Saturday, May 7, 2016

Restoren Tok Keramat Jitra

Restoren ni memang femes kat area Jitra dan kawasan sekitar.
Terletak dekat NAT (nat tu adalah pasar pagi bagi orang Kedah) Tok Jalai, restoren ni murah dan jadi tumpuan orang ramai. Banyak lauk seperti gulai utara, gulai kawah, ikan/ayam bakar, ayam goreng rangup, ulam-ulam dan sambal ada. Dan gerai western, roti canai, ice cream, durian crepe semua ada. Puding dan cake pun ada.
Self service, lepas amik nasi lauk, bawak ke kaunter dan bayar. Air ais kosong percuma. Then, pergi kaunter minuman dan ambil air. Bawak family datang berbaloi la..sebab murah berganda dan puas makan.
Restoren ni jugak amik tempahan katering dan kenduri.

ni restorennya

anak boleh usha ikan

tempat parking byk jugak
Then, jom masuk tengok makanannya dan suasana dalam.
Meriah tau kedai ni..lauk sentiasa diganti baru dan panas-panas.
luas dan byk meja

ada kiosk jual western, ice cream, durian crepe dan laim-lain


kiosk western

buffet..amik lauk dan beratur kaunter bayar

banyak lauk utara, gulai-gulai dan kari

gulai kawah
Ni kurma daging

pusing 40 kali rambang mata nak pilih lauk

ulam-ulam

keli bakar, kembong bakar dll

ayam bakar, ayam goreng..semua sedap


lepas pilih gi kaunter bayar..air ais kosong free

nasi ni semua campur limau ais dan air free adalah RM20..murah tak?? sedap oiii makan kat sini..meletup selera.

Jalan Tok Keramat(Jalan Ilmu), Kg Tok Keramat, 06000 Jitra, Kedah, Malaysia
Telefon:019-476 7388
Waktu:
 7:00 PG – 5:00 ptg

20 comments:

  1. Murah tu mak... Ada GST tak mak?
    * Soklan tak masuk akal... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tskde aih gst, klu ada hempuk kang tokey dia

      Delete
  2. Pinggan paling byk tu mesti mak punya kan...
    * Dah lama tak carik pasal... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa..pandai pun..hanya buaya mengenal naga

      Delete
    2. Mak maklum balas mak tu mmg Thorbaek mak... ha ha ha .

      Kena setepek...

      Delete
  3. amboi bestnya...lauk2 nampak menarik semuanya...

    ReplyDelete
  4. ya Ampun..JM mmg suka mkn lauk2 kg camni..terus telan air liur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh..ingat taste Koreayek?? (mati kena hempuk kang)

      Delete
  5. haaaaa? 5 pinggan nasi RM20? untung ke tak dorang ni..pesal MURAH sgt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan jm kan... murah glerz

      Delete
    2. Kedai makan paling murah di Malaysia katanya haha

      Delete
  6. Ish ingat kat Keramat.. Jitra rupanya.. hehehe

    ReplyDelete
  7. Kat Kedah makan memang best2 especially Gulai Kawah.. adoii menitiq ayar liuq.,

    ReplyDelete
  8. Mummy pun baru balik dr Kedah.. Makan sana memang best., just standby space dlm pewott ja.. hehehe

    ReplyDelete
  9. perghhh 40 kali pusing.. berapa kilo turun.. ? hehrhe

    ReplyDelete
  10. Serius murahh gilos.. banyak tu RM 20 hengget. Nanti cuti nak pi bertandang la..

    ReplyDelete