Posts

Showing posts from November, 2016

Medan Indonesia backpack intro

Image
Tahun ni tahun paling sedih.
Visa tak lulus. Tiket dan fees visa burn nak dekat Rm1k. Duit ku hangus depan mata.
Sakit hati dan marah sampai nak give-up travel gitu.
Tapi nak buat macamana..dalam travel ni akan adalah untung dan ruginya.
Dan yang aku jeles bila ada blogger post entry ;

- Permohonan Visa ke China : LULUS.. ramai kot blogger post entry gitu..bukan JM sorang jek..
Dah kenapa perkataan LULUS itu harus di besarkan??? tiru JM la tu kot.. Berdarah mata aku membacanya tau.
Tapi takpe..aku tetap doakan mereka pergi dan balik dengan selamat. Rezeki kita berbeza. Dengki tetap dengki.

Setelah duit hangus terbakar..mana lagik nak cari duit untuk travel lagik?? aku bukan suku sakat Warren Buffett. Jadi sedaq diri yer..pergi backpack ke tempat paling dekat sudah. Yang tiket flight dan kos hidup murah. Yang tak kena visa. Yang harga tiket tak sampai dua ratus. Takyah berangan nak feeling layan winter nun. Aku ini jeles pada SS dan JM.
Jadi pilihan yang ada pergi short gateaway ke In…

Sun Inns Hotel Brickfields KL

Image
Hotel bajet ni aku stay masa Deepavali ritu, nak short gateaway ke KL. Tujuan pergi KL adalah sebab nak makan ni:
Aku amik hotel ni sebab dekat dengan KL Sentral, lepas flight dari Alor Setar nek bas ke KL Sentral, boleh terus jalan kaki ke hotel. Jalan kaki dalam 10 minit. Hotel ni ada 38 bilik, wi-fi laju, air-cond dan kipas serta tv satelit. Hotel ni ada 21 cawangan kat Malaysia dan aku book menerusi Booking.com. Mudah dan tak kena caj awal..pergi hotel baru bayar cash kar website https://www.booking.com/ Room rate: Room TypesNormal RateWeekend RateDeluxe W (1 queen-bed)90100Deluxe NW (1 queen-bed)8595Superior W (2 single-beds)90100Superior NW  (2 single-beds)8595

Shanghai Fridge Magnet Giveaway By Jari Manis & Scdha Sein Travel

Image
Salam semua..kali ni entry gigih sebab nak FM cun romantik kebiruan dari JARI MANISdan SCDHA SEINyang buat giveaway untuk readers tersayang rerupis nih.
Biru mata hitamku meleleh air liur tengok tower Shanghai tuh.
So jom kita join beramai-ramai.



Ok..mak tepek gambo besar-besar dengan harapan dapat seketui dua FM, haha..tak dapek den pi China komunis tu maka dapat FM Shanghai pun jadilah...

Dan mak nak tag NHAStanpa kerelaan dia., aci yer Nhas??