Menu berbuka puasa yang mudah dan senang

Alhamdulillah, Ramadan dah masuk hari ke-9 pada hari ini.
Semoga kita lebih baik dari semalam dan dikurniakan kesihatan yang baik untuk terus beribadah dan istiqamah.
Entry ni mak just nak share menu apa yang dimasak/ada yang beli untuk berbuka puasa tahun ni.
Lauk simple, makanan tak meriah mana, ya lah bukan ramai pun kat umah tu.

antara menu

yg mudah je


kembong berlado

kurma daging kentang

paceri terung

kuih yang dibeli

yg senang je

weekend boleh la mengirai roti jala..berjam berdiri kat dapor tuu

sayur kacang buncis..peberet ni

sambal telor sotong..bapak besor telornya

daging masak merah ni beli je

sambal ikan tongkol ni masak tak banyak

masak lemak rebung dgn ikan bilis

ni je yang ada

kuih lopes ni beli

Comments

  1. Assalamualaikum
    Mak.
    Ramadhan Kareem.

    Hahahah buka blog mak pukul 1543....merembes saliva.

    ReplyDelete
  2. looking at this makes me miss home. i wanna go home !

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Oktober 2018

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam