Bento@bekal sekolah minggu ini

Berkongsi idea nak masak apa untuk bekal anak sekolah Tahun 2020 ini.

bento tahun ini

sanwich dengan buah jambu batu/epal oren..ni bekal untuk tukang masak

kutiew dan buah


sanwich telur dan nasi goreng 

nasi goreng kicap dan sanwich ham/telur


masak lemak udang untuk lauk lunch

paprik campur

Apalah mak hang ni asik buat sandwich jer..selagi ham slice tu tak abis dia dok ulang buat. Hadoiii..ikut rasa malas dah nak berbento nih..dah kehabiasan idea dan kerajinan. Tapi takpelah nak pahala kan dan nak jadi ibu mithali.

Comments

  1. RAJIN nya Mak!! kalau umah dekat dah bawak tupperware hulur nk sebekas

    ReplyDelete
  2. bagi tips sikit mcm mana nak rajin pepagi ni..JM ni selagi tak jam 6am x bgn la tdo adeh..mcm mana nak masak pepagi..malas tul..padahal nak wat sandwich tu sekejap jek..malasnya tu...adoi...

    ReplyDelete
  3. ini dah macam bukan bento... dah macam nak bukak restoren dah ni mak... ha ha ha...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Julai 2019

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group