Menu awal Ramadan 1439H


Assalamualaikum dan salam Ramadan untuk semua.
Semoga ibadat kita bertambah pada bulan mulia dan berganda pahala.

Macam biasa, mak nak post pasal makan apa hari pertama berbuka puasa kat kampung ni.
Menu kat kampung biasa je. Tapi takde feel nak post pasal travel mabel bulan posa ni.
Mood air liur menitik kan kena la post ala Cik Mat Gebu, baru best.

latar belakang Gunung Jerai di Yan Kedah..guna hp je nih

sawah padi terbentang

kucing rileks

good morning sunshine




menu hari pertama

cucr udang feberet aku, kuih seri muka, karipap dan tepung bungkus

sayur sawi goreng, ayam masak merah dan mangga potong


ikan bakar sumbat kelapa

bubr lambuk

ni menu hari kedua

sambal udang. sayur bayam

ayam goreng

kuih muih, dan still cucur udang ada

Air oren

murtabak wajib ada
teringin jugak nak makan secret recipe sebelum puasa

popia

seafood marinara

nasi goreng belasah sekali


pastu nak makan nasi arab jugak..RM12 satu set

ada daging lembu, kambing dan ayam

makan western kat Gemilang Kitchen Hutan Kampong
caesar salad

nasi goreng

fish N cips

pancake cheese

pastu sibuk nak detox lps belasah semua
abc

rendang \ayam dan singgang ikan

rendang


sebelum ramadan gi piknik dulu

macam kenyang kalo makan muffin tu je

ok lah feeling kat Hyde park

Comments

  1. Banyaknya menu 1st day puasa.. Semua sedap..! hish terliuq kejap mummy..hahaa :P

    ReplyDelete
  2. Kat sini pun tengah teringin nasi arab.. tengah dok survey yang sedap dan paling dekat ngan rumah.. Bulan posa makan mau, jalan malas..hahha :P

    ReplyDelete
  3. Tu dia....mak aiii byknya laukkk...mai semangkuk

    ReplyDelete
  4. Gambo tucin panjat pokok kelapa tu rare... Mak tak join sekali? He He He

    ReplyDelete
  5. Ni makan bope puluh org mak? Meriahhh noo...

    ReplyDelete
  6. Menyesal lak nengok gambo makan tengah ari gini... dah laa pose... adehhhh... Timer blog mak nape lambat 3 jam? Cer betulkan..

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Jan 2018

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur