Posts

Showing posts from March, 2015

Pasar Malam Batu Feringgi

Image
Pasar malam yang wajib pergi kalo gi penang.
Kemeriahan masih terasa..dulu orang jual cd banyak..skrg dah kurang sebab org download free je kot.
Yang boleh di beli disini adalah beg tangan, souvenir, baju bajan dan barang dekoration.














Penang short Gateway

Image

V-stay Guest House Air Hitam

Image
Gueast ni terletak di Air Itam, pulau Pinang. Dekat dengan Bukit Bendera. Jenis rumah kedai dan landmarknya dari Masjid negeri tu terus je jalan, jumpa roundabout amik kiri ke Air Itam. Ada nampak kedai sembahyang cina Giant Panda dan guest house tu di atasnya. Ada 7 bilik yang tersedia, 6 bilik attach bathroom dan satu bilik share bathroom. Jenis backpackers..bersih, bajet dan puas ati. Guest house ni di buat ikut jenis tema Korea dan Jepun..ada laundry room dan pantry.
Depan jalan ada kedai Tomyam dan senang nak cari keperluan.

Satu bilik rate dalam Rm70++ dan seluruh bilik kalo nak amik adalah Rm627.00







Bukit Bendera Part 2

Image
Dekat sini ada jugak pilihan medan selera yang not bad. Harga reasonable.
Nasi goreng Rm5 standard dan yang western dalam belas-belas.