Tuesday, March 22, 2011

Rumah idamanku...

Ni la iklan rumah kt mudah.com yg aku dok intai2 dh lama..tp tak boleh nk beli lg.
Sebab skrg ni aku tgh bayar umh aku yg 1st kt Melaka tu..jd tak leh la nk tambah byk2 hutang lg kn..nnti mau tiap ari aku mkn maggi jek.
tp insyallah aku akan usaha jgk dlm 5-6 tahun (lamanya) utk beli rumah yg sebegini rupa...
Tunggu aku jadi agak kayo ckit dan gaji increment nnti.




Rasa macam dah tak sbar-sabar nak beli rumah ni...skrg dok kt umh gov jadi kenalah kumpul duit bebanyak utk realisasikan hasrat yang satu ni..

This one nice too..


tiada alasan apapun nak mengarut..

..Ehemmm.
kenapa aku moderate blog aku in english?Kalau nk ikutkan aku bkn terror sgt pn english..ala-ala tahap bdk sek tingkatan 1 jek..harap tak ada expertise english language baca blog aku ni..speaking of which aku admirer sgt blog nurulsyahidathewriterblog sb english damn good.
Bkn apa aku dok tulis b.i ni tp kdg-kdg aku tak suka sgt nk reveal the true story of myself.Dgn harapan dh tulis b.i  dgn ayat ngarut tah apa-apa,kecelaruan emosi dan ketidakwarasan fikiranku akan kabur...
I am an  intrapersonal person,suka bermonolog secara dalaman,dulu penah cita-cita nak jadi novelist.Penah hantar tah pape punya cerpen kt Majalah Remaja (masa Ting.4) tapi jgn mimpi ler nak keluar cerpen mengarut aku tu dlm majalah tu.Tentu dibakulsampahkan..sb masa tu skrip terarah kepada fantasi sewaktu zaman remajalah (ketidakwarasan lagi..) iaitu hero hensem dan percintaan ala fairytales.
Aku rasa la kan kebanyakan novelis memang jenis intrapersonal character.(occuring within the individual mind).
Then,suka jgk pull attention but not in live action,in mypage profile je la..nk mampus klu real.
Coz kdg-kdg perlukan ia to soar the confident level..
Aku pun terpikir jgk constantly,naluri aku ni sgt kuat,klu benda buruk berlaku and my instinct yakin that would be allright,sure it be.tp klu sebaliknya..bersedialah..memang akn dpt bad update.
Aku pengumpul dvd yang compulsive tp skrg dh kurang ckit sb dok jauh ke dlm hutan.Penah sekali beli DVD je RM200.
Suka membaca.baca .paper nasi lemak pun boleh  bila tgh makan nasi tu.
Baru je abis baca karya Sidney sheldon- Are you afraid of the dark?

Apasal aku rasa novel ni tak best langsung walau abis gk aku baca.Sb takder philosophy kot..
Selalu kalau buku If tomorrow comes tu best je aku rasa...ni tak thrill pun.
Novel tu dh lama tapi baru skrg aku baca. (memang aku ni ketinggalan banyak,kdg tu novel 20tahun lepas diterbitkan, aku baru terhegeh nak baca)
Aku baca jgk Sophie Kinsella tu,Cecilia Ahern tp tak la best pun.Eat Pray Love tu pun biasa ja,Tp agaknya aku ni memang dh gila kot,novel yg simple story mcm Danielle Steel tu aku boleh minat pulak..sb bg aku dia byk falsampah dan kata-kaTA azimat yang begitu indah yg buatkan aku nak hafal ayat tu dan conteng kt mana-mana tembok utk bagi org hayati maknanya (masalah dgn Danielle steel ni,dia suka sgt gambarkan heroin yg jelita dlm novel dia dan sbg reader aku imagine the heroin is me but sure enough aku tak boleh rasa mcm tu sb aku memang tak jelita langsung,tp memang dia layak imagine mcm tu kerana hakikatnya D.S ni memang novelis yang jelita,elegant n cantik).

Tak percaya try baca The Ghost.Buku tu dh lama,aku pinjam dari sorg lecturer tapi sebab aku suka sgt novel tu,aku tak pulangkan pun..dan dia pun diam jer,tak mintak balik novel  tu semasa kali terakhir aku jumpa dia..(she;s fully aware of it and in fact dia buy me lunch lagi on my last day with her.Semoga Allah selamatkan aku.

Nora Roberts pun ok jgk..cuma ada yg aku tak suka sb meleret-leret.Tu pun novel lama gk..aku ni rasa mcm dah tua sgt dok baca novel-novel veteran  dan klasik..To kill A mockingbirg..lama gila nak habiskan..for sure aku baca For  One  More Day.Suka novel tu sgt dan kebetulan pulak menonton adaptation movie tu kt Hallmark..tersentuh hati ni.

Tp novel dia yg lain mcm Five people you meet in Heaven tu biasa jek.Cehh pandai aku review novel penulis millionaire dgn sesedap rasa.

DVD movies yang boleh buatkan aku ngadap tv tiap hari:
.Shrek
.Shrek 2
The Butterfly Effect-Ashton Kutcher.
Da vinci  Code
.Saving Private Ryan
The King's speech
.Unfaithful
Frequency




Nanti aku tambah lagi sebab aku ni gila tgk movies.Suka baca ayat/dialog/skrip dalam good movies.Tapi apasal aku tak penah tgk Titanic?

Last saturday,aku dan kakak aku serta adik perempuan aku balik kg attend kenduri kahwin sedara.Then,ada past by my hometown...strange feeling.Baru mlm sblm tu aku mimpi my first love masa Ting 2.Tah apa gila mimpikan ank tokeh restaurant tu.Niat di hati nak pi tgk bumbung kedai family dia tp tak sempat.Mcm de ja vu pulak...

Maybe some other time kot.

-Sometimes to face your future you have to let go of your past-Danielle Steel The ghost

Thursday, March 10, 2011

New routine and new day to come..

Baru jer pindah ke kawasan perumahan goverment...di sediakan rumah dan dekat dengan ofis..
Senang jugak nk menghantar ank ke sekolah dan babysiter.The enviroment nice and easy..











Akak dan adik kt Marry Brown..bkn main suka lagi dpt baring dan tido atas bola yg banyak tu..





Kindergarden transit after school day


So far very good...good to save my car fuel consumption and time rushing in the morning.
Life is good...day is nice..mentally is torture the....




I am feeling uneasy,doom and depress..new office,new colleague and much more bothering me lately.
My works great and good and run smooth.
Only I can't go through the office politics..i really not into it,not my style.
It's bother me a lot.coz i can be the next victim.why oh why the stupidity had to occured?
I've been there once,when i'm busy with my schedule then the rumors spreading that i'm hard to mingle around and make staff feel bad.Gosh,they don't have other things to do than to observe and comment on other person daily expression?
Then,the upline person also get influent by the rumors and being unprofessional to look into it.
I don't know..wish it never happen.I am..kind of serious in my duty.My task and the dateline coming first.
Then,so much rumors from here and there..i take it easy,and prepare the precaution back up.
Babe..i think i need a hug.

I am alone,lonely but yet why i don't feel like to have a company when someone came and try to wooing me?

Other than that,my days are great.Try to fix my aerobic shedule as a routine.In order to downsize my figure.
And keep healthy along the way.

Just want to ease my mind..and look upon the blue sky and  seek the peace inside me...