Tibanya Penghujung Ramadhan 1441h

Salam Ramadhan yang hampir tiba ke penghujungnya..hari ini dah 20 hari kita berpuasa dalam suasana yang terkawal kebebasan nya.

Tambahkan ibadah kita .walaupn rasa berat paksakan diri sedikit demi sedikit  lama-lama jadi terbiasa.
Tapi bila buat terawih di rumah ni setengah jam pun selesai haha..Naya dok baca surah lazim sokmo.

Rindunya nak terawih kat masjid dan nasib baik tahun-tahun sebelum ni memang mak tak pernah miss terawih dgn girls dimasjid jadi taklah nyesal dan ralat sebab peluang tu memang sentiasa direbut.

Jom tengok menu Ramadhan yang sempat dihidangkan didapur..ada yang masak dan ada yang beli.

Masak lemak udang campur rebung..cencaru bakar sumbat dgn buah Dan jelly 

Cencaru sumbat..byk kali buat bln posa ni

Lala retak seribu ni pun feveret.

Asam pedas ikan .burger..sayur dgn kuih-muih

Feveret nih..masak lemak udang dgn rebung gandingan mantop

Sotong goreng kunyit ni byk kali masak dlm bln posa

Murtabak cod

Cucur udang ni goreng sendiri

Sambal udang petai..ayam goreng..bendi goreng dan kuih 

Feveret jgk..rasa puas berbuka mkn camni

Asam pedas ikan nyok-nyok..sotong goreng kunyit dgn kutiew dan kuih sikit

Asam pedas kepala ikan nyok-nyok

Asam pedas ni pun byk Kali masak

Sagu gula Melaka..cod jgk

Rebutan

Nasi minyak..rendang ayam..jelatah.. kuih-muih dgn air bandung

Rendang ayam kering

Terliur aihh

Jelly cocktail..byk kali makan ni

Roti John cod dgn air oren

Bubur gandum yg biji tu
Nasi hujan panas..ayam rempah dgn dalca. Kuih-muih dgn tembikai..teh ais tu bancuh secawan je utk pemula buka posa. Pastu bantai air kosong

Order je ni

Kuih koci feveret ank

Comments

  1. Rindunya nak makan kuih hijau tuuu (lupa nama kuih) 😂

    ReplyDelete
  2. sesungguhnya ku buka blog mu mak salah timing. ha ha ha. lapoooooo

    ReplyDelete
  3. terasa mak bab peluang terawih di masjid dan surau di masa lalu. Allahuakbar.
    pada akhirnya Allah yang tentukan siapa yang Dia akan pilih. hu hu hu

    ReplyDelete
  4. mashaAllah cantiknya gambar. first time datang sini. salam Aidilfitri =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Julai 2019

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group