Beli apa di bazar Ramadan??

Bazar di kawasan utara Semenanjung. Mungkin takde berwarna-warni sangat macam di pantai timur atau belah Melaka..tapi overall semua menyelerakan. Tak berwarna warni sebab tak berapa nak unik macam kat tempat lain yang ada juadah terkenal. Apa juadah terkenal kedah??yang meletop macam asam pedas,nasi kerabu atau baulu berlauk?


kuih muih..3 biji RM1..masih murah

otak-otak

nasi ayam,nasi tomato RM3.50

murtabak glamer..beratur nak membeli nii

ikan bakar



nasi kerabu

kuih muih

lauk kampung




tembikai ni menggoda sgt
minuman



Yang selalu dibeli??
murtabak


kuih

nasi tomato

nasi ayam


Comments

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group