Sareeneen Halal Restoren Chiang Rai

Restoren ini terletak berhadapan dengan terminal bas chiang Rai, sebelah lukisan mural kat building terminal tu. Sederet dengan 7-11 dan deretan kedai.
Bagi aku harga makanana dia lagi murah dari kat Hatyai dan Pad Thai dia sedappp..banyak daging.
Ramai orang selalu kat kedai ni, yang pelanggan dia bukan muslim pun ramai. Sebab dia banyak variety macam kedai manisan,ice cream dan shave ais.
Kalau order kailan goreng dengan ayam..puas makan sebab ayam banyak..tak macam makan kat kedai Thai dimalaysia,bawang yang banyak.
Tom yam dia kaw..jenis manis sikit..overall memang berbaloi la makan kat sini.

Masa aku pi tu ada staf food panda amik order dari sini so jika request halal food area sini memang depa order kat restoren ni.

ini kedainya
lokasi memang strategik
kedainya


dalam kedai

ada jual manisan

agak sempit kalau ramai



menu..semua berpatutan dan berbaloi

nasi goreng

lauk pauk dgn nasi putih

telur

noodle

noodle

lauk-pauk..semua big portion dan puas makan

pad thai baru RM6

Add caption
tum yam gung..sedap niiii

kailan dgn ayam..byk ayam slice

nasi putih dgn telur
bismillah...

jom makan..meletup baq hang

pad thai dia sedap..puas makan

yum

curry noodle dgn mee sup..not bad


makan dua manisan 60 bath (Rm 8)


keadaan selepas..

Total makan utk 3 orang:
-2 nasi putih
-1 nasi dgn telur
-1 tom yam udang galalh
-1 kailan dgn ayam
-1 pad thai daging
-air mineral bawak sendiri
 Harga baru 270 bath (Rm 37)

Hari kedua makan:
-1 mee kari
-1 beef noodle sup
-1 air lime honey
Harga 110 bath (Rm15)

Comments

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Julai 2019

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group