Makan-makan di Hatyai penghujung tahun 2018

Khlong Hae market
songkhla

jom pi seberang

City of Fun

sewa van..sorg rm65 sehari

parking di The Zone RM15 sehari macam parking kat airport. Jika tinggal keta kat sini byk hari jenuh nk bayaq

masjid Taj Mahal

jom naik tuk tuk

Trip ke Hatyai dan Songkhla ni aku pergi pada Disember 2018.
Trip hari je, dari lepas subuh hingga lepas I'syak.
Memang trip nak makan dan soping.
Jadi jom kita tengok apa yang aku makan kat sana;

1. Chabura Halal Dim Sum di Hatyai:
Kedai popular bagi warga Malaysia. Sentiasa penuh meja. Ada 2 lot.

nah..puas makan

geng melantak
bersimpang siur tangan berebut, tu yg nikmat

harganya 15 tb yg kecik dan 20tb yg besor (rm 2 dan rm2.7)

2. Street Food@Hatyai:
Yang ini dekat Lee Garden tu..city centre
ice-cream kelapa wajib try! depan lee garden stall ni..50 baht satu
ada kacang, pulut, cendol dan mangga dalam ni..sedap gilos


udang galah ni 5 ekor 200 baht (Rm23 keatas lebih kurang)


3. Khlong Hae floating market:
Personally aku tak berapa suka sebab banyak anjing dan air sungai berbau/kotor kat situ.

pasar terapung

ulat ni aku takle try..cuma ni rare lah kat sini
yg ni telur apatah

yg ni sushi..satu 5 baht (50 sen)

Add caption

mee sup

antara yg ada

di pasar Khlong Hae
4. Asean Night Market. Yg ni kat level 2, sesak dengan orang kampuung. Ada tom yam dgn nasi putih. megi tom yam campur udang galah dan pelbagai. Harga dalam 40-100tb (rm5-13).

market femes


kedai sushi ni..dari harega 5 bath hingga 300tb


food court level atas

byk kedai

Add caption

sushi


nasi putih dgn tom yam serta udang goreng

ni pilih utk masak dgn megi thias..boleh campur semua seafood nih

nasi ayam penyet
mangga lemak

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Julai 2019

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group