Lai..lai..musim arrowhead/ngaku dah tiba sempena Tahun Baru Cina.
Jadi mak pun berebut dengan ah pek, mak nya, amoi dan luekong kat Tesco pilih benda ni.
Balik..kupas dan hiris nipis..basuh kejap dalam air dan toskan. Goreng dalam minyak panas dan served. Nak tabur garam pun boleh. Goreng makan panas sedap dan lazat..nak buang kulit yang seksa..lambat.
Taktau korang camna tapi bila makan banyak agak gatal tekak ni. Dia serumpun keladi kot. Ke den tak gheti masak.
|
ni ubinyaa..murah sangat |
|
buang kulit dan hiris nipis |
|
sedap..manis lemak |
|
sekali ngappp je layan tv..tapi nak kupas pun jenuh bercinta |
Ini sengkuang cina kan?
ReplyDeleteTak kot..sengkuang cina yg kecik tapi tetap rasa sengkuang tu..ni macam rasa ubi gitu..wa pu che tau..makan ja tau
Delete