Padang Waremart Padang Besar Perlis

Bagi sesapa yang dah lama tak ke Padang Besar bila pergi sekarang akan tengok yang bazar niaga buruks yang jual barang makanan kering/buah/sabun/kedai makan tu dah tak ada.

Ehh..terkejut aku sebab last pergi bulan Mac ritu bazar buruk tu masih megah berdiri.
Macam tengok duit dalam wallet la,tadi ada RM500 tetiba dah tinggal Rm50 jek.

Mula tu nak sedih tapi tetiba si anak dara cakap.."ibu,tadi dekat jalan diorg dah tulis makluman yang peniaga bazar buruk tu dipindahkan ke Padang Waremart". Ok, lega.

Jadi semua peniaga telah berpindah ke Padang Waremart yang terletak di seberang jalan bertentang dari tapak asal.
Arked Padang Besar yang 4 tingkat tu masih ada macam biasa cuma yang mcm pasar tu je dirobohkan.

Aku ni dah berjuta kali pi Padang Besar ni tapi selalu aku pi dekat bazar buruk tu je.
Padang Waremart (PW) ni tak penah jejak..jadi bila bazar buruks tu dah tutup  kena la pi PW jgk nak beli sabun beras..rupanya kat PW ni lagi murahhhh.

Jadi pada yang nak beli brg yang mcm kat arked lama seperti mknan kering kena pi Padang Waremart ni. Dalam ni ada barang seperti cadar, pakaian,mainan, buahan, biskut tin/jajan/gula-gula/ikan bilis, sabun beras/kecantikan siam tu,kerongsang dan lain-lain. Lagi banyak pilihan dan luas.

Ada kedai makan kat kawasan parking yang boleh dijamu jugak.
Boleh try tomyam,pulut ayam, air mangga perlis dan byk lagi.

coconut ice cream kt sini..tapi takleh lawan yang kt Hatyai
teh hijau ada sini
view sepanjang drive ke Padang Besar..aku rasa lawa sangat sebab saujana mata memandang ke bukit bukau dan padang

pada satu tahap aku rasa view dia macam kat Tuscany sikit..sebab tengah pada tu ada macam pond pastu pokok pine cyprerss  yg merupakan pokok iconic tuscany

gambo ni aku amik masa ladang tebu masih ada..scenic gila kan..mcm kat tuscany

tahun 2011 ni

parking

tapak lama yg tengah construction
dulu pi beli sini sabun beras rupanya lagi mahal kt sini dowh..skrg tinggal kenangan je kedai buruks ni..ok la majlis perbandaran amik inisiatif nak upgrade bg elok

ni tapak arked lama yang sedang dlm pembinaan baharu


ni nak masuk ke dalam kedai ala gudang nih

ni tempatnya

yg buah kt luar ni

dalam ni byk kedai

buahan..epal bidara pn ada..satu paket rm10
key chain

make -up

pulut, keropok,tom yam pes, mee tom yam segera

sabun beras ni satu dozen RM12, ada yg RM15..ikut kedai

kerongsang

makanan thai..kekacang..cashew nut dll

barang penjagaan diri

byk pilihan

kedai figura..memang mahal kot benda mcm ni..naruto, darth vader semua ada
model keta dll

pilih mana nak

anak dara aku minat ni..naruto boruto tapi mahal..satu ni dlm RM65

set phineas and ferb ni RM155

kain baju

cadar dan brg rumah

ikan bilis 
beauty item

mangga siam

Add caption
Aku rasa soping dalam ni lebih murah, lagi puas hati sebab kedai semua tersusun, luas dan memudahkan.

Comments

  1. Bila dgr lagi murah tu yg best..tempat pun baru..ada econd x 😬

    ReplyDelete
  2. Byk yeee menan! Kalau bwk SS masuk sini mesti dia x mo blk hhiihhi

    ReplyDelete
  3. Ehh ada kerongsang, baju bajan, brg dapur..ini JM suka..boleh meroyan kalau mcm ni...jauh plak kalau nk p..kena stay sana 1 mlm

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Julai 2019

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group