Posts

Showing posts from March, 2013

Biryani Hut Rest. Rajbagh

Image
Restoren ni sgt tak sedap dan pedas gila.Saja nak inform supaya tak pi makan disana. Harga standard biryani Rm10 (Rs200) sepinggan.Share 2 org pun boleh sb big portion.Ia terletak di tingkat atas shoplot.Dekat Modern hospital. menu dan harga decor cam lawa tp hampeh

NoorJahan Guest House,Rajbagh Srinagar

Image
Guest house ni terletak di Rajbagh area,dekat Zero Bridge Srinagar. Hotel ni murah,rate dalam Rs800 (Rm40 cmtu). Sesuai utk backpacker bajet. Theres also many guest house around the area at the budget price. another guest house around Old skol internet cafe'.I sukaaa..the guy is very nice and not try to ripped you Internet cafe

Arizoo Restaurant Regal Lane Bakhtawar Srinagar

Image
Restaurant ni terletak berdekatan sumo taxi station tu.Jalan sikit dan ia agak tersorok. Makanannya sangat sedapp dan harga murah,puas hati sebab big portion. try makan biryani (Rs200-rm10).Tengok adress kat signage dia kalo nak pi. Dekorasi sgt cantik dan cozy Nasi putih,ayam 4 ketul,kari sayur baru Rs320 (rm15-17).@ org makan,puas ati sb nasi byk. roti nan butter dan kebab ayam-Rs 180 (rm6 shj)..roti byk,order 2 keping tp byk dia bg Biryani..big portion.Sapa nk jimat order je satu kongsi 2org mkn.Cam aku pirana,order sorg satu.Tak abis bw balik hotel utk dinner.Jd dah jimat disitu.kira rm5 seksli mkn. sedap gila food dia Pemilik hotel ni gak ada guest house,murah.Nanti aku post pasal guest house tu,NoorJahan guest house near Rajbagh,zero bridge.Cuma hati-hati kalau ada orang dekati utk bawa kita tour Kashmir sb harga agak mahal.Biasanya staf sini gk yg offer bila tgk kita pelancong luar.

Mumbai Gujarati Restaurant Pahalgam J&K India

Image
harganya big portion Restoren ni terletak di hujung jalan Pahalgam..dah tak ramai org sebab dah hujung. Kami makan: 1 nasi putih, 1 zeera rice(cam butter herb rice), 1 vege dishes (appear to be curry) 2 tea (cam teh tarik) 1 plain paratha Makanan agak sedap dan kosnya adalah Rs320.(rm15-17).Tetiba makan vege sebab kt sini agak susah nak cari non vege restaurant.Kat kampung halaman takde maknanya nak makan vege-vege ni sume..melainkan ayam sebelah jua.oh..rindunya nak jadi karnivore semula..memang takleh blah menjadi seperti lembu yang herbivore sepanjang masa.

Backpack Kashmir- Day 1 KL- Kolkata-Srinagar-Pahalgam

Image
Depan Pahalgam Tourism office Aku dan travelmate 2 orang telah merancang untuk ke Kashmir dari tahun lepas. Dan setelah membuat study secukupnya, perjalanan pun bermula dari Stesen Kereta Api Sungai Petani. Naik ketapi jam 10 malam menuju KL Sentral. Tiket kelas pertama, RM42.00. Sleepers train dan selesa. Keretapi penuh malam tu. Tiba di Kl Sentral jam 5.30 pagi. Di Kl Sentral,selesaikan segala urusan tukar duit, beli last minit roti dan sebagainya. Naik Skybus (Rm9) ke LCCT jam 11pagi.Ramai orang mau ke Bandung hari tu. Dari LCCT Klia-Kolkata-Delhi-Srinagar menerusi connecting flight. Kami bertolak dari Lcct pada 26/3, stay overnight at Kolkata airport to catch a flight to Srinagar on 27/3/13. Kami akan berada di India selama 10 hari. Jadi connecting flight adalah Air Asia KL-Kolkatta, then Indigo airlines from Kolkata- Delhi-Srinagar (transit in Delhi for 2 hrs). Kat Delhi airport dari balai berlepas nak ke aircraft kena naik shuttle bas, mac