Tuesday, November 20, 2012

Set pinggan mangkuk Menang Glassware dah sampai

Semalam pi Menang Glassware shop cuci mata tengok hot guys err pinggan mangkuk.
Beli dan order set pinggan 74 pcs,Caracas design tu..
Jom tengok apa yang ada..
 Bekas kuih raya

 Corak pie rat Victoria ni sweet sangat..dalam katalog nampak biasa tapi kat luar cantik dgn bunga-bunga kecil..pasni nak beli yg ni lak, RM299 untuk 47psc
 Ni corak June Ros..lawa sebab pinggan putih dan bunganya merah so warna merah dia menyerlah dan berseri-seri gituu..RM399 utk 74psc
 Mangkuk tingkat
 Yang ni Rm29 jek..buat pie dlm ni confirm lawa
 yang ni pinggan corak lama...tak slh RM76 utk 24 pcs pinggan makan
 caserol dish


Yang bawah ni set pinggan yang aku baru beli..Caracasv(pie rat).Ok lah kan RM399/74pcs.
Baru belajar nak kumpul set pinggan mangkuk ni.Yang corelle ke,vantage ke,royal albert ke, Noritake jgn dok sebut..den tak mampu lagi.






Beli sekali caserol dish,RM133 utk 3 set (6 biji dgn cover)

 hehe..ciwee dak?

Saturday, November 17, 2012

Shoping di Nilai 3,Seremban

Entry ni adalah sekali harung perjalanan dari Utara-Singapura.Jadi dengan rajinnya aku post semua tempat yang kami berjaya singgah..rombongan Cik Kiah la katakan.Memang jimat gila sebab pergi ke Singapura tapi singgah ke semua tempat shoping yang terdetik dihati.Sediakan duit je berkoyan-koyan ye Cik Kiah.
Okey,Nilai terkenal dengan tempat kin baju,carpet,perhiasan rumah dan segala jenis barang kegemaran kaum wanita.Bintang walk Nilai katanya.
Kebanyakan penjual orang pakistan.Yang melayu byk jual kat luar lot kedai..pesal yer?
Brg kawin pun ada sini,bunga telur dll.Kalo time nak raya mau sesak kat sini.
macam-macam ada...

kedai langsir,bidai,karpet,bantal semua perhiasan rumah ada

Kat Pasaraya Borong Saaka Nilai (kalo tak salah) ni memang banyak pilihan pinggan dia..yang bentuk moden tu (empat segi warna hitam dan putih pun ada),yg corak klasik pun ada..puas jugalah tengok pilihan disini.Kaca ada,milamine pun ada.Rasa nak fefeeling omputih makan di bistro atau stylo tu dirumah,boleh beli pinggan style camtu kat sini.

pinggan luminarc ni rega rm15.90 sebiji

pinggan corak lama..bunga kangkung

pinggan bentuk empat segi ni memang cantik dan lawa tapi utk 4 org..20pcs je..harga RM89.90

yang ni opal glass

pinggan byk kat kedai nih..kaca ada,milamine pun ada.Byk pinggan bentuk empat segi,hexagon,bentuk-bentuk moden dan stylo kat sini.Warna hitam pun ada
baju dan blouse

kain pasang ada yang 3psg rm50
besar jgk nilai niii..penat nk jln



Barangan seramik dan tembikar di Ayer Hitam Johor

Entry ni adalah berkenaan syurga barangan seramik,tembikar dan barangan perkahwinan di Ayer Hitam Johor.
Disini banyak barang hiasan rumah, pasu bunga,tiang letak bunga,bekas telur,bantal,tilam,bekas seramik utk gula garam dan patung angry bird tu semua.
Add caption
Hiasan rumah seperti bidai,barang rotan,bunga-bungaan semua ada.Jom cuci mata sampai berpinar,byk gila gambar aku tepek untuk kepuasan pembaca (cewah):
Bandar Ayer Hitam
Add caption

claypot
utk garden
rambu ramba
org pompuan  harus geram mai sini
kerepek
pasu
murah kan
akak ni merelakan je I ambil pic dia..rilek sambil 'ada aku kesah?'


rambang mata
english deco
mangkuk sup




Add caption
bunga-bunga

bakul rotan

bekas gula garam

utk kenduri

cenderahati majlis kahwin



buat letak kat meja mangkuk ni