Semeliang Village Resort/ Agro Farm Kuala Nerang Kedah

Semeliang Village Resort ini terletak di Kuala Nerang Kedah.
Ia merupakan  penginapan dalam Ladang Rusa, terdapat koleksi 100 jenis burung dan haiwan ternakan dengan persekitaran kampung yang asli dengan suasana resort yang moden.

Terletak hanya kira-kira dua kilometer dari Pekan Kuala Nerang, percutian di sini mampu menawarkan ketenangan kepada golongan dewasa dan keceriaan kepada anak-anak kecil.

Di sini terdapat kolam renang, tapak bbq, 6 buah chalet, surau, dewan makan, serta ladang ternakan haiwan yang menjadi tarikan kanak-kanak. 
Aku berkunjung ke sini untuk buat family day aritu dan book semua chalet. 
Bagi aku kawasan dia ok, terjaga. Kolam boleh tahan cuma bila terlalu ramai pengunjung masa peak hour air di dalam chalet akan slow. Contoh pada waktu maghrib bila semua orang nak mandi dan solat.

Makanan juga boleh ditempah jika kita nak buat jamuan di samping tambah hidangan bbq kita bakar sendiri. Boleh tgk fb mereka untuk maklumat lanjut.

masuk dalam resort

peta dari pekan kuala nerang
ini signage nya

harga bilik/dewan/bbq pit pada 2019..harga bilik bermula dari RM90..harga ikut season

ladang rusa

eh pandainya posing manja gini
kolam ni wajib kalo bercuti bawak anak kecik

cantik kolam dia

amik dari fb semeliang

tapak bbq utk sewa pn ada
kolam

boleh buat aktiviti family day

kwsn parking
kawasan kafe/bbq

ini chaletnya..ada 6 buah

cantik binaan chaletnya

chalet sederet

ini bilik 2 katil saingle


ada tv dll

toilet cum bathroom

ini toilet utk dorm-da 3 shower room dan 3 toilet duduk..

utk dorm ada 6 katil-RM250 semalam

luas dorm nya..boleh hampar toto


boleh tempah jamuan kat sini jugak
MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN:
1. Percutian Keluarga
2. Percutian perniagaan

KELENGKAPAN DISEDIAKAN:
1. Bilik tidur yang selesa dan moden
2. Tandas yang bersih dan moden
3. Ruang keluarga yang selesa
4. Cafe makanan kampung yang mudah
5. Dewan memuatkan 40 orang untuk perbincangan dan aktiviti dalam dewan.
6. Ruang riadah
7. Kolam renang moden dalam kampung
8. Parking kereta yang selesa dan selamat.


KELEBIHAN:
1. 100% suasana kampung
2. 100% kebersihan dijamin
3. 100% keselamatan dijamin

TARIKAN:
1. 2km dari Pekan Kuala Nerang, Kedah atau 23km dari Jitra.
2. 45km ke Songkla, Thailand melalui melalui pintu sempadan Durian Burung.
3. 25km ke Tasik Pedu
4. 25km ke Pusat Peranginan Puncak Janing
5. 5km ke Pusat perkelahan Riverside Kampung Mani

Menjanjikan percutian dan lawatan dengan suasana ladang dalam kampung dengan penginapan yang moden dan selesa.


FIND US

Kampung Semeliang
Kuala Nerang

Call 012-408 9689

Comments

  1. buat family day ke dekat sini best jugak.sesuai untuk semua peringkat umur kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Julai 2019

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group