Saturday, January 25, 2014

Kompleks Haji Ismail Group dan Idaman Suri Langkawi

Kompleks bersebelahan hotel HIG yang masih baru dibuka..baru setahun dua beroperasi.
Dalam kompleks ni ada lot-lot kedai dan hanya setingkat tu je untuk HIG yang jual pinggan mangkuk,coklat,bagasi,kain batik dan segala barangan popular Langkawi.Terletak di pekan Kuah,dekat jugak la dengan Idaman Suri.

Personally aku lebih suka HIG Kuah yang lama (dekat Bayview).Dsini lebih banyak pinggan mangkuk mahai..corelle,noritake dan vantage tu.Harga ratus,ribu dan lebih ekslusif.
Takde tea cup set yang rega belas-belas ringgit ok,cam HIG Kuah atau HIG Jeti.

pintu masuk
lambakan coklat

agak luas dan ada kedai-kedai
perokok mesti suka

Daim pujaan hati
Pinggan mangkuk yang jadi buat cik Kiah tak tido malam

Corelle Herb


Vantage


Noritake untuk geng Jutawan

pitam tgk byk sgt pinggan mangkuk

Dan dibawah ni kedai Idaman Suri,hadoiii punyalah sesak dengan manusia.Nak beratur membayar pun seksa.
Idaman Suri..berlaga bontot dowh

Gemya brand

Set murah-murah

Caserol

set hidang/dome


kelabu asap bijik mata


pemanggang ajaib
Then,of coz la aku beli pinggan ni,Gemya dinner set 12pcs ,RM52.00.untuk kegunaan harian,dah bosan guna pinggan lama.Beli kat Idaman suri.Pinggan Gemya ni jenis kaca opal dan cantik.Ada yg set Rm78,Rm115 tapi aku amik set paling sedikit.Cuma ada 4 dinner plate,4 bowl dan 4 piring.
Tea set tu RM17 je,6 biji takde teko beli kat HIG.Lawa dak??
cun dak


set utk 4 org makan

teapot set


No comments:

Post a Comment