Alang Kenari Chalet Yan Kedah


Chalet yang terletak di Yan, Kedah ini menang popular sebab kolam renangnya yang luas.
Aku pergi ni masa buat family day Aidilfitri ritu. Boleh tahan dan ank-anak suka la sebab ada tempat berkubang.

Alang kenari menyediakan kemudahan fasiliti untuk program orentasi,kem pembanggunan diri, hari keluarga, aktiviti riadah, BBQ, Homestay, aktiviti sukaneka,aktiviti lasak seperti meredah hutan,meredah sungai dan sebagainya. Alamatnya dan contact number:


Lot 1964, Jalan Yan, Kg. Acheh
Yan, Kedah
@AlangKenariChalet
Call 019-454 9250

ini chaletnya

nak turun ke parking agak ngeri

reception

jika nak mandi tanpa tido chalet pun boleh
dewan makan pun ada


luas kolamnya


ada tempat bbq utk tiap rumah
barang bwk sendiri,sinki ada

chalet

ada byk jenis bilik tersedia

meriah kolamnya


chalet ni Rm180 semalam

dua bilik dan dua katil single..chalet yang amik book ni ada tempat bbq sendiri..depan pintu chalet je.Jadi bawak arang dan bahan sendiri..sink pun dia bagi dekat situ.


bilik ke 2

toilet satu share

Chalet yang aku amik harganya Rm180 semalam. Tempat ni ada banyak jenis chalet, nak guna day use dalam RM80 lebih kurang. Pada aku not bad semua kemudahan dan padan dengan harga. Orang memang ramai dan sesak jugak pada peak season.

Comments

  1. Wah menarik ni Mak.. Nanti balik Penang leh singgah. Harga bilik pun berpatutan..

    ReplyDelete
  2. Kolam dia besaq gilos...hero2 mesti suka ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamat mummy kena tunggu hero tepi kolam berjanggut laaa

      Delete
  3. Mandi kolam tu rasa cam mandi laut sbb beso

    ReplyDelete
  4. Kalau pegi semata nak mandi kolam je..byr rm8 tu x de tempoh masa la eh..leh berendam sampai kecut ke 😂

    ReplyDelete
  5. Kalau x buat bbq..ada kedai jual makanan x? Ye laa bila dah mandi ni cepat kebulur ke leh bwk bekal..kalau stay sana leh masak2 x dpm chalet tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde restoren..ada org jual eskrim je..kens bwk bekal or masak..jm kn rajin hehe

      Delete
  6. Kolam tu nampak luas... berbaloi gak laa dgn 180!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat family day sumbat bebanyak mmg berbaloi

      Delete
  7. idea gateway yang menarik.. kalau dekat boleh balik hari.. yang jauh2 boleh menginap juga kan =)

    ReplyDelete
  8. kalau amik penginapan chalet rm180 dpt masuk percuma ke kolam renang tersebut. phon pencerahan

    ReplyDelete
  9. Kalau buat famili day start pg sampai petang brapa bajet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti..try msg fb alang kenari chalet atau wasap terus

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Oktober 2018

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur