Jejaka Kacak Dari Timur Tengah aka the Arabs


Lebonan guy-Youssef

There is such a thing as being too handsome / pretty for your own good: just ask Omar Borkan Al Gala, a model, photographer, and poet from Dubai. After being deported from Saudi Arabia for his good looks, he’s also being kicked out of Facebook.

And to think that, out of all places, Facebook would be the one where he’d be most embraced.

Al Gala’s Facebook page is now offline, showing just the note that the link might be broken or the page has been deleted. Apparently, handsomeness can do that.

On another page that he must have set up after this one was deleted, Al Gala explains that he wasn’t the one to take such action, which totally makes sense considering he had almost 800,000 followers.
As we informed you in April, Al Gala caught the ever-watching eye of the authorities in Saudi Arabia (the Commission for the Promotion of Virtue and Prevention of Vices, to be more exact), who had him deported because he was considered a real threat to women’s virtue.
meet the man who got deported from Saudi Arabia for being illegally handsome
sami yusuf and the gang
 Ok,siapa mamat arab ni?Namanya Omar Borkan Al Gala,salah seorang lelaki Arab yang diusir dari Dubai kerana terlalu kacak,dan dikhuatiri boleh menyebabkan wanita terangsang melihat mereka! (3 orang semuanya mamat kacak nak mampusss)... huh,tak menahan ok (mamat yg kt atas tu dia gak)..hehe nasional threat tu.Siap birthday daapt merz sebijik dari admirer,,haiyoo
*Caution-ini post takde ilmiah,post ngada-ngada dan post tah pape,post baru jumpa deals dgn Jordanians,hehe*

I've been dealing with international people or foreigner almost everyday.
Younger generation.Mamat afrika ke,arab ke,ubzek ke atau mat saleh.
Frankly speaking,manusia Arab tak kira lelaki perempuan memang satu bangsa yang kacak,tampan,cantik dan jelita.Keturunan Parsi atau suku-suku Arab ni memang sangatlah menyedapkan mata memandang.
(mestilah nak cakap psl mamat kan?takkan psl pompuan ,kng lesbian pulak orang kata tp kalo pompuan tu tgk biji mata dia pun dah tau betapa kejelitaan dia tu mengalahkan Jennifer Lopez)
Think Sami Yusuf.(iranian which most of them are persian prince,hehe).Dan mereka bagi aku lebih kacak dari mat saleh,brad pitt ke hapa sebab lebih  authentic.Kulit kemerahan dan bersih tapi tak nipis cam mat saleh yg terbakar tu dan raut wajah lebih masculin.

Undian mengikut pemerhatian:-
Mamat Arab paling kacak *macho dan masculin*- Jejaka Jordan,Syria dan Lebanon
Jejaka cool,charming dan good looks- Iran dan Yemen
Mamat cute dan handsome ngalahkan mat saleh-Ubzekistan,Turmenkistan,dan Pakistan,kawasan stan stan tuh
Mamat kacak,mature dan look older -Palestian,Libya (gaddafi not include hokeyy) dan Oman

Seterusnya aku pernah mengatakan bahawa lelaki Itali adalah lelaki paling kacak di dunia,yes mungkin..tetapi boleh di katakan bahawa jejaka Jordan berada dalam kedudukan yan sama.Selain mereka ni beragama Islam,kulit tanned,rambut keperangan,mata coklat cair atau hazel,pendek kata semuanya indah serba serbi.
Adakah bergetar hati nurani dan tengok sepuluh kali pun tak cukup bila berhadapan dengan golongan ini?
Ya,sangat.
Jadi,tiada hairannya bila terbaca diakhbar didada akhbar ada perempuan sanggup jadi keldai dadah untuk mereka,atau menjalankan perniagaan haram kerana teman lelakinya adalah dari timur tengah.
Tengok hidung jejaka dari Timur Tengah ni juga biasa membuat wanita Melayu rebah.Tengok,rebah,tenung,rebah.Berapa ramaikah yang telah rebah ke tangan lelaki dari sana?
(hati-hati fahaman syiah ok)
Bagaimanapun,bangsa Arab ni sangatlah bangga diri dan memuliakan bangsanya.Beranggapan bangsanyalah yang terbaik dan bangsa Melayu ni low-standard,kitakan hidung kembang,muka orang asli dan fizikal tak seindah mereka.Melayu totok katanya..kategori akulah ni.
(orang keturunan syed,syarifah di Malaysia pun ada yang begini-menganggap keturunan merekalah paling suci sedangkan Allah dah peringatkan sesapa paling betaqwalah dia paling mulia).
Banggakan sangat keturunan dia walau kita ni sakit hati perangai depa tu kekadang mengalahkan jin ifrit.
Dan aku telah melihat banyak kes gadis melayu yang berpendidikan (IPTA),gadis cina pun ada yang couple dengan mamat arabs ni.Sedihnya,banyak cerita yang terbukti adalah mamat arab ni akan meninggalkan gf-gf ni dan berkahwin dengan bangsanya sendiri bila tamat pengajian.
Dan dikalangan group-group mereka ni yg aku perasan,bila cakap dengan kawan-kawan dia siap tentang mata,pegang peluk cium kengkawan,kira mesra abislah.bila dlm class room ada yg letak tangan kt paha kwn sambil bual-bual.adat dia kot.cakap dekat-dekat,bisik-bisik tu.intimate.dengan bini dia pun dia romantik abis gak.tapi bukan gay,its just their gestures

