Delta Cenang Resort Langkawi

jom langkawi


Pantai Cenang

 Chalet yang terletak betul-betul di tepi Pantai Cenang dan paling hujung sekali serta dekat dengan signboard "Langkawi Permata Kedah' ini mempunyai pelbagai jenis penginapan. Ada yang jenis chalet, ada yang jenis family suite apartment. Delta ni terkenal dengan chalet dia yang berbumbung bentuk segitiga tu.

Dari Kuah ke sini kena caj RM60 satu van., ok la kan. Jika nak amik tour dari sini ke Kuah, driver tunggu di Idaman Suri, HIG dan pekan Kuah dekat Bayview tu di caj RM160 satu van yang boleh muat 4-5 family.

'' Gambaran keseluruhan:
Delta Motel And Restaurant adalah tempat bertaraf 2 bintang yang terletak 10 km dari Summer Palace Langkawi. Hartanah ini menawarkan perkhidmatan yang mesra dan kemudahan rekreasi termasuk Jakuzi dan sauna.
Tempat ini berjarak 12 km dari Taman Buaya Buaya. Delta Motel And Restaurant dihubungkan dengan bahagian-bahagian lain Langkawi kerana hentian bas terletak berhampiran.
Lapangan Terbang Antarabangsa Langakawi terletak dalam jarak 10 minit pemanduan dari Delta Motel And Restaurant.

Bilik-bilik:
Delta Motel And Restaurant mempunyai 45 bilik tamu dengan bar mini, kawalan suhu, internet tanpa wayar, peti keselamatan dan balkoni.''


naik van ni dari Kuah

Delta ni jalan kaki beberapa minit je dari Underwater world langkawi dekat McD tu

parking

ini receptionnya

lobi


daftar dan bayar bilik kat sini


ada byk jenis penginapan

ini jenis chalet



lawa jgk chalet dia

dalam bilik


bersih dan selesa



shower dan toilet bersih

bathroom dan toilet

ada jgk yg jenis apartment tu

tepi pantai je chaletnya..dekat dengan signboard langkawi permata kedah tu

breakfast disediakan
makan sedap kat sini

buffet best dan lazat makan sambil dengar bunyi ombak




dessert


Bagi aku chalet ni selesa, besih dan paling penting memang betul-betul tepi pantai Cenang.
Bangun pagi terus terjun ke pantai. Berendan sejam dua terus pergi kafe breakfast.
Masa aku pi ni rate bilik dalam RM150 semalam termasuk untuk 2 orang breakfast.
Better book awal, cepat sangat full time weekend.
 Alamat: Delta Chenang Resort Kampung Tanjung Mali, Pantai Cenang 07000 Langkawi Kedah, 07000 Langkawi, Kedah
Untuk memudahkan book, whatsapp ke nombor Delta Cenang ni- 011 12455682. Memang wasap rasmi business dia.
Aku pun buat urusan dalam wasap je. Dan just transfer duit untuk 50% deposit. (aku book banyak bilik).
list hotel di tepi pantai cenang

meriah pantai Cenang ni..
cuci mata okay



dekat dgn famous signage ni

betul-betul tepi pantai Cenang
boleh layan sunset kat pantai



Comments

  1. Salam perkenalan. GV follow blog Mr/Mrs Azaleania ya. Pantai chenang mmg best. Kalau ada bajet, mmg nak sangat ke sini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, ya betul, pasir halus dan bersih. TQ singgah

      Delete
  2. SS dah ke Langkawi 2 kali... Tapi sekali pon tak merasa mandi pantai cenang... Dok sibuk nyopink jek... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Langkawi air pantainya lebih bersih dari kat Penag]ng..sebab tu suka dtg sini..

      Delete
    2. nyopping je keje nye... hahahaha... #dengki

      Delete
  3. Dah macam medan lak chalet dia eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam rumah org batak cuma lebih rendah kekdahnya

      Delete
  4. Lawo lawoo makkk.. Nanti leh booking kat sini. Takyah pening2 kepala nak dok mana kann..

    ReplyDelete
  5. Chalet 3 segi tu cun.. hadap Pantai Cenang kann.. best!

    ReplyDelete
  6. Itew baru blk dari Langkawi..ingat dh x nk pergi lagi mgkin kalau tersesat lg ke sana leh try stay sini plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..bilik kecik JM..nanti SS meroyan

      Delete
  7. Tgh nak cari stay kt Langkawi.. masuk wishlist lah ni

    ReplyDelete
  8. yesss i like laut.
    i like pantai.

    tapi cuti 21 hari ni tak sempat pun pergi.

    sedihnya saya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Jan 2018

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur