Posts

Showing posts from November, 2012

Wordless Wed

Image

Set pinggan mangkuk Menang Glassware dah sampai

Image
Semalam pi Menang Glassware shop cuci mata tengok hot guys err pinggan mangkuk.
Beli dan order set pinggan 74 pcs,Caracas design tu..
Jom tengok apa yang ada..
 Bekas kuih raya

 Corak pie rat Victoria ni sweet sangat..dalam katalog nampak biasa tapi kat luar cantik dgn bunga-bunga kecil..pasni nak beli yg ni lak, RM299 untuk 47psc
 Ni corak June Ros..lawa sebab pinggan putih dan bunganya merah so warna merah dia menyerlah dan berseri-seri gituu..RM399 utk 74psc
 Mangkuk tingkat
 Yang ni Rm29 jek..buat pie dlm ni confirm lawa
 yang ni pinggan corak lama...tak slh RM76 utk 24 pcs pinggan makan
 caserol dish


Yang bawah ni set pinggan yang aku baru beli..Caracasv(pie rat).Ok lah kan RM399/74pcs. Baru belajar nak kumpul set pinggan mangkuk ni.Yang corelle ke,vantage ke,royal albert ke, Noritake jgn dok sebut..den tak mampu lagi.





Beli sekali caserol dish,RM133 utk 3 set (6 biji dgn cover)

 hehe..ciwee dak?

Shoping di Nilai 3,Seremban

Image
Entry ni adalah sekali harung perjalanan dari Utara-Singapura.Jadi dengan rajinnya aku post semua tempat yang kami berjaya singgah..rombongan Cik Kiah la katakan.Memang jimat gila sebab pergi ke Singapura tapi singgah ke semua tempat shoping yang terdetik dihati.Sediakan duit je berkoyan-koyan ye Cik Kiah.
Okey,Nilai terkenal dengan tempat kin baju,carpet,perhiasan rumah dan segala jenis barang kegemaran kaum wanita.Bintang walk Nilai katanya.
Kebanyakan penjual orang pakistan.Yang melayu byk jual kat luar lot kedai..pesal yer?
Brg kawin pun ada sini,bunga telur dll.Kalo time nak raya mau sesak kat sini.


Kat Pasaraya Borong Saaka Nilai (kalo tak salah) ni memang banyak pilihan pinggan dia..yang bentuk moden tu (empat segi warna hitam dan putih pun ada),yg corak klasik pun ada..puas jugalah tengok pilihan disini.Kaca ada,milamine pun ada.Rasa nak fefeeling omputih makan di bistro atau stylo tu dirumah,boleh beli pinggan style camtu kat sini.









Barangan seramik dan tembikar di Ayer Hitam Johor

Image
Entry ni adalah berkenaan syurga barangan seramik,tembikar dan barangan perkahwinan di Ayer Hitam Johor.
Disini banyak barang hiasan rumah, pasu bunga,tiang letak bunga,bekas telur,bantal,tilam,bekas seramik utk gula garam dan patung angry bird tu semua.
Hiasan rumah seperti bidai,barang rotan,bunga-bungaan semua ada.Jom cuci mata sampai berpinar,byk gila gambar aku tepek untuk kepuasan pembaca (cewah):