Kelebihan lelaki arab:-
1.Good looks
2.Kacak,gorgeous,masculin yada yada
3.Good looks.good looks..(ulang 40 kali)
4.Mungkin pengetahuan agama lebih mendalam
5.Rajin solat jemaah 
6.Hubungan kekeluargaan sangat rapat
7.Ada yang gentlement dan speak through their mind
8.Sangat menjaga saudara perempuan mereka samada adik,kakak or ibu

Perangai buruk mereka:- (mungkin yg kurang educated,tak semua)
1.Ada yang bawa keluarga sambil belajar tu dok sekali satu perumahan dgn locals,bini dia boleh pi petik cili ke,bendi ke kat halaman orang tanpa keizinan,bolehh?balik masak sesuka hati dia,pastu nanti mai petik lagi.

2.Bawa kereta macam orang gila-migrain aku.Suka hati dia keluar simpang,masuk simpang tak bagi signal.Sesapa yang sewakan kereta kepada geng ni,harap mandi ais batu lama-lama masa check keta pas depa guna.caj lebih sikit cover tayar botak nanti.Pemandu yang kasar dan jenis tak sayang kereta.

3.Persistence-selagi tak dapat apa yang sepatutnya,selagi tu la dia tiap ari mai pejabat tanya kita.tak faham keadaan atau sengaja buat tak faham

4.Ayat sangat manis,sweet pada permulaan bicara.assalamualaikum,how are you dll.Pastu tak dapat apa dia hendak,siaplah angin ribut semua masuk!*peringatan-pakai perisai romanian 40 lapis kt telinga*

5.Suka fikir 18sx.-penah gk ter'baik'kejap dgn jejaka kacak arab yang tengah further study kt USM.
sikit-sikit horny..ckp dalam tepon pun leh naik nafsu pdhal cakap hal-hal biasa,gatai dan cemburu gilos.
.ada yang melampau tu dgn indon ke, chinese ke semua dia belasah.yang ni dah american style.

6.Suami arab yg bawa family ni,kat pasar malam dia beli durian.Makan kat situ gak,bedal sorang-sorang.Balik rumah bawa perut je,sedangkan bini dia ada kat umah.and we know his wife not allergic to durian.Bolehhh???

7.Kalau ada keraian ke apa ke,dia dok sebelah ko,tetiba je bontot dia melebihi kerusi ko.tanpa minta izin ke apa,alih-alih dok buat-buat mengesot ambil tempat duduk kita (perempuan,wife dia la).Memang kurang ajar sikit,dan anak dia walau comel ya amat tapi takde budi bahasa cam kita,main pijak kaki ko la,letak air tepi kerusi kita la,huh rasa nak panggggg je.no excuse me,i'm sorry so on and so forth.

8.Tah apa hukum dia pakai,masa bulan posa leh dok makan McD kat Genting selamba?sekeluarga lagi tu.
Pakai tudung sume dan jam kul 2 petang.bukan satu dua keluarga camtu,banyak hokeyyy.

9.Kedekut senyuman dan kurang mesra alam.Tak kira laki pompuan.Serius dan straight.

10.Suka tawar menawar tak ingat.Katakan dah murah,dia nak tawar lagi sampai boleh bertekak.sedangkan masa urusniaga dah ditetapkan harga camtu.Mungkin yang ni bukan keturunan pak arab jutawan.
sekali lembut dan mengalah dgn depa ni,memang dia cam melampau.suka desak selagi tak dapat.

