Posts

Showing posts from March, 2011

Rumah idamanku...

Image
Ni la iklan rumah kt mudah.com yg aku dok intai2 dh lama..tp tak boleh nk beli lg.
Sebab skrg ni aku tgh bayar umh aku yg 1st kt Melaka tu..jd tak leh la nk tambah byk2 hutang lg kn..nnti mau tiap ari aku mkn maggi jek.
tp insyallah aku akan usaha jgk dlm 5-6 tahun (lamanya) utk beli rumah yg sebegini rupa...
Tunggu aku jadi agak kayo ckit dan gaji increment nnti.




Rasa macam dah tak sbar-sabar nak beli rumah ni...skrg dok kt umh gov jadi kenalah kumpul duit bebanyak utk realisasikan hasrat yang satu ni..

This one nice too..


tiada alasan apapun nak mengarut..

Image
..Ehemmm.
kenapa aku moderate blog aku in english?Kalau nk ikutkan aku bkn terror sgt pn english..ala-ala tahap bdk sek tingkatan 1 jek..harap tak ada expertise english language baca blog aku ni..speaking of which aku admirer sgt blog nurulsyahidathewriterblog sb english damn good.
Bkn apa aku dok tulis b.i ni tp kdg-kdg aku tak suka sgt nk reveal the true story of myself.Dgn harapan dh tulis b.i  dgn ayat ngarut tah apa-apa,kecelaruan emosi dan ketidakwarasan fikiranku akan kabur...
I am an  intrapersonal person,suka bermonolog secara dalaman,dulu penah cita-cita nak jadi novelist.Penah hantar tah pape punya cerpen kt Majalah Remaja (masa Ting.4) tapi jgn mimpi ler nak keluar cerpen mengarut aku tu dlm majalah tu.Tentu dibakulsampahkan..sb masa tu skrip terarah kepada fantasi sewaktu zaman remajalah (ketidakwarasan lagi..) iaitu hero hensem dan percintaan ala fairytales.
Aku rasa la kan kebanyakan novelis memang jenis intrapersonal character.(occuring within the individual mind).
Th…

New routine and new day to come..

Image
Baru jer pindah ke kawasan perumahan goverment...di sediakan rumah dan dekat dengan ofis..
Senang jugak nk menghantar ank ke sekolah dan babysiter.The enviroment nice and easy..


















So far very good...good to save my car fuel consumption and time rushing in the morning.
Life is good...day is nice..mentally is torture the....




I am feeling uneasy,doom and depress..new office,new colleague and much more bothering me lately.
My works great and good and run smooth. Only I can't go through the office politics..i really not into it,not my style. It's bother me a lot.coz i can be the next victim.why oh why the stupidity had to occured? I've been there once,when i'm busy with my schedule then the rumors spreading that i'm hard to mingle around and make staff feel bad.Gosh,they don't have other things to do than to observe and comment on other person daily expression? Then,the upline person also get influent by the rumors and being unprofessional to look into it. I don…