDelete
  6. Pada SS RM 277 semalam tu memang agak mahal laa... Satu Queen bed je kot... Tapi yang bestnya tu... Sebab boleh sumbat reramai...

    ReplyDelete
  7. Lupa nak ucap terima kasih kat mak atas kiriman kad raya... Macih mak... Muahhh...

    ReplyDelete