Sunday, March 29, 2015

Pasar Malam Batu Feringgi

Pasar malam yang wajib pergi kalo gi penang.
Kemeriahan masih terasa..dulu orang jual cd banyak..skrg dah kurang sebab org download free je kot.
Yang boleh di beli disini adalah beg tangan, souvenir, baju bajan dan barang dekoration.

agak sesak walau bukan waktu cuti

ada dah kedai bertingkat kt belakang

happening waktu malam
beg dan purse

lampu hiasan

ada bopa ja kedai cd yang tinggal

apakah ini

lukisan


baju bajan

superhero quotes..kreatifkn?



jewellery
beg lagi


Beroperasi pada pada setiap hari bermula pukul 7petang hingga tengah malam. Kedai yang ada berbaris sepanjang jalan dari The Ship hingga ke Petronas. Ada food court berdekatan..happening kawasan ni dengan pub, restoren, kedai urut dan pelbagai. Pelancong Arab ramai kat sini.

beri duit tolong mamat travellers


Saturday, March 28, 2015

Penang short Gateway

Bangunan majlis perbandaran


padang kota lama

Batu Feringgi night market must visit itenary

Bukit Bendera
beach in the list

Cozy by the sea
HOHO bus tour

V-stay Guest House Air Hitam


reception..lengkap semua..ada jual magi dan berusgigi
Gueast ni terletak di Air Itam, pulau Pinang. Dekat dengan Bukit Bendera. Jenis rumah kedai dan landmarknya dari Masjid negeri tu terus je jalan, jumpa roundabout amik kiri ke Air Itam. Ada nampak kedai sembahyang cina Giant Panda dan guest house tu di atasnya. Ada 7 bilik yang tersedia, 6 bilik attach bathroom dan satu bilik share bathroom. Jenis backpackers..bersih, bajet dan puas ati. Guest house ni di buat ikut jenis tema Korea dan Jepun..ada laundry room dan pantry.
Depan jalan ada kedai Tomyam dan senang nak cari keperluan.

Satu bilik rate dalam Rm70++ dan seluruh bilik kalo nak amik adalah Rm627.00

laundry area



pantry and laundry area

selesa dan bersih


Bukit Bendera Part 2

Dekat sini ada jugak pilihan medan selera yang not bad. Harga reasonable.
Nasi goreng Rm5 standard dan yang western dalam belas-belas.
luas dan selesa..ada hand making dgn lilin kat sini

ada tingkat atas dan bawah..air kat bawah


gerai yang ada

menu dan harga

nasi goreng kampung..boleh la

chicken chop tak upmhhh

kuil hindu kat masjid

Ada playground

canopy walk..ada audio info