Dusun Riffa @Changlun Kedah

 Dusun Riffa ni adalah kawasan dusun di Changlun Kedah yang menyajikan makanan Thai macam Miang pla, pulut mangga, sotong bakar dgn sos dia yg padu tu'

''Citarasa Thailand Dalam Dusun.
Rasai ketenangan sambil menikmati hidangan makanan original dari Thailand''

tu tagline dia. Tutup isnin. Buka start kul 11 pagi.

FB dia: https://www.facebook.com/dusunriffaachanglun

. Nak masuk dusun ni agak dalam dan bertanah merah/bukit la kan. Agak ke dalam tapi ada signboard..jgn risau.

Kawasan dia luas dan terletak tepi sungai yang ada homestay dan gazebo.

Cara order kat sini, order kat kaunter pastu bayar terus. Then tunggu hidangan siap pastu pi la duduk kat mana yang korang berkenan.. Ada pondok tepi sungai bawah tu tapi jauh sikit nak jalan dari kaunter tu.

Homestay pun ada sini.

Masa kau pi tu kami order miang pla dalam RM37 boleh pilih talapia atau siakap. Tap italapia dia ni liar dan memang tak terasa hanyir langsung. Manis dan lazat. Ikan baru.

Pulut mangga pun memang sedap terok. Puas makan dengan air teh ais thai yang kaw.

Dusun Riffaa

Camping cabin in Changlun
AddressCFFF+G5, 06010 Changlun, Kedah

parking kat sini, dkt kaunter untuk order 

kat sini tunggu air dan makanan..self service nih

ni la miang pla

kawasan dusun




sungai dia

suasana dusun kg

bawah rumah homestay ni ada kerusi meja dan buaian


sotong bakar

daging bakar


laksa sian pun ada..sedapp

talapia miang pla

kami order miang pla talapia, nasi 4, laksa siam 2, air 4,sotong bakar, daging bakar semua dalam RM150 camtu

sos dia padu


self service ..kena menapak turun pilih port utk makan


rumah tradisional


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman buat Intermittent Fasting (IF) 16 jam, 20 jam ,24 jam dan 40 jam berkesan cegah diabetes dan turunkan berat badan

Harga bilik Merdeka Beach Resort Kota kuala Muda Kedah 2019

Harga terkini Coklat di Kompleks Haji Ismail Group Langkawi 2019