Entahlah,rasa pasal tu le kekadang mat saleh ni tak leh blah dengan depa ni.Dan mat saleh tu kdgkala skeptic dgn orang islam atas unsur-unsur di atas.Bukan mat saleh je,kita ni pun kadangkala menyampah.
Bangsa tak menentukan sikap dan peribadi,bagaimana pun sedikit sebanyak ia memang mempengaruhi.
Bagaimanapun,ini hanyalah pendapat peribadi secara kasar.Tak kenal maka tak cinta,dah cinta kenalah angkut beg pi mastautin di Jordan.bolehhh?

Bagaimana pun, selayaknya arab berperangai macam tu..kalau tak satu Palestin dah jadi Yahudi.
Kerana kedegilan merekalah, tak mudah mengalah jadikan mereka pejuang agama yang tegar.
Bak kata Raja Petra Kamarudin:

-I even once joked that God sent down Islam to the Arabs because they are an extremely stubborn and quarrelsome race and hence would be able to Islamise the whole region. If Islam had been sent down to the Malays instead, the Malays would have gone to Thailand to try to Islamise the Thais but would have returned to Malaysia as Buddhists. (In other words, the Malays are too weak compared to the very ‘tough’ Arabs).
http://www.malaysia-today.net/when-religion-means-taboo/ 

Tetapi..haruslah kita semua berfikir begini:

Menyebarkan syiah melalui perkahwinan

Orang Iran cantik-cantik parasnya. Antara modus operandi mereka juga adalah melalui wanita dan lelaki Iran, seks dan perkahwinan. Mereka hantar lelaki-lelaki Iran belajar di negara kita, hidung mancung bak seludang, janggut elok, rambut cantik, setakat Sami Yusuf dan Maher Zain tidak ada apa. Siapa tidak bangga kalau dapat menantu paling handsome di kampung. Tetapi padahal mereka membawa ideologi syiah.
Di sebelah Afrika mereka menghantar perempuan-perempuan Parsi. Perempuan Parsi ini cantik, Allah berikan keindahan dan kecantikan kepada mereka sebagaimana kata Umar ketika Umar menghantar seorang lelaki di zamannya ke sana, di mana lelaki tersebut sangat kacak sampai semua orang lelaki dan perempuan terpegun melihatnya. Kemudian Umar menyuruhnya mencukur rambutnya, apabila dicukur semua rambutnya bertambah kacak, kemudian Umar menyuruhnya berhijrah ke negeri di belakang 2 sungai (Tigris dan Furat) iaitu Parsi kerana orang Parsi semuanya cantik-cantik belaka.
Itu sedikit sebanya cara mereka menyebarkan syiah. Yang paling jelas adalah mereka banyak mempopularkan ilmuan-ilmuan mereka seperti Khomeini, Hasan Nasrallah, dan sikit-sikit akan merujuk kepada Iran, mengangkat Iran sebagai negara Islam. Sedangkan negara Islam diiktiraf berdasarkan nama atau akidah?
Hal ini bukan hal yang kecil, hal ini serius. Dulu ada usaha tokoh-tokoh Ikhwanul Muslimin, antaranya nama-nama seperti Mustafa as-Siba’i, beliau antara tokoh terawal yang hendak taqrib (mendekatkan) Ahlus sunnah dengan Syiah. Beliau pergi duduk di Lubnan untuk beberapa tempoh, akhirnya mengaku usaha taqrib ini tidak boleh diteruskan kerana sumber agama syiah dan ahlus sunnah berlainan.
Syiah memiliki kitab hadis mereka sendiri, ahlus sunnah ada hadis kita sendiri. Syiah mengkafirkan sahabat Nabi, sedangkan kita membawa hadis dari para sahabat yang mereka kafirkan. Al Quran mereka mengandungi 17 ribu ayat, Al-Quran kita didakwa tidak cukup, ada surah-surah tertinggal. Hal ini disebut dalam kitab-kitab hadis mereka; Usulul Kaafi al-Kulaini. Al-Quran kita mengandungi 6236 ayat sedangkan Al-Quran mereka 17,000 ayat bererti Al Quran kita baru suku daripada Al Quran mereka.

-salin dari page Ustaz Fathul Bari

p/s-next post is african men,anyone interested?

Comments

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam