Free seat Air Asia Yang Dah Tak Berapa Nak Free

Eh korang, dah book ke flight tiket sempena free seat Air Asia nih?? Yang akan berakhir Ahad ni?
Berapa juta seat dah korang book?? (jeling SS dan JM)

imej google

Aku merasakan free seat AA sekarang ni dah tak berapa nak free macam dulu lagi. Sekarang cer kau book, tetap ada fares jugak..dulu 0 tau fares tu...cuma dicaj service lain. Untung tiket zaman 2012-2014.
Abis tu hapa je kejadahnya letak free seats?? free seats tapi mahal serupa tu jugak. tak payah nk argue dengan aku pasal ni..ko tgk promo kemain ke bali rm40 konon..try book tgk dapat berapa? kalau below rm100 meh potong kuku jari aku ni. Tak ada dah free seats macam dulu yang memang murah macam harga nasi kandar lauk sotong tu.. yang ko kempunan nak makan lepas jejak kaki di klia2.

Aku ni ke yang tak reti nak guna kekdah rahsia cara book tiket dengan murah??
Sebab dok tengok tiket pergi Osaka dalam free seat tu pun paling murah RM700++.
Pergi Kathmandu lagi laaaaa dah Rm 1k. Pergi Hong Kong dapat dalam RM400++.
Itu baru seat belum adds on ye tuan puan.
Destinasi impian haruslah mahal macam Kathmandu tu..pasal ke China jangan tanya nanti aku tumbuk kau 40 kali. Atau India sebab aku malas dah nak bervisa ke India lagi.

Pergi negara free-visa sudah. Jadi nya nak pergi mana kok tahun ini??
 Setiap tahun kalau tak pergi oversi rasa macam tahun  tu tahun paling tak produktif.
Jadi book la jugak walau setakat ke Laos pun. Myanmar jangan tanya, tak payah nak memajukan tourism diorang okey dengan kerajaan kuku besi macam tu.

Dan yang paling sedih nak pergi Tehran tapi tak sempat sebab AA dah resume route pulak.
Itulah sebelum ni taknak pergi..anak exam la, kucing nak beranak kali ke-50 la macam-macam alasan last-last gigit lidah.

Tapi ada ke AA nak kisah, katanya kalau mahal pun orang Malaysia tetap suka pergi oversea.
Tu jelah aku nak membebel..geram jugak sebab free seat kali ni rasa mahal sangat..ada ke pergi Alor Setar- KL return RM 120 paling murah?? sebelum ni boleh dapat Rm60 je tau. Cehhh...bertabahlah nak pergi travel pun.

sekian luahan backpacker veteran yang sengkek lagi kedekot.


Comments

  1. Ini entry luah perasan ke mak? He He He...

    ReplyDelete
  2. Mak... Marilah kita riki riki flight lain jek mak... Seyes makin tak berbaloi... Try tgk promo Airlines lagi... Korean Air promo Jeju RM400 jek return... Oman Air promo London RM1.6K return... Try plan untuk multicity... Insyallah boleh dpt harga lebih murah dari AA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan..kena rajin cari..murah tu kalau 400 je gi jeju

      Delete
  3. AA skrg promo tak berapa ikhlas! Mungkin sebab Airport Malaysia yang macam haram... Bukan sebab AA sangat pon Mak... Tony pon dah makinn boroi... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AA kata bg tiket mcm tu pun org kita berebut beli..travel tak hengat..apa ada hal naik rega

      Delete
  4. Free seat? Menipu jek! Dh tgk buat darah JM naik! Jd jgn tanya kami..mmg x beli..percaya tak? Percayalah heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak cayaaaaa
      😏😏😏😏😏
      😏😏😏😏😏😏😏
      😏

      Delete
  5. Betul mak! Skrg ni ckp je free seat juta2...nipu! Ada la cari tix ke jay bee..dpt rm15 one way tp date? On weekdays! Sapo nak? Dorang mmg psiko tau....pasni mmg x leh nk harap tix murah from AA dah..kena ricky jgk airline lain sbb kadang airline lain lg murah n baloi tau..kena bijak memilih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita selalu rasa AA je yg murahh..tu psl tak riki yg lain..time cuti sek lg jgn hrp jmmmm..mahal berdentum

      Delete
  6. Luahan perasaan Mak tu dpt JM rasa..sbb JM pun rasa mcm mak rasa..ehhh rasa apa? Rasa geram 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. geram jgn engkau geram...ni bkn geram..dh marah sgt ni

      Delete
  7. At least Mak dpt gak tix p Laos! Kami masih mencari harga tix yg dirasa berbaloi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak propa je tu nk ke laos..tp nk pergi tempat lain..asean jgk laaa yg murah

      Delete
  8. Macam kita yg kaki travel ni kan Mak! Dlm setahun at least kena ada satu trip kan..kalau x de..adehh rasa x keruan ikan haruan

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa mcm tak capai azam tahun tu haha..mana leh klu lelama tak nek flight

      Delete
  9. Kalau nk compare free seat thn2 dulu..JM mampu nk fly 3-5 kali setahun...gila x? Skrg jgn harap laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg setahun sekali je mampu knnn..sb demand byk sgt kot..dulu org x travel sgt jadi tiket x la mahal sgt

      Delete
  10. yups
    kalau dulu2 mmg betul2 murah
    yang kali nih mahal jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni rs mahal sgt..cekik darah..anyway tq singgah

      Delete
  11. Hik3... geram bebenor bunyik nyer tu.. bertabahlaaaa yer!

    ReplyDelete
  12. tuh dia.... sekali mak marah.
    harap uncle tony baca

    ReplyDelete
  13. hi mak.
    ogenkidesuka.
    osashiburidesune.

    sungguh bercirikan tiba2 je sapaan saya ni

    ReplyDelete
  14. hahahah ... tumbuk 40 kali ...
    ok jangan tanya ...

    sebut pasal tumbuk teringat citer Do Bong Soon.

    mak nanti tgk k.

    hihihi

    ReplyDelete
  15. sekarang ni apa pun mahal mak. ngeri rasa kehidupan.

    ReplyDelete
  16. at least kan mak ... dah banyak juga mak merasa berjalan.
    moga Allah mudahkan jalan2 seterusnya...

    insya Allah.

    ok mak ... nnt kita singgah lagi.

    tata

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Jan 2018

